Zelerovo-petržlenová polievka

Zelerovo-petržlenová polievka je výborná a zdravá voľba! Tu je jednoduchý recept:

Suroviny:

  • 2 stredne veľké zelerové hlavy
  • 1 väčšia petržlenová koreň
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice masla
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • soľ a korenie podľa chuti
  • čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie

 

Zelerovo-petržlenová polievka

Postup:

  1. Ošúpeme a nakrájame zelerové hlavy a petržlenový koreň na menšie kúsky.
  2. Na panvici rozohrejeme maslo a orestujeme na ňom jemne nakrájanú cibuľu a strúčiky cesnaku, kým nie sú mäkké a zľahka zlatisté.
  3. Pridáme nakrájaný zeler a petržlenový koreň a orestujeme ich krátko spolu s cibuľou a cesnakom.
  4. Zeleninový vývar zalejeme do hrnca a pridáme orestovanú zeleninu. Dusíme, kým zelenina nie je mäkká, asi 20-25 minút.
  5. Polievku rozmixujeme tyčovým mixérom na hladkú konzistenciu. Ak by bola príliš hustá, môžeme pridať ešte trochu vývaru.
  6. Dochutíme soľou a korením podľa chuti.
  7. Podávame polievku s čerstvou petržlenovou vňaťou na ozdobenie.

Dúfam, že si túto vynikajúcu zelerovo-petržlenovú polievku vychutnáte!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *