Toto je návod na zeleninovú polievku s kelom v slovenčine:
Ingrediencie:
- 1 väčšia cibuľa, nasekaná najemno
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané na malé kúsky
- 2 stredne veľké zemiaky, pokrájané na drobné kúsky
- 2 mrkvy, nakrájané na kolieska
- 1 zelená paprika, rozkrojená na kocky
- 200 g čerstvého kelu, rozkrájanej na tenké prúžky
- 1 konzerva drvených paradajok
- 1 liter zeleninového vývaru
- Soľ a korenie podľa vlastnej chuti
- Olivový olej na opekanie
Zeleninová polievka s kelom
Postup pri príprave:
- Najskôr rozohrejte hrniec na strednej teplote a pridajte olivový olej.
- Do hrnca vložte cibuľu a cesnak, následne ich opražte dozlata.
- Pridajte zemiaky, mrkvu a papriku a pražte ich približne 5 minút, kým zemiaky nezačnú jemne mäknúť.
- Potom pridajte kel a paradajky a dobre premiešajte.
- Zalejte zeleninovým vývarom a priveďte k varu.
- Stiahnite teplotu a nechajte polievku povariť 15-20 minút, kým zelenina nezmäkne.
- Ochuťte soľou a korením podľa vlastného vkusu.
- Podávajte horúcu zeleninovú polievku s kelom spolu s čerstvým chlebom alebo krutónmi.
Príjemnú chuť!