Zeleninová polievka podľa Mačingovej

Zeleninová polievka je skvelou voľbou! Tu je recept na zeleninovú polievku podľa Mačingovej:

Suroviny:

  • 2 cibule
  • 2 mrkvy
  • 2 zemiaky
  • 1 paprika
  • 1 strúčik cesnaku
  • 500 g zeleniny (môžete použiť brokolica, karfiol, hrášok, fazuľa, kukurica atď.)
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • 1 lyžica olivového oleja
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti

 

Zeleninová polievka podľa Mačingovej

Postup:

  1. Na panvici ohrejte olivový olej a na jemno nakrájanú cibuľu orestujte dozlatova. Pridajte na kocky nakrájanú mrkvu, zemiaky, papriku a cesnak a orestujte ešte pár minút.
  2. Zeleninovú zmes preložte do hrnca a pridajte očistenú a nakrájanú zeleninu (brokolicu, karfiol, hrášok, fazuľu, kukuricu atď.).
  3. Zalejte zeleninu zeleninovým vývarom a privedte k varu. Potom znížte teplotu a nechajte variť asi 15-20 minút, kým sa zelenina zmäkne.
  4. Polievku osoľte a okoreňte podľa chuti soľou a čerstvo mletým čiernym korením. Môžete pridať aj ďalšie bylinky alebo korenie podľa vkusu, napríklad petržlen, bazalku alebo tymián.
  5. Ak chcete, môžete polievku rozmixovať pomocou mixéra, aby bola krémovejšia. Voľiteľne môžete pridať aj smotanu na zjemnenie chuti.
  6. Podávajte horúcu a vychutnajte si chutnú a zdravú zeleninovú polievku podľa Mačingovej.

Prajem vám dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *