Zelerová polievka bez smotany

Tu je jednoduchý recept na zelerovú polievku bez smotany:

Suroviny:

  • 4 stredne veľké zelerové hlávky
  • 1 veľká cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 4 zemiaky
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • 2 lyžice olivového oleja
  • soľ a korenie podľa chuti
  • čerstvá petržlenová vôňa na ozdobenie

 

Zelerová polievka bez smotany

Postup:

  1. Zeler očistite a nakrájajte na menšie kúsky. Cibuľu a cesnak jemne nakrájajte.
  2. V hrnci si zohrejte olivový olej a pridajte cibuľu a cesnak. Smažte ich dozlatista.
  3. Pridajte zeler a zemiaky a orestujte ich asi 5 minút.
  4. Nalejte zeleninový vývar, pridajte soľ a korenie podľa chuti. Varíme do zmäknutia zeleru a zemiakov, asi 20-25 minút.
  5. Keď sú zelenina a zemiaky mäkké, použite mixér na rozmixovanie polievky do hladka.
  6. Podávajte s čerstvou petržlenovou vôňou na ozdobenie.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

5 Komentárov

  1. JasnýDeň píše:

    Tento recept na zelerovú polievku je skvelý! Rád skúšam nové jedlá a táto polievka ma naozaj oslovila. Je jednoduchá a zdravá, čo je super. Určite ju vyskúšam aj doma! Dobrú chuť všetkým!

  2. PohodovýKocúr píše:

    Veľmi sa mi páči tento recept! Zelerová polievka bez smotany je presne to, čo potrebujem na chladné dni. Dúfam, že sa mi podarí tak chutná ako vyzerá. Ďakujem za tip, určite ho zdieľam s priateľmi!

  3. ZelenýKvet píše:

    Super recept! Nikdy som neskúšal zelerovú polievku bez smotany, ale zdá sa mi to veľmi zaujímavé. Určite to vyskúšam a dám vedieť, ako dopadlo. Ďakujem za skvelý nápad!

  4. VeselýDudák píše:

    Tento recept je úžasný! Milujem jednoduché a chutné jedlá, a táto zelerová polievka má všetko, čo mám rád. Už sa teším na varenie! Veľa šťastia všetkým kuchárom!

  5. Slniečko1 píše:

    Wow, zelerová polievka bez smotany? To znie fantasticky! Určite ju vyskúšam, lebo milujem zeleninové jedlá. Je skvelé mať takéto jednoduché recepty po ruke. Dobrú chuť každému pri varení!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *