Šarišskom regióne nazývame nalešniky, sú u nás jedným z najobľúbenejších jedál. Samozrejme, chutili by lepšie, keby ich doma pripravil aj niekto iný.
Zemiakové placky / nalešníky
Zemiakové placky, tiež známe ako nalešníky, sú v Šarišskom regióne jedným z najobľúbenejších jedál. Tieto placky sú vyrobené z klasického zemiakového cesta, ktoré je obohatené o iné ingrediencie, ako mlieko, múku a vajcia. Výsledkom je tenké, chrumkavé cesto, ktoré mnohí ľudia zbožňujú.
Ak máte chuť ochutnať tieto tradičné jedlá, odporúčam vám pozrieť si návod na prípravu zemiakových plackov/nalešníkov na videu tu. Tento podrobný videonávod vám ukáže, ako správne pripraviť cesto, ako ho správne opražiť a aké prílohy môžete k zemiakovým plackám/nalešníkom podávať.
Ak máte radi tradičnú slovenskú kuchyňu, určite tieto placky oceníte. Príjemnú chuť!
2)
Zemiakové placky, známe aj ako nalešníky, sú tradičným slovenským pokrmom, ktorý si obľúbili mnohí gurmáni. V tomto článku si predstavíme originálny recept, ktorý vás nadchne svojou jednoduchosťou a chuťou. Pripravte sa na úžasný zážitok pri varení!
Ingrediencie potrebné na zemiakové placky
Na prípravu chutných zemiakových placiek budeme potrebovať:
- 1 kg zemiakov
- 1 stredná cibuľa
- 1 vajce
- 150 g múky
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- olej na vyprážanie
Postup výroby zemiakových placiek
Ak máte všetky ingrediencie pripravené, môžeme prejsť k samotnému vareniu. Najprv olúpeme zemiaky a nastrúhame ich na jemnom strúhadle. Cibuľu nakrájame na malé kocky. Potom nastrúhané zemiaky dobre vyžmýkame, aby sme zbavili prebytočnej vody.
Do zemiakov pridáme nasekanú cibuľu, vajce, múku, soľ a korenie. Všetko dobre premiešame, aby sa ingrediencie spojili.
Na panvici rozohrejeme olej a lyžicou formujeme placky, ktoré opatrne vkladáme na panvicu. Vyprážame z oboch strán do zlato-hnedej farby, približne 3-4 minúty na každú stranu.
Hotové zemiakové placky podávame s kyslou smotanou alebo jablkovým kompótom. Užite si tento lahodný pokrm s rodinou alebo priateľmi a doprajte si chvíle plné chuti a pohody!
Vyzera to velmi chutne, neviem sa dockat, kedy to vyskusam.
Taketo jedla by som skusila.
Dobre podane informacie o priprave, dakujem.