Zemiaková mliečna polievka je lahodný tradičný slovenský pokrm, ktorý je veľmi jednoduchý na prípravu. Tu je slovenský recept:

Suroviny:

  • 4 väčšie zemiaky
  • 1 cibuľa
  • 1 liter mlieka
  • 2 lyžice masla
  • soľ a korenie podľa chuti
  • nasekaná petržlenová vňať (na ozdobenie)

 

Zemiaková mliekova polievka

Postup:

  1. Zemiaky ošúpte, umyte a nakrájajte na menšie kúsky.
  2. Cibuľu nakrájajte na jemné kúsky.
  3. V hrnci rozohrejte maslo a orestujte na ňom cibuľu, až kým nie je sklíčená a mierne zlatistá.
  4. Pridajte nakrájané zemiaky a orestujte ich spolu s cibuľou asi 5 minút.
  5. Zalejte zemiaky mliekom a pridajte soľ a korenie podľa chuti.
  6. Polievku varíme na miernom ohni, až kým zemiaky nezmäknú. Doba varenia závisí od veľkosti nakrájaných kúskov zemiakov.
  7. Keď sú zemiaky mäkké, polievku rozmixujte s mixérom na hladkú konzistenciu.
  8. Podľa potreby môžete pridať viac mlieka, ak chcete polievku trochu znížiť.
  9. Zalejte ju do taniera a ozdobte nasekanou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *