Zeleninová polievka podľa Mačingovej

Zeleninová polievka predstavuje vynikajúcu alternatívu! Tu je návod na zeleninovú polievku podľa Mačingovej:

Suroviny:

  • 2 cibule
  • 2 mrkvy
  • 2 zemiaky
  • 1 paprika
  • 1 strúčik cesnaku
  • 500 g zeleniny (môžete použiť brokolicu, karfiol, hrášok, fazuľu, kukuricu a tak ďalej.)
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • 1 lyžica olivového oleja
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa preferencií

 

Zeleninová polievka podľa Mačingovej

Postup:

FOTORECEPT: Guláš z diviaka

FOTORECEPT: Guláš z diviaka

Čítať viac »

  1. Na panvici rozohrejte olivový olej a na jemno nakrájanú cibuľu orestujte do zlatista. Pridajte nakrájanú mrkvu, zemiaky, papriku a cesnak a restujte ešte niekoľko minút.
  2. Preložte zeleninovú zmes do hrnca a pridajte očistenú a nakrájanú zeleninu (brokolicu, karfiol, hrášok, fazuľu, kukuricu a iné).
  3. Zalejte zeleninu zeleninovým vývarom a priveďte k varu. Následne znížte teplotu a varte približne 15-20 minút, kým zelenina nezmäkne.
  4. Osoľte a okoreňte polievku podľa preferencií soľou a čerstvo mletým čiernym korením. Môžete pridať aj ďalšie bylinky alebo korenia podľa chuti, ako sú petržlen, bazalka alebo tymián.
  5. Ak sa rozhodnete, môžete polievku rozmixovať s mixérom, aby bola krémovejšia. Voliteľne môžete pridať aj smotanu na zvýraznenie chuti.
  6. Podávajte horúcu a vychutnajte si lahodnú a zdravú zeleninovú polievku podľa Mačingovej.

Prajem vám dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *