Pokiaľ chcete uvariť polievku zo zeleniny mrazenej, riaďte sa nasledujúcimi krokmi:
Ingrediencie:
- 500 g mrazenej zeleniny (napr. hrášok, kukurica, mrkva, brokolica)
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 lyžica olivového oleja
- 1 liter zeleninového vývaru alebo vody
- Soľ a korenie podľa vlastnej chuti
- Čerstvé bylinky na dochutenie (nepovinné)
Polievka zo zeleniny mrazenej
Návod na prípravu:
- Ošúpeme cibuľu a cesnak a nakrájame ich na malé kocky.
- Na panvici zohrejeme olivový olej a pridáme nakrájanú cibuľu s cesnakom. Smažíme ich na strednom plameni, kým cibuľa nezmäkne a nezačne získať zlatistý odtieň.
- Pridáme mrazenú zeleninu a dusíme ju spolu s cibuľou a cesnakom približne 5 minút, občas premiešame.
- Celu zmes zalejeme zeleninovým vývarom alebo vodou a privedieme do varu.
- Po dosiahnutí varu znížime teplotu na stredne nízku a necháme polievku variť asi 20-25 minút, kým zelenina nie je dostatočne prevarená a nezjemní sa.
- Polievku osolíme a okoreníme podľa preferencie. Môžeme pridať aj ďalšie ochucovadlá ako čerstvé bylinky (napríklad petržlen, kôpor) alebo sójovú omáčku pre výraznejšiu chuť.
- Akonáhle je zelenina jemná a polievka je dobre prevarená, môžeme ju rozmixovať pomocou mixéra na hladkú textúru. Ak preferujete polievku so kusmi zeleniny, tento krok môžete preskočiť.
Hotovú polievku zo zeleniny podávajte teplú a môžete ju obohatiť o kúsok chleba, kyslou smotanou alebo syrom. Prajeme dobrú chuť!