Ak máte záujem o recept na šalát zo zeleru a ananásu v slovenskom štýle, tu je pre vás jednoduchý postup:
Šalát zo zeleru a ananásu
Ingrediencie:
- 2 stredne veľké stonky zeleru
- 1 väčší ananás
- 1 veľká mrkva
- 1/2 šálky nasekaných vlašských orechov
- Čerstvá petržlenová vňať na dekoráciu (nepovinné)
Dresing:
- 1/4 šálky olivového oleja
- 2 lyžice čerstvej citrónovej šťavy
- 1 lyžica medu
- Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
Šalát zo zeleru a ananásu
Postup:
- Olúpeme stonky zeleru a mrkvu a nakrájame ich na väčšie pásiky. Pripravené zelerové a mrkvové kúsky vložíme do väčšej misy.
- Odlúpeme vrchnú časť ananásu a nakrájame ho na malé kocky. Pridáme ich do misy.
- V menšej miske zmiešame ingrediencie na dresing, a to olivový olej, citrónovú šťavu, med, soľ a čierne korenie.
- Dresing nalejeme na zeler, mrkvu a ananás a dôkladne premiešame, aby sa všetky ingrediencie zaplnili dresingom.
- Na konci posypeme šalát nasekanými vlašskými orechmi a ak máme záujem, ozdobíme čerstvou petržlenovou vňaťou.
- Necháme šalát vychladnúť v chladničke aspoň 30 minút pred podávaním.
Tento šalát zo zeleru a ananásu je osviežujúci a chutný. Môžete si ho vychutnať samostatne alebo ako prílohu k hlavnému jedlu. Dobrú chuť!