Samozrejme, rád prispôsobím recept pre vás po slovensky:
Potrebné suroviny:
- 2 mrkvy
- 1 petržlenový koreň
- 1 malý zelerový koreň
- 1 cibuľa
- 2 zemiaky
- 1 polievková lyžica masla
- 1 liter zeleninového vývaru
- soľ a korenie podľa chuti
- strúhanka na posypanie
Zeleninová polievka zo strúhanej zeleniny
Postup:
- Pripravte si nastrúhanú zeleninu. Očistite a nastrúhajte mrkvu, petržlenový a zelerový koreň, cibuľu a zemiaky.
- V hrnci rozohrejte maslo a orestujte cibuľu a nastrúhanú zeleninu asi 5 minút, kým zelenina zmäkne.
- Pridajte zeleninový vývar a nechajte variť asi 15 – 20 minút, kým sa zelenina uvarte.
- Polievku ochuťte soľou a korením podľa chuti.
- Polievku servírujte posypanú strúhankou.
Toto je základný recept. Ak chcete, môžete do polievky pridať aj ďalšie zeleniny podľa chuti, ako napríklad kukuricu, hrášok alebo papriku. Dobrú chuť!