Ak máte záujem o recept na zapekané vykostené kuracie stehná po slovensky, tu je jednoduchá varianta:
Ingrediencie:
- 4 kusy vykostených kuracích stehien
- 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- 1 lyžička sušenej bylinky (napríklad tymián, oregano alebo rozmarín)
- 1/2 lyžičky soli
- 1/4 lyžičky mletého čierneho korenia
- 1/4 lyžičky mletej sladkej papriky
- 1/4 lyžičky cesnakovej strúhanky
- 1 citrón, olúpaný a nakrájaný na tenké plátky
- 1 cibuľa, nakrájaná na tenké plátky
- 1/2 šálky kuracieho vývaru
Zapekané vykostené kuracie stehná
Postup:
- Kuracie stehná dôkladne opláchnite pod prúdom vody a osušte pomocou papierovej utierky.
- V miske kombinujte pretlačený cesnak, olivový olej, sušené bylinky, soľ, korenie, sladkú papriku a cesnakovú strúhanku. Tento zmes aplikujte na potretie kuracích stehien z oboch strán.
- Pekáč vyložte plátkami citróna a cibuľou. Na túto základňu položte potreté kuracie stehná.
- Kuracie stehná zalejte kuracím vývarom a zakryte pekáč potravinovou fóliou alebo pokrievkou.
- Pekáč vložte do predhriatej rúry na 180 °C a pečte približne 45 – 60 minút, alebo kým nie je mäso dôkladne upečené.
- Po upečení, vývar preceďte do hrnca a na sporáku ho privediete k varu a podľa potreby zahustite.
- Servírujte zapekané vykostené kuracie stehná s vašou obľúbenou prílohou a poliate pripravenou omáčkou.
Prajem dobrú chuť!