Zelerová polievka s nivou

Polievka zo zeleru s nivou je skvelý a jednoduchý pokrm. Tu je recept v slovenčine:

Suroviny:

  • 4 stredne veľké kusy zeleru
  • 2 cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 4 zemiaky
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • 200 ml smotany na varenie
  • 200 g nivy
  • 2 lyžice masla
  • soľ a čierne korenie na ochutenie

 

Polievka zo zeleru s nivou

Postup:

Pečené kuracie krídelká

Pečené kuracie krídelká

Čítať viac »

  1. Opláchnite zeler a očistite ho. Nakrájajte ho na malé kusy.
  2. Na panvici rozohrejte maslo a pridajte nakrájanú cibuľu. Orestujte ju do zlatista.
  3. Pridajte strúčiky cesnaku a krátko orestujte.
  4. Do hrnca pridajte zeler a zemiaky. Zalejte zeleninovým vývarom a priveďte do varu.
  5. Polievku varte na jemnom ohni, kým zeler a zemiaky nezmäknú (približne 20-25 minút).
  6. Pomocou mixéra rozmixujte polievku na hladkú konzistenciu.
  7. Pridajte smotanu na varenie a dôkladne premiešajte.
  8. Dochutite soľou a korením podľa vlastnej chuti.
  9. Na panvici rozohrejte trošku masla a opečte nivu z oboch strán do zlatista.
  10. Servírujte polievku zo zeleru s opečenou nivou.

Dúfam, že si tento recept obľúbite! Ak máte ďalšie otázky, neváhajte sa opýtať.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *