Samozrejme, rád prispôsobím recept pre vás po slovensky:

Potrebné suroviny:

  • 2 mrkvy
  • 1 petržlenový koreň
  • 1 malý zelerový koreň
  • 1 cibuľa
  • 2 zemiaky
  • 1 polievková lyžica masla
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • soľ a korenie podľa chuti
  • strúhanka na posypanie

 

Zeleninová polievka zo strúhanej zeleniny

Postup:

  1. Pripravte si nastrúhanú zeleninu. Očistite a nastrúhajte mrkvu, petržlenový a zelerový koreň, cibuľu a zemiaky.
  2. V hrnci rozohrejte maslo a orestujte cibuľu a nastrúhanú zeleninu asi 5 minút, kým zelenina zmäkne.
  3. Pridajte zeleninový vývar a nechajte variť asi 15 – 20 minút, kým sa zelenina uvarte.
  4. Polievku ochuťte soľou a korením podľa chuti.
  5. Polievku servírujte posypanú strúhankou.

Toto je základný recept. Ak chcete, môžete do polievky pridať aj ďalšie zeleniny podľa chuti, ako napríklad kukuricu, hrášok alebo papriku. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *