Tu je recept na zeleninovú polievku s ovsenými vločkami po slovensky:
Suroviny:
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 cibuľa, nakrájaná na malé kocky
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 3 stredne veľké mrkvy, nakrájané na plátky
- 2 stredne veľké zemiaky, nakrájané na kocky
- 1 zelená paprika, nakrájaná na kocky
- 1 paradajka, nakrájaná na kocky
- 1 hrstka ovsených vločiek
- 1 liter zeleninového vývaru
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- Čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie
Zeleninová polievka s ovsenými vločkami
Postup:
- Rozohrejte olivový olej v hrnci na strednom ohni.
- Pridajte cibuľu a cesnak a orestujte ich dozlatova.
- Pridajte mrkvu, zemiaky, papriku a paradajku. Orestujte ich asi 5 minút, kým sa zelenina zmäkne.
- Pridajte ovsené vločky a premiešajte, aby sa dobre spojili so zvyšnou zeleninou.
- Pridajte zeleninový vývar a privedte zmes do varu. Potom znížte teplotu a nechajte polievku pomaly vrieť asi 15 – 20 minút, kým sa zelenina úplne zmäkne a ovsené vločky sa uvária.
- Ochutnajte polievku a pridajte soľ a čierne korenie podľa chuti.
- Servírujte polievku teplú, posypanú čerstvou petržlenovou vňaťou.
Dúfam, že Vám chutí!