Príprava zaváraných húb v sladkokyslom náleve je veľmi jednoduchá. Tu je slovenský recept:
Suroviny:
- 500 g čerstvých húb (napr. žampiónov)
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 250 ml octu (biely alebo jablčný)
- 250 ml vody
- 3 lyžice cukru
- 1 lyžička soli
- 10 kňazských korení
- 5 korenií allspice
- 1 bobkový list
Zavárané huby v sladkokyslom náleve
Postup:
- Huby očistite a opláchnite.
- Cibuľu a cesnak nakrájajte nadrobno.
- V hrnci zmiešajte ocot, vodu, cukor, soľ, kňazské korenie, korenie allspice a bobkový list. Zohrejte a premiešajte, kým sa cukor a soľ úplne nerozpustia.
- Pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak do zaváracieho nálevu a nechajte ho prebublávať 5 minút.
- Pridajte huby do nálevu a nechajte ich variť asi 10 minút, alebo kým nezmäknú.
- Uložte zavárané huby do vriacej sklenenej nádoby a zakryte ju.
- Nechajte zavárané huby vychladnúť v náleve a potom ich môžete skladovať v chladničke.
Teraz máte vynikajúce zavárané huby v sladkokyslom náleve! Môžete ich použiť ako prísadu do jedál alebo si ich vychutnať ako samostatnú pochúťku. Dobrú chuť!
Kedže rád zaváram vyskušal som zavariť huby podľa tohto receptu.Vyšli skvele. Ďakujem za nápad.