Zelerovo-petržlenová polievka je výborná a zdravá voľba! Tu je jednoduchý recept:
Suroviny:
- 2 stredne veľké zelerové hlavy
- 1 väčšia petržlenová koreň
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice masla
- 1 liter zeleninového vývaru
- soľ a korenie podľa chuti
- čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie
Zelerovo-petržlenová polievka
Postup:
- Ošúpeme a nakrájame zelerové hlavy a petržlenový koreň na menšie kúsky.
- Na panvici rozohrejeme maslo a orestujeme na ňom jemne nakrájanú cibuľu a strúčiky cesnaku, kým nie sú mäkké a zľahka zlatisté.
- Pridáme nakrájaný zeler a petržlenový koreň a orestujeme ich krátko spolu s cibuľou a cesnakom.
- Zeleninový vývar zalejeme do hrnca a pridáme orestovanú zeleninu. Dusíme, kým zelenina nie je mäkká, asi 20-25 minút.
- Polievku rozmixujeme tyčovým mixérom na hladkú konzistenciu. Ak by bola príliš hustá, môžeme pridať ešte trochu vývaru.
- Dochutíme soľou a korením podľa chuti.
- Podávame polievku s čerstvou petržlenovou vňaťou na ozdobenie.
Dúfam, že si túto vynikajúcu zelerovo-petržlenovú polievku vychutnáte!