Zeleninová paella

Vegetariánska paella:

Ingrediencie:

  • 1 šálka ryže na paellu (alebo iného krátkeho druhu ryže)
  • 1 cibuľa, jemne nasekaná
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané na drobno
  • 1 červená paprika, nakrájaná na tenké prúžky
  • 1 žltá paprika, pokrájaná na pásiky
  • 1 cuketa, nakrájaná na malé kocky
  • 1 paradajka, nakrájaná na malé kocky
  • 1/2 pohára hrášku (môže byť čerstvý alebo mrazený)
  • 1/2 pohára fazule (napríklad bielej, červenej alebo čiernej fazuľky)
  • 1/2 lyžičky sladkej papriky
  • 1/2 lyžičky kurkumy
  • Štipka šafránu (ak je k dispozícii)
  • 4 poháre zeleninového vývaru
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie, na ochutenie
  • Olivový olej
  • Čerstvá petržlenová vňať na ozdobu

 

Vegetariánska paella

Postup:

  1. V hlbokej pánvici, alebo na paellero, zohrejte olej na stredne vysokú teplotu.
  2. Pridajte nasekanú cibuľu a restujte ju, až kým nezjemní.
  3. Potom pridajte nasekaný cesnak a krátko ho opražte, kým nepustí arómu.
  4. Do pánvice vložte papriky, cuketu a paradajku. Orestujte ich niekoľko minút, kým nezmäknú.
  5. Pridajte ryžu a dôkladne zamiešajte, aby sa ryža obalila olejom.
  6. Primiešajte sladkú papriku, kurkumu a šafrán (ak používate). Dobre premeňte, aby sa korenie rovnomerne rozložilo.
  7. Zalejte všetko zeleninovým vývarom, pridajte hrášok a fazuľu. Dochutíme soľou a korením podľa potreby.
  8. Nechajte variť na miernom ohni, občas premiešajte, až kým sa ryža neuvarí a absorbuje väčšinu tekutiny (približne 20-25 minút).
  9. Na konci varenia nechajte paellu niekoľko minút oddýchnuť pod utierkou, aby sa chute prepojili.
  10. Posypte paellu čerstvo nasekanou petržlenovou vňaťou a servírujte priamo z panvice.

Tento vegetariánsky pokrm je pestrofarebný, chutný a zdravý. Môžete ho podávať ako hlavnú lákadlo alebo ako prílohu k iným jedlám.

 

Výborné zapekané kuracie rezne

Výborné zapekané kuracie rezne

Čítať viac »

Vegetariánska paellaIngrediencie na Vegetariánsku Paellu

Na prípravu vegetariánskej paelly budete potrebovať:
– 2 šálky ryže (najlepšie na paellu)
– 4 šálky zeleninového vývaru
– 1 veľká cibuľa, nakrájaná na kocky
– 2 strúčiky cesnaku, rozdrvené
– 1 červená paprika, pokrájaná na prúžky
– 1 zelená paprika, pokrájaná na prúžky
– 1 šálka zeleného hrášku
– 1 šálka paradajkovej omáčky
– 1 čajová lyžička údenej papriky
– Soľ a čierne korenie na dochutenie
– Olivový olej na varenie

Postup na Prípravu Vegetariánskej Paelly

1. Na širokej panvici rozohrejte olivový olej, pridajte cibuľu a cesnak. Smažte, kým cibuľa nezmäkne.
2. Potom pridajte červenú a zelenú papriku a smažte ďalších 5 minút.
3. Do panvice pridajte ryžu a dôkladne zamiešajte, aby sa ryža spojila s olejom a zeleninou.
4. Následne pridajte paradajkovú omáčku, údenú papriku a postupne vlejte zeleninový vývar. Osoľte a okoreňte podľa chuti.
5. Nechajte zmes variť na strednom ohni bez miešania po dobu 20 minút, alebo až sa ryža nevsiakne do vývaru.
6. Na konci pridajte zelený hrášok a nechajte ešte 5 minút postáť. Podávajte horúce s čerstvým koriandrom alebo nasekanou petržlenovou vňaťou na ozdobenie.

Užite si tento lahodný vegetariánsky pokrm ako dokonalú voľbu pre rodinné oslavy alebo stretnutia s priateľmi!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

5 Komentárov

  1. diana n. píše:

    chutné jedlo, ktoré hraje farbami

  2. Arnold09 píše:

    Mám rád paellu, táto zeleninová verzia vyzerá chutne.

  3. Rebeka94 píše:

    Ďakujem za recept, určite to vyskúšam.

  4. Urblik Demeter píše:

    Toto je super, chcem viac takýchto receptov!

  5. Oleg Godolova píše:

    Paella je super, ale vegetariánska? Neviem, či to bude ono.