Zemiaky s kyslou kapustou

Máte chuť na klasické slovenské jedlo – zemiaky s kyslou kapustou! Toto jedlo je veľmi obľúbené na Slovensku, obzvlášť počas osláv a sviatkov.

Ingrediencie:

  • 4 veľké zemiaky
  • 500 g kyslej kapusty
  • 2 cibule
  • 2 lyžice oleja
  • Soľ a korenie podľa vlastnej chuti

Zemiaky s kyslou kapustou

Postup:

  1. Zemiaky dôkladne umyjte a ošúpte. Nakrájajte ich na menšie časti.
  2. Kyslú kapustu si dôkladne opláchnite, aby sa znížila jej kyslosť. Môžete ju povariť alebo využiť už predvarenú variantu.
  3. Na panvici rozohrejte olej a orestujte nasekanú cibuľu do zlatova.
  4. Pridajte kyslú kapustu a zemiaky. Nezabudnite dochutiť soľou a korením podľa preferencií.
  5. Občas premešajte a varte na nízkej teplote približne 25 – 30 minút, až kým zemiaky nezmäknú.

Servírujte zemiaky s kyslou kapustou teplé. Môžete k nim pridať aj kúsok klobásy, kyslú smotanu alebo pečené mäso. Prajeme dobrú chuť!

 

Zemiaky s kyslou kapustou - 2

2) Zemiaky s kyslou kapustou

Ingrediencie:

  • 4-5 stredne veľkých zemiakov
  • 500 g kyslej kapusty
  • 1 väčšia cibuľa
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • 2-3 lyžice oleja (slnečnicový alebo olivový)
  • Soľ a čierne korenie podľa vlastnej chuti
  • Rascu alebo bobkový list (voliteľné)
  • Údené mäso alebo klobáska (voliteľné, pre chutnejšiu verziu)

Postup:

  1. Príprava ingrediencií: Zemiaky dobre umyjeme a ošúpeme. Potom ich nakrájame na kocky alebo plátky podľa vlastného želania.

  2. Cibuľa a cesnak: Cibuľu nakrájame na drobno a cesnak prelisujeme.

    Palacinky slané bezlepkové

    Palacinky slané bezlepkové

    Čítať viac »

  3. Smaženie: Na panvici alebo v hrnci (najlepšie s hrubým dnom) rozohrejeme olej. Pridáme nasekanú cibuľu a smažíme, kým nezmäkne a nezačne zlatnúť. Následne pridáme prelisovaný cesnak a ešte približne minútku smažíme, kým sa neprejavia arómy.

  4. Pridanie kapusty a zemiakov: K cibuli pridáme kyslú kapustu. Ak je kapusta veľmi kyslá, môžeme ju na chvíľu opláchnuť v studenej vode. Kapustu krátko orestujeme, aby sa prepojila s cibuľou. Potom pridáme nakrájané zemiaky a všetko dôkladne premiešame.

  5. Podlievanie: Podlejeme malým množstvom vody (približne 200 ml) a dochutíme soľou, čiernym korením, prípadne rascou alebo bobkovým listom. Potom zakryjeme pokrievkou a varíme na strednom ohni približne 30-40 minút, kým zemiaky nezmäknú. Občas premiešame a v prípade potreby pridáme vodu.

  6. Údené mäso alebo klobáska: Ak chcete pridať údené mäso alebo klobásku, môžete ich nakrájať na kocky a pridať do zmesi približne 10 minút pred dokončením varenia.

  7. Podávanie: Po dovarení môžeme jedlo servírovať teplé. Je výborné ako samostatný pokrm alebo ako príloha k mäsu.

Prajeme dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

20 Komentárov

  1. ZemiakovýMajster píše:

    Tento recept na zemiaky s kyslou kapustou je jednoducho skvelý! Vždy, keď ho pripravím, všetci sú nadšení. Je to tradičné jedlo, ktoré si neviem vynachváliť. Odporúčam ho každému, kto chce vyskúšať niečo chutné a jednoduché!

  2. KapustovýKráľ píše:

    Wow, tento recept je úžasný! Zemiaky s kyslou kapustou sú mojou obľúbenou kombináciou. Je to jedlo, ktoré má vždy úspech na rodinných oslavách. Nezabudnem pridať klobásku! Odporúčam ho každému milovníkovi dobrého jedla.

  3. CibulováČarodejnica píše:

    Jéj, ako sa mi táto kombinácia zemiakov a kyslej kapusty páči! Skvelé a jednoduché jedlo, ideálne na chladné večery. Pripravila som ho aj pre priateľov a všetci boli nadšení. Určite to budem robiť častejšie!

  4. Mäsožravec99 píše:

    Tento recept je skutočne bombový! Zemiaky s kyslou kapustou mi vždy pripomínajú detstvo. Pridanie údeného mäsa je geniálny nápad! Každý by mal toto jedlo vyskúšať aspoň raz, nebudete ľutovať!

  5. SlovenskáChutnosť píše:

    Nedá sa nič povedať, zemiaky s kyslou kapustou sú klasika! Tento recept je skvelý a veľmi ľahko sa pripravuje. Je ideálny pre tých, ktorí nemajú veľa času na varenie. Dobrú chuť všetkým!

  6. VeseláKuchárka píše:

    Mám veľmi rada tradičné slovenské jedlá a tento recept ma očaril! Zemiaky s kyslou kapustou sú skvelá voľba na rodinný obed. Pridávam aj trošku rascu pre extra chuť. Odporúčam všetkým vyskúšať!

  7. 'ZemiakovaEnergie' píše:

    ‚Toto jedlo milujem! Zemiaky s kyslou kapustou sú nielen chutné, ale aj výživné. Vždy ich pripravujem počas sviatkov a moja rodina si ich vychutnáva do poslednej omrvinky!‘

  8. 'SlovenskýGurmán' píše:

    ‚Pripravil som tento recept minulý víkend a bol som úplne ohromený výsledkom! Chutí to fantasticky a vôňa bola neuveriteľná. Určite sa stane pravidelným hosťom na našich stoloch!‘

  9. Kyslák píše:

    Ak hľadáte rýchly spôsob ako pripraviť niečo chutné, určite skúste zemiaky s kyslou kapustou! Mám tento recept rád už roky a nikdy nesklame pri obede alebo večeri.

  10. PohodovýVarič píše:

    Super nápad na jednoduché varenie doma! Zemiaky s kyslou kapustou sú úžasným spojením chutí. Tento recept určite pridám do svojej kuchárskej knihy!

  11. ZemiakovýKráľ píše:

    Tento recept na zemiaky s kyslou kapustou je jednoducho skvelý! Robím ho často, najmä keď sa stretávame s rodinou. Je to tradičné slovenské jedlo, ktoré si všetci zamilujú. Dobrú chuť prajem každému!

  12. KysláKapitánka píše:

    Mám veľmi rada tento pokrm! Zemiaky a kyslá kapusta sú kombinácia, ktorú milujem. Vždy sa teším, keď ich varím pre priateľov. Určite vyskúšam aj variantu s klobáskou. Dobrú chuť všetkým!

  13. OlejovýGuru píše:

    Recept je fantastický! Zemiaky s kyslou kapustou sú pre mňa symbolom domova. Pripomína mi detstvo a rodinné stretnutia. Ďakujem za zdieľanie, určite ho urobím čoskoro znova!

  14. SlovenskýMaestro píše:

    To je presne to, čo mám rád! Tradičné jedlo plné chuti a vône. Kyslá kapusta dodáva jedlu šmrnc a zemiaky sú perfektným doplnkom. S radosťou vyskúšam tento recept doma!

  15. CibulovýFanatik píše:

    Toto jedlo je skutočne lahodné! Príprava je jednoduchá a výsledok je úžasný. Nikdy nezabudnem na tú skvelú chuť! Určite odporúčam každému, kto má rád tradičné slovenské chute.

  16. KapustováDiva píše:

    Veľmi sa mi páči tento recept! Zemiaky s kyslou kapustou sú niečo, čo si vždy pripravím počas zimy. Je to skvelé ako hlavné jedlo aj ako príloha k mäsu. Odporúčam vyskúšať!

  17. ChutnýZážitok píše:

    „Zemiaky s kyslou kapustou“ sú pre mňa nielen pokrmom, ale aj spomienkou na rodinné oslavy. Vždy sa teším na túto kombináciu chutí a vôní – určite sa k nej vrátim znova.

  18. _MňamMňam_7 píše:

    „Dobrú chuť!“ hovorím vždy, keď varím toto jedlo! Je to moja obľúbená klasika a nikdy ma nesklame. Odporúčam každému vychutnať si túto jednoduchú dobrotu!

  19. _FanfáryFazuľa_2 píše:

    „Zemiaky s kyslou kapustou“ sú absolútne úžasné! Nielenže sú chutné, ale aj výživné a zasýtia človeka. Rada ich pripravujem počas sviatkov – vždy máme radosť zo spoločných chvíľ pri stole.

  20. _MiskaNaPohodu_99 píše:

    „Kyslá kapusta so zemiakmi“ patrí medzi moje najobľúbenejšie jedlá! Je to jednoduché na prípravu a chutí skvele so všetkým ostatným na tanieri – každý by mal tento recept skúsiť!