Zeleninová polievka predstavuje vynikajúcu alternatívu! Tu je návod na zeleninovú polievku podľa Mačingovej:
Suroviny:
- 2 cibule
- 2 mrkvy
- 2 zemiaky
- 1 paprika
- 1 strúčik cesnaku
- 500 g zeleniny (môžete použiť brokolicu, karfiol, hrášok, fazuľu, kukuricu a tak ďalej.)
- 1 liter zeleninového vývaru
- 1 lyžica olivového oleja
- Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa preferencií
Zeleninová polievka podľa Mačingovej
Postup:
- Na panvici rozohrejte olivový olej a na jemno nakrájanú cibuľu orestujte do zlatista. Pridajte nakrájanú mrkvu, zemiaky, papriku a cesnak a restujte ešte niekoľko minút.
- Preložte zeleninovú zmes do hrnca a pridajte očistenú a nakrájanú zeleninu (brokolicu, karfiol, hrášok, fazuľu, kukuricu a iné).
- Zalejte zeleninu zeleninovým vývarom a priveďte k varu. Následne znížte teplotu a varte približne 15-20 minút, kým zelenina nezmäkne.
- Osoľte a okoreňte polievku podľa preferencií soľou a čerstvo mletým čiernym korením. Môžete pridať aj ďalšie bylinky alebo korenia podľa chuti, ako sú petržlen, bazalka alebo tymián.
- Ak sa rozhodnete, môžete polievku rozmixovať s mixérom, aby bola krémovejšia. Voliteľne môžete pridať aj smotanu na zvýraznenie chuti.
- Podávajte horúcu a vychutnajte si lahodnú a zdravú zeleninovú polievku podľa Mačingovej.
Prajem vám dobrú chuť!