Zapekané penne s paradajkami a s mozzarellou

Zapekané penne s paradajkami a mozzarellou je výborný taliansky recept, ktorý si môžete vychutnať. Tu je jednoduchý postup:

Suroviny:

  • 400 g penne cestovín
  • 2 poháre paradajkového pretlaku
  • 250 g mozzarelly
  • 2 strúčiky cesnaku
  • čerstvý bazalkový list podľa chuti
  • olivový olej
  • soľ a čierne korenie na dochutenie

 

Zapekané penne s paradajkami a s mozzarellou

Postup:

  1. Predhrejte rúru na 180 °C.
  2. V hrnci osolte vodu a varíme penne do al dente podľa pokynov na obale. Potom ich odsajte.
  3. Na panvici rozohrejte niekoľko lyžíc olivového oleja a pridajte nasekaný cesnak. Nechajte ho opiecť, aby sa uvoľnil jeho aróma.
  4. Pridajte paradajkový pretlak, soľ a korenie podľa chuti. Nechajte všetko pomaly variť asi 10 minút.
  5. V pripravenom hrnci zmiešajte penne s paradajkovou omáčkou, aby sa cestoviny dobre prepojili.
  6. Vymastite pekáč a nasypeme do neho cestoviny. Na vrch položte nakrájanú mozzarellu a čerstvý bazalkový list. Môžete pridať aj niekoľko paradajok na ozdobu.
  7. Pekáč dajte do horúcej rúry a pečte 15-20 minút, alebo kým sa mozzarella dobre roztopí a povrch cestovín nie je zlatistý.
  8. Vezmite pekáč z rúry a nechajte ho trochu vychladnúť.
  9. Podávajte teplé a vychutnajte si zapekané penne s paradajkami a mozzarellou!

Toto chutné jedlo môžete podávať ako samostatné hlavné jedlo alebo ako prílohu k mäsu či rybám. Dobrú chuť!

 

2)

Zapekané penne s paradajkami a mozzarellou je jedným z najlahodnejších a najjednoduchších jedál, ktoré si môžete pripraviť. Kombinácia chutných surovín, ako sú čerstvé paradajky a jemná mozzarella, vytvára úžasnú chuť, ktorou očaríte svojich blízkych. V tomto článku sa dozviete, ako si pripraviť originálny recept na tento skvost.

Ingrediencie na zapekané penne

Na prípravu zapekaného penne budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 300 g penne cestovín
  • 400 g čerstvých paradajok
  • 250 g mozzarelly
  • 2 strúčiky cesnaku
  • Olivový olej
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Čerstvá bazalka na ozdobu

Postup prípravy zapekaného penne

1. Začnite tak, že uvaríte penne cestoviny podľa pokynov na obale, kým nie sú al dente. Odtok a nechajte ich vychladnúť.

2. Medzitým si pripravte paradajkovú omáčku. Na panvici rozohrejte olivový olej a pridajte na jemno nakrájaný cesnak. Opražte ho, kým nezíska zlatú farbu. Potom pridajte nasekané paradajky, soľ a korenie. Varíme 10 minút, kým omáčka zhustne.

3. Rúru predhrejte na 180 °C. Zmiešajte uvarené penne s paradajkovou omáčkou a polovičnými kúskami mozzarelly. Zmes dajte do zapekacej nádoby.

4. Na vrch pridajte zvyšok mozzarelly a pečte 20-25 minút, kým sa syr nerozpustí a nezíska zlatistú farbu.

5. Po upečení posypte čerstvou bazalkou a servírujte ešte teplé. Bon appétit!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *