Zapekané penne

Tu je návod na zapekané penne:

Potrebné ingrediencie:

  • 250 g penne cestovín
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 1 cibuľa, jemne nasekaná
  • 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
  • 400 g paradajkového pretlaku
  • 1 čajová lyžička sušeného oregána
  • 1 čajová lyžička sušeného bazalky
  • Soľ a korenie podľa vlastného vkusu
  • 200 g nastrúhanej mozzarelly
  • Čerstvé lístočky bazalky na dekoráciu (voliteľné)

 

Zavárané kuracie stehná

Zavárané kuracie stehná

Čítať viac »

Zapekané penne

Postup:

  1. Rúru predhrejte na 180°C (350°F).
  2. Uvarte penne cestoviny podľa pokynov na obale, kým nedosiahnu al dente konzistenciu. Následne ich sceďte a dajte na bok.
  3. V širokej panvici rozohrejte olivový olej na strednom plameni. Pridajte nakrájanú cibuľu a pretlačený cesnak, a orestujte ich, kým nezmäknú a nezískajú priehľadnosť.
  4. Do panvice pridajte paradajkový pretlak a vmiešajte doň sušené oregano a bazalku. Aby nám to chutila pridáme za štipku soli a aj mletého čierneho korenia. Nechajte omáčku približne 10 minút povariť, aby sa chute prepojili.
  5. Do omáčky vmiešajte uvarené penne cestoviny a dobre premiešajte, aby sa všetky cestoviny rovnomerne obalili omáčkou.
  6. Polovicu zmesi cestovín preneste do pekáča. Na vrch posypte polovicu nastrúhanej mozzarelly. Opakujte vrstvy so zvyškom zmesi a mozzarellou.
  7. Pekáč zakryte a pečte vo vyhriatej rúre približne 20 minút.
  8. Po uplynutí tejto doby odstráňte pokrývku a pečte ešte ďalších 10 minút, alebo kým sa syr neroztopí a nezhnedne.
  9. Po upečení nechajte trochu vychladnúť. Podávajte teplé.
  10. Ak máte záujem, môžete ozdobiť čerstvými lístočkami bazalky. Prajeme dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *