Recept na zrkadlovú polevu na tortu:
Potrebujete:
– 200 g čokolády,
– 2 lyžice masla,
– 2 lyžice múky,
– 200 ml smotany,
– 3 lyžice cukru,
– 1 lyžičku vanilkového extraktu.
Zrkadlová poleva na tortu
Postup:
1. Čokoládu si rozdrvte na menšie kúsky a dajte ju spolu s maslom do hrnca. Pomaly ich rozpuste na miernom ohni a miešajte, kým sa čokoláda úplne nerozpustí.
2. Do čokoládovej zmesi pridajte múku a za stáleho miešania ju nechajte spoločne spať asi 1-2 minúty. Týmto krokom dosiahnete hladkú a krémovú konzistenciu polevy.
3. Postupne pridávajte smotanu do zmesi a znovu za stáleho miešania ju nechajte na miernom ohni asi 2-3 minúty variť. Pridajte aj cukor a vanilkový extrakt a nechajte variť ešte ďalšie 2-3 minúty.
4. Keď je zrkadlová poleva hotová, odstavte ju z ohňa a nechajte ju trochu vychladnúť. Potom ju nalejte na pripravenú tortu. Nezabudnite polevu rovnomerne rozotrieť po celej ploche torty.
5. Polevu nechajte stuhnúť. Môžete ju nechať prirodzene stuhnúť na izbovej teplote alebo ju dajte do chladničky na rýchlejšie stuhnutie.
Hotovú zrkadlovú polevu používajte na ozdobenie torty podľa vlastného vkusu a kreativity.