Zemiakový prívarok bez smotany

Zemiakový prívarok bez smotany ak nemáte po ruke smotanu, tak nezúfajne. Zemiakový prívarok vieme pripraviť aj bez nej. A to za pomoci receptu nižšie, ktorý som napísala ešte minulý rok a zšískal pekné ohlasy.
Ďakujem pekne, každému za komentáre.

Ingrediencie:
– 500 g zemiakov
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 2 polievkové lyžice oleja
– soľ a korenie podľa chuti
– voda na varenie

 

Zemiakový prívarok bez smotany

Postup:
1. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na menšie kocky.
2. Cibuľu a cesnak očistíme a nadrobno nasekáme.
3. Na panvici si rozohrejeme olej a pridáme cibuľu a cesnak. Orestujeme dozlatista.
4. Pridáme nakrájané zemiaky a zalejeme ich vodou. Pridáme soľ a korenie podľa chuti.
5. Zemiaky varíme na miernom ohni, kým nezmäknú.
6. Keď sú zemiaky mäkké, zmiešame všetko do hladka vo mixéri.
7. Prívarok môžeme podávať s čerstvým pečivom alebo môžeme pridať kúsky upečenej slaniny alebo klobásy ako doplnok.

Takto pripravený zemiakový prívarok je skvelou alternatívou k bežnému receptu s smotanou a určite si ho obľúbite najmä v chladnejšie dni. Dobrú chuť!

 

2)

Zemiakový prívarok je obľúbeným jedlom v mnohých slovenských domácnostiach. Tento recept bez smotany iste poteší každého, kto hľadá zdravšiu alternatívu, pričom zachováva pôvodnú chuť a textúru. Dnes vám ukážeme, ako jednoducho pripraviť túto klasiku slovenskej kuchyne.

Ingrediencie, ktoré potrebujete

Na prípravu zemiakového prívaroku bez smotany budete potrebovať:

  • 4 stredne veľké zemiaky
  • 1 väčšiu cibuľu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 mrkvu
  • soľ a korenie podľa chuti
  • 1 ČL majoránky
  • 2 polievkové lyžice oleja
  • 500 ml vody alebo zeleninového vývaru

Postup na prípravu

Najprv si dôkladne umyte a olúpte zemiaky, cibuľu a mrkvu. Zemiaky nakrájajte na kocky, cibuľu na jemno a mrkvu na tenké kolieska. Na panvici rozohrejte olej a pridajte nakrájanú cibuľu. Smažte ju do zlatista, potom pridajte cesnak a mrkvu. Po chvíli pridajte zemiaky, dobre premiešajte a zalievajte vodou alebo zeleninovým vývarom.

Dodajte soľ, korenie a majoránku. Varíme na miernom ohni približne 20-30 minút, až kým zemiaky nezmäknú. Podávajte teplé, ideálne s čerstvým chlebom. Tento chutný zemiakový prívarok bez smotany vás určite osloví svojou jednoduchosťou a lahodnosťou!

Podobné príspevky

3 Komentáre

  1. Llangos píše:

    Vďaka za tento skvelý recept! Urobím ho určite na obed zajtra.

  2. Beata Adamec píše:

    Tento recept je naozaj super! Veľmi sa teším, že som ho našla. Určite vyskúšam!

  3. Radoslav67 píše:

    Ďakujem za to, že ste zdieľali tento recept. Je to jednoduchý a chutný spôsob, ako si uvariť zemiakový prívarok bez smotany.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *