Zapekané zemiaky s mletým mäsom

Jednou z možností, ako pripraviť zapekané zemiaky s mletým mäsom, je nasledujúci recept:

Suroviny:

  • 4 veľké zemiaky
  • 500 g mletej hovädzej alebo bravčovej šunky
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 červená paprika
  • 1 lyžica paradajkového pretlaku
  • 100 ml paradajkového džúsu
  • 1 lyžica olivového oleja
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • 200 g strúhaného syra (napr. eidam, gouda)
  • kôpor alebo petržlen na ozdobenie

 

Zapekané zemiaky s mletým mäsom

Postup:

  1. Zemiaky umyjte a uvarte vo vode, kým sa neuvária takmer do mäkka. Ochladte ich a potom ich olúpte a nakrájajte na kolieska.
  2. Na panvici rozohrejte olivový olej a orestujte nakrájanú cibuľu, cesnak a papriku.
  3. Pridajte mleté mäso a opečte ho, kým nezmení farbu.
  4. Do mäsa pridajte paradajkový pretlak, paradajkový džús, soľ a korenie. Varte a miešajte, kým sa ingrediencie spoja dohromady a zostane len mierne kvapalina.
  5. Vyzdvihnite trochu zemiakových koliesok a vytvorte prvú vrstvu v pekáči. Na zemiaky rozotrite vrstvu mletej šunky. Opakujte tento postup, kým sa všetky ziemaky a mäso nevyčerpá.
  6. Záverne posypte povrch strúhaným syrom.
  7. Pečte vo vyhriatej rúre na 180 °C približne 20 – 25 minút, kým sa syr na povrchu pekne nezazlatí a zapečené zemiaky sú dokonale prehriate.
  8. Pred servírovaním posypte zapekané zemiaky s mletým mäsom kôprom alebo petržlenom.

Tento recept je iba jedným z mnohých spôsobov, ako pripraviť lahodné zapekané zemiaky s mletým mäsom. Môžete vyskúšať aj iné varianty, pridať ďalšie ingrediencie alebo upraviť pomer surovín podľa svojho vkusu. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *