Zeleninová polievka je skvelou voľbou! Tu je recept na zeleninovú polievku podľa Mačingovej:
Suroviny:
- 2 cibule
- 2 mrkvy
- 2 zemiaky
- 1 paprika
- 1 strúčik cesnaku
- 500 g zeleniny (môžete použiť brokolica, karfiol, hrášok, fazuľa, kukurica atď.)
- 1 liter zeleninového vývaru
- 1 lyžica olivového oleja
- Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
Zeleninová polievka podľa Mačingovej
Postup:
- Na panvici ohrejte olivový olej a na jemno nakrájanú cibuľu orestujte dozlatova. Pridajte na kocky nakrájanú mrkvu, zemiaky, papriku a cesnak a orestujte ešte pár minút.
- Zeleninovú zmes preložte do hrnca a pridajte očistenú a nakrájanú zeleninu (brokolicu, karfiol, hrášok, fazuľu, kukuricu atď.).
- Zalejte zeleninu zeleninovým vývarom a privedte k varu. Potom znížte teplotu a nechajte variť asi 15-20 minút, kým sa zelenina zmäkne.
- Polievku osoľte a okoreňte podľa chuti soľou a čerstvo mletým čiernym korením. Môžete pridať aj ďalšie bylinky alebo korenie podľa vkusu, napríklad petržlen, bazalku alebo tymián.
- Ak chcete, môžete polievku rozmixovať pomocou mixéra, aby bola krémovejšia. Voľiteľne môžete pridať aj smotanu na zjemnenie chuti.
- Podávajte horúcu a vychutnajte si chutnú a zdravú zeleninovú polievku podľa Mačingovej.
Prajem vám dobrú chuť!