Ak máte chuť na tradičnú slovenskú jedlo, tu je recept na zemiakovú kapustnicu s klobásou:
Suroviny:
- 4 veľké zemiaky
- 1 veľká cibuľa
- 1/2 hlavy kyslej kapusty
- 2 klobásy
- 1 lyžica oleja
- 1 lyžica hladkej múky
- Soľ a korenie podľa chuti
- 1 kocka zeleninového bujónu (voliteľné)
- 1 liter vody
- 1 šľahačka na dozdobenie (voliteľné)
Zemiakovo-kelová polievka s klobáskou
Postup:
- Zemiaky ošúpeme a nakrájame na malé kocky. Cibuľu nasekáme nadrobno a kyslú kapustu opláchneme pod tečúcou vodou.
- V hrnci rozohrejeme olej a orestujeme na ňom cibuľu, kým nezlúčnie. Potom pridáme kyslú kapustu a dusíme ju asi 5 minút.
- Pridáme zemiaky a vodu. Počkáme, kým voda zovrie, a potom pridáme kocku zeleninového bujónu, soľ a korenie podľa chuti. Variť budeme asi 30 minút, kým sú zemiaky mäkké.
- Počas varu si môžeme jeden kus klobásy nastrúhať na malé kúsky a pridať do polievky. Ostatné klobásy nakrájame na plátky.
- Teraz pridáme plátky klobásy do polievky a necháme ich prevrieť.
- V miske si zmiešame lyžicu múky so šľahačkou, aby sme získali hustejšiu zmes. Pomaly pridávame trochu polievky z hrnca do tejto zmesi, aby sme ju zriedili. Potom túto zmes pridáme do hrnca a dobre premiešame.
- Necháme polievku dovrieť, kým sa všetky chute prepoja a zmes zhustne. Podávame horúcu a môžeme ju zdobiť šľahačkou.
Dobrú chuť! Ak máte nejaké ďalšie otázky, neváhajte sa spýtať!
2)
Vítame vás pri ďalšom chutnom recepte. Dnes sa zameriame na zemiakovo-kelovú polievku s klobáskou, ktorá je ideálna na chladné dni. Táto polievka je nielen výživná, ale aj ľahko pripravená. Zoberte si papier a pero, pretože tu sú ingrediencie a pokyny, ako si túto lahodnú polievku urobiť doma.
Ingrediencie potrebné na prípravu polievky
Aby ste si pripravili zemiakovo-kelovú polievku s klobáskou, budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:
- 4 stredne veľké zemiaky
- 500 g mladého kelu
- 200 g klobásky (najlepšie údenej)
- 1 cibuľa
- 2 mrkvy
- 2 litry zeleninového alebo kuracieho vývaru
- soľ a korenie podľa chuti
- 1 lyžicu olivového oleja
Postup prípravy
1. Najprv si pripravte všetky suroviny. Zemiaky očistite a nakrájajte na kocky. Cibuľu a mrkvu nasekajte na malé kúsky a klobásku nakrájajte na kolieska.
2. V hrnci na olivovom oleji orestujte cibuľu, až kým nebude sklená.
3. Pridajte mrkvu a klobásku, restujte ich spolu aspoň 5 minút.
4. Potom pridajte zemiaky a spolu so zeleninovým vývarom varte 10 minút. Následne pridajte na prúžky nakrájaný kel a varte ďalších 15 minút, kým sú zemiaky a kel mäkké.
5. Polievku dochutíme soľou a korením. Zemiakovo-kelová polievka je teraz hotová a pripravená na podávanie. Môžete ju ozdobiť čerstvými bylinkami podľa chuti.
Tešíme sa, že si túto polievku pripravíte! Dobrú chuť!
Dobré, že je recept aj pre začiatočníkov. Určite si ju vyskúšam.
Vyzerá to dobre, ale trochu by som upravil množstvo klobásy.
Mňam, už sa teším na to, ako si ju uvarím doma.
Ďakujem za recept, určite vyskúšam!
Pekný recept, zdá sa byť jednoduchý na prípravu.
Vďaka za inšpiráciu, možno si to uvarím tento víkend.
Recept vyzerá zaujímavo, možno by som to skúsila.
Ďakujeme za recept, zdravé a chutné.
Vďaka za tento ďalší skvelý recept, určite si ho vyskúšam!
Vďaka za skvelý recept! Určite si to vyskúšam, znie to veľmi chutne.
Táto polievka vyzerá naozaj dobre a zdravo. Teším sa, že si ju budem môcť vyskúšať!
Vyzerá to veľmi chutne, určite to skúsim!
Vďaka za recept, mám chuť to hneď vyskúšať!
Tento recept na zemiakovú kapustnicu s klobásou je skvelý! Milujem, keď sa polievka varí a vôňa sa šíri po celom dome. Určite ho vyskúšam na víkend! Ďakujem za tip, teším sa na výsledok!
Wow, tento recept vyzerá veľmi chutne! Zemiakovo-kelová polievka s klobásou je presne to, čo potrebujem na chladné dni. Určite si ju pripravím podľa vášho návodu. Dobrú chuť všetkým!
Skvelý recept! Znie to veľmi chutne a jednoducho sa to pripravuje. Vždy som mal rád zemiakovú polievku a teraz mám nový spôsob, ako ju urobiť. Teším sa, až ju vyskúšam doma s rodinou!
Toto je úžasný recept! Zemiakovo-kelová polievka s klobásou znie ako dokonalé jedlo pre chladné večery. Rád varím pre svoju rodinu a toto určite zaradím do nášho jedálnička. Ďakujem za inšpiráciu!
Super tip na jedlo! Zemiaky a klobása sú moje obľúbené suroviny. Tento recept vyzerá jednoducho a chutne. Určite ho vyskúšam čoskoro, teším sa na to! Dobre napísané, ďakujem!