Tu je recept na zemiakovú mliečnu kyslú polievku po slovensky:

Potrebujeme:

  • 500 g zemiakov
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice rastlinného oleja
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • 200 ml mlieka
  • 200 ml kyslej smotany
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • Čerstvá vňať (napr. petržlenové lístky) na ozdobenie

 

Zemiaková – mliéčna, kyslá polievka

Postup:

  1. Zemiaky ošúpeme, nakrájame na menšie kúsky a dáme bokom.
  2. Cibuľu a cesnak očistíme a jemne nakrájame.
  3. V hrnci zohrejeme olej a orestujeme na ňom cibuľu a cesnak, kým nebudú mäkké a zlatisté.
  4. Pridáme nakrájané zemiaky a orestujeme ich krátko spolu s cibuľou a cesnakom.
  5. Zalejeme zeleninovým vývarom, pridáme soľ a korenie podľa chuti a necháme varíť, kým sa zemiaky zmäknú.
  6. Keď sú zemiaky mäkké, polievku rozmixujeme pomocou mixéra na hladkú konzistenciu.
  7. Vlejeme mlieko a kyslú smotanu do polievky a dobre premiešame.
  8. Polievku následne povaríme asi 5 minút na miernom ohni.
  9. Pred podávaním môžeme polievku dochutiť podľa chuti soľou a korením.
  10. Na ozdobenie môžeme použiť čerstvú vňať, napríklad petržlenové lístky.

Dobrú chuť! Ak máš ďalšie otázky, neváhaj sa ma opýtať.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *