Zemiakové placky / nalešníky

Šarišskom regióne nazývame nalešniky, sú u nás jedným z najobľúbenejších jedál. Samozrejme, chutili by lepšie, keby ich doma pripravil aj niekto iný.

Zemiakové placky / nalešníky

Zemiakové placky

Zemiakové placky, tiež známe ako nalešníky, sú v Šarišskom regióne jedným z najobľúbenejších jedál. Tieto placky sú vyrobené z klasického zemiakového cesta, ktoré je obohatené o iné ingrediencie, ako mlieko, múku a vajcia. Výsledkom je tenké, chrumkavé cesto, ktoré mnohí ľudia zbožňujú.

Ak máte chuť ochutnať tieto tradičné jedlá, odporúčam vám pozrieť si návod na prípravu zemiakových plackov/nalešníkov na videu tu. Tento podrobný videonávod vám ukáže, ako správne pripraviť cesto, ako ho správne opražiť a aké prílohy môžete k zemiakovým plackám/nalešníkom podávať.

Ak máte radi tradičnú slovenskú kuchyňu, určite tieto placky oceníte. Príjemnú chuť!

 

2)

Zemiakové placky, známe aj ako nalešníky, sú tradičným slovenským pokrmom, ktorý si obľúbili mnohí gurmáni. V tomto článku si predstavíme originálny recept, ktorý vás nadchne svojou jednoduchosťou a chuťou. Pripravte sa na úžasný zážitok pri varení!

Ingrediencie potrebné na zemiakové placky

Na prípravu chutných zemiakových placiek budeme potrebovať:

  • 1 kg zemiakov
  • 1 stredná cibuľa
  • 1 vajce
  • 150 g múky
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • olej na vyprážanie

Postup výroby zemiakových placiek

Ak máte všetky ingrediencie pripravené, môžeme prejsť k samotnému vareniu. Najprv olúpeme zemiaky a nastrúhame ich na jemnom strúhadle. Cibuľu nakrájame na malé kocky. Potom nastrúhané zemiaky dobre vyžmýkame, aby sme zbavili prebytočnej vody.

Do zemiakov pridáme nasekanú cibuľu, vajce, múku, soľ a korenie. Všetko dobre premiešame, aby sa ingrediencie spojili.

Na panvici rozohrejeme olej a lyžicou formujeme placky, ktoré opatrne vkladáme na panvicu. Vyprážame z oboch strán do zlato-hnedej farby, približne 3-4 minúty na každú stranu.

Hotové zemiakové placky podávame s kyslou smotanou alebo jablkovým kompótom. Užite si tento lahodný pokrm s rodinou alebo priateľmi a doprajte si chvíle plné chuti a pohody!

Podobné príspevky

3 Komentáre

  1. Bozidara Kubanova píše:

    Vyzera to velmi chutne, neviem sa dockat, kedy to vyskusam.

  2. Konecna Danica píše:

    Taketo jedla by som skusila.

  3. Lujza82 píše:

    Dobre podane informacie o priprave, dakujem.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *