Zapekané toasty s vajcom

Zapekané toasty s vajíčkom predstavujú vynikajúci a jednoduchý kulinársky recept, ktorý si môžete pripraviť na raňajky, večeru či brunch. Tu je jednoduchý recept v slovenčine:

Na prípravu budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 4 plátky chleba
  • 4 vajíčka
  • 4 plátky šunky
  • 4 plátky syra podľa vášho výberu
  • Rastlinný olej na vymastenie formy alebo maslo

Zapekané toasty s vajíčkom

Postup prípravy:

Ako dlho dusiť bravčovú pečeň?

Ako dlho dusiť bravčovú pečeň?

Čítať viac »

  1. Na úvod si pripravte všetky potrebné ingrediencie. Chlebové plátky môžete prekrojiť na polovicu, aby boli lepšie na zapekanie.
  2. Potom si pripravte panvicu a zohrejte ju na strednom plameni. Pridajte trochu rastlinného oleja alebo masla a nechajte ho roztopiť.
  3. Ako náhle je panvica dostatočne horúca, položte na ňu plátky chleba a opečte ich zo všetkých strán, kým nezískajú zlatistý a krehký vzhľad.
  4. Medzičasom, kým sa chlieb opeka, môžete prichystať šunku a syr. Na každý plátok chleba položte plátok šunky a následne syra.
  5. Chystajte pekáč a dôkladne ho vymažte rastlinným olejom alebo maslom, aby sa zapekané toasty neprilepili.
  6. Ako náhle sú chleby opečené z oboch strán, preneste ich do pripraveného pekáča.
  7. Následne na každom plátku chleba vytvorte jemnú jamku a do nej opatrne rozbite jedno vajce.
  8. Okraje vajec môžete jemne upraviť, aby sa vajíčka nevylievali mimo chleba.
  9. Pekáč s toastami a vajíčkami vložte do predhriatej rúry na teplotu približne 180 stupňov Celzia.
  10. Pečte toasty v rúre asi 10 – 12 minút, alebo kým nie sú vajíčka dostatočne uvarené a žĺtky zostanú jemne tekuté.
  11. Po upečení jednoducho vyberte zapekané toasty z rúry a nechajte ich trošku vychladnúť.
  12. Na záver môžete posypať zapekané toasty soľou, korením alebo bylinkami podľa svojho vkusu.

Zapekané toasty s vajíčkom sú terajším výsledkom vašej práce a sú pripravené na ochutnanie! Podávajte ich ešte teplé s prídavkom, ako je napríklad čerstvý zeleninový šalát alebo kúsok ovocia. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *