Zloženie:
– 4 kusy kuracích pŕs
– 2 lyžice olivového oleja
– 2 strúčiky cesnaku, skoncentrované
– 1 lyžička mletej sladkej papriky
– Čerstvo mleté korenie a soľ podľa preferencií
– Čerstvá petržlenová vňať na dekoráciu
Ako dosiahnuť šťavnaté kuracie prsia pripravené v rúre
Návod:
1. Rúru predhrejeme na teplotu 200 stupňov.
2. Kuracie prsia dôkladne umyjeme, osušujeme papierovou utierkou a odstránime šľachy.
3. V miske kombinujeme olivový olej, nasekaný cesnak, papriku, soľ a čierne korenie.
4. Tento mix nanesieme na kuracie prsia rovnomerne.
5. Ponosíme ich do pekáča vystlaného papierom na pečenie.
6. Pečieme v predhriatej rúre približne 25-30 minút, alebo kým nebudú šťavnaté a pekne zlatisté.
7. Pred servírovaním môžeme pridať čerstvú petržlenovú vňať ako ozdobu.
Servírujeme napríklad s dusenou ryžou alebo s čerstvým zeleninovým šalátom. Prajeme dobrú chuť!