Pórová kremová polievka je jednoduchá a chutná počas celej zimnej sezóny. Tu je recept v slovenskom jazyku:

Ingrediencie:
– 3 póry
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 zemiak
– 500 ml zeleninovej vývaru
– 200 ml smotany na varenie
– 2 lyžice olivového oleja
– soľ a korenie podľa chuti

 

Pórová krémova polievka

Postup:
1. Póry očistite a nakrájajte na tenké prúžky. Cibuľu a cesnak nasekajte na drobné kocky. Zemiak olúpte a nakrájajte na malé kocky.

2. Na panvici rozohrejte olivový olej a pridajte cibuľu a cesnak. Nechajte ich dusiť na miernom ohni, až kým nezačnú mäkknúť a získajú zlatistú farbu.

3. Pridajte nakrájané póry a zemiak. Opražte ich spolu so cibuľou a cesnakom asi 5 minút, kým sa póry zmäknú.

4. Potom pridajte zeleninový vývar a privedte zmes do varu. Znížte teplotu a nechajte polievku variť asi 20 minút, kým sa zemiaky úplne uvaria a zmäknú.

5. Keď je polievka hotová, nechajte ju trochu vychladnúť a potom ju rozmixujte pomocou mixéra na hladkú konzistenciu.

6. Vráťte rozmixovanú polievku späť na sporák a postupne pridávajte smotanu na varenie, miešajte, až kým sa nezískate hladkú, krémovú konzistenciu.

7. Ochutnajte polievku soľou a korením podľa chuti. Ak potrebujete, pridajte viac soľ alebo korenia.

8. Hotovú pórovú kremovú polievku podávajte teplú, ozdobenú jemne posekanou petržlenovou vňaťou alebo štipkou sušenej papriky.

Tento recept je dostatočný pre 4 porcie. Dúfam, že si túto výbornú polievku vychutnáte!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *