Ako dlho sa varí segedín?

 

Segedínsky guláš patrí medzi typické slovenské pokrmy, ktorého príprava si vyžaduje určité množstvo času. Celková doba varenia guláša sa môže líšiť v závislosti od viacerých aspektov, ako je konkrétny recept, objem použitých surovín a vaše individuálne požiadavky na chuť a konzistenciu.

V priemere sa však Segedínsky guláš pripravuje zhruba 2 až 3 hodiny. Tento čas je potrebný, aby sa mäso skvele zjemnilo, zelenina sa rozvarila a chute sa harmonicky spojili, čím sa vytvárajú bohaté a intenzívne arómy.

 

Aký čas potrebuje segedín na varenie?

Počas varenia je dôležité pravidelne premiešať a pridávať ingrediencie podľa vlastnej chuti, aby ste dosiahli ideálny výsledok.

Ak máte pocit, že guláš nie je dostatočne hustý alebo málo ochutený, môžete pokračovať vo varení až do momentu, kedy sa vám konečný výsledok bude páčiť. Nezabudnite, prosím, naplánovať si dostatok času na prípravu Segedínskeho gulášu a vychutnajte si túto vynikajúcu slovenskú delikatesu.

Ako dlho sa varí segedín?-2

Polievka so šampiňónmi

Polievka so šampiňónmi

Čítať viac »

2) Ako dlho sa varí segedín?

Segedínsky guláš, známy aj jednoducho ako segedín, patrí k veľmi obľúbeným jedlám v slovenskej gastronómii. Jeho základom je kyslá kapusta a mäso, najčastejšie bravčové. V tomto článku sa zameriame na to, aký čas je potrebný na varenie segedínu, ako aj na recept, ktorý uspokojí váš hlad.

Ingrediencie potrebné na segedín

Na prípravu segedínu si zožeňte nasledujúce suroviny:

  • 500 g bravčového mäsa
  • 400 g kyslej kapusty
  • 2 cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice masti alebo oleja
  • 1 lyžička mletej červenej papriky
  • soľ a korenie podľa chuti
  • 500 ml vody alebo vývaru

Postup prípravy segedínu

Na začiatku si pripravte všetky ingrediencie. Cibuľu nakrájajte na jemno a cesnak nasekajte. V hrnci na masti alebo oleji opražte cibuľu do zlatistej farby, potom pridajte nasekaný cesnak a mletú papriku. Po chvíľke pridajte nakrájané bravčové mäso a orestujte, kým nezíska zlatohnedý povrch.

Kyslú kapustu, soľ a korenie pridajte do hrnca. Všetko dôkladne premiešajte a zalejte vodou alebo vývarom. Dôkladne zamiešajte a priveďte k varu. Následne znížte teplotu a nechajte segedín variť na nízkom ohni približne 1,5 hodiny. Počas varenia pravidelne kontrolujte, aby sa segedín nepripálil. Podávať ho môžete s chlebom alebo haluškami.

Segedín je pokrm, ktorý poteší každého fanúšika tradičných jedál. Pusťte sa teda do varenia a vychutnajte si toto skvelé jedlo so svojimi najbližšími!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

48 Komentárov

  1. ZelenýJablko píše:

    Segedínsky guláš je skutočná pochúťka! Milujem, ako sa všetky chute spojili do jedného nádherného pokrmu. Príprava je síce dlhšia, ale výsledok stojí za to. Odporúčam každému, kto má rád dobré jedlo!

  2. KocúrMilo píše:

    Wow, Segedínsky guláš vyzerá fantasticky! Je to jedno z mojich obľúbených jedál. Určite ho pripravím na víkendovú rodinnú oslavu. Mňam, už sa neviem dočkať tej chuti a vône v mojej kuchyni!

  3. PohodovýPetrík píše:

    Práve som si prečítal o Segedínskom guláši a musím povedať, že ma veľmi inšpiroval! Chcem to vyskúšať uvariť pre moju rodinu. Dúfam, že to bude také dobré, ako píšete. Ďakujem za skvelý recept!

  4. FialováHruška píše:

    Segedínsky guláš je naozaj chutné slovenské jedlo! Vždy ma zahreje na duši a pripomenie mi detstvo. Rada ho varím aj pre svojich priateľov a všetkým veľmi chutí. Určite to skúsim znova čoskoro!

  5. JasnéObláčky píše:

    Kto by nemiloval Segedínsky guláš? To je predsa klasika! Varila som ho minulý víkend a všetci si pochvaľovali. Ak máte radi kapustu a mäso, toto je presne pre vás. Odporúčam ho každému!

  6. SlniečkoZuzka píše:

    Tento článok o Segedínskom guláši je super! Ja ho varím pravidelne a vždy má úspech u celej rodiny. Doba varenia sa môže zdať dlhá, ale výsledná chuť stojí za každý moment strávený pri hrnci.

  7. _Drobček_92 píše:

    ‚Segedín‘ – slovo s magickou mocou! Tak lahodné jedlo plné tradície a lásky k vareniu. Každé sústo mi pripomína krásne chvíle s rodinou pri stole. Už teraz sa teším na ďalšie varenie podľa vášho receptu.

  8. _Radosť_123 píše:

    ‚Segedínsky guláš‘ – to je niečo úžasné! Vždy keď ho pripravujem, cítim sa ako skutočný kuchár v profesionálnej reštaurácii. Odporúčam pridať trochu viac papriky pre extra chuť!

  9. _Bublina_77 píše:

    ‚Gulášik‘ je srdcová záležitosť! Pripravila som ho podľa vášho receptu a bol jednoducho dokonalý! Každý doma si pýtal druhú porciu – čo viac si môžem priať? Ďakujem za inšpiráciu!

  10. _MačkaMiriam_ píše:

    ‚Segedín‘ mi pripomína domov a jeho vôňa ma vždy upokojuje. Varím ho často, pretože chcem zdieľať tieto krásne chvíle s rodinou aj priateľmi. Tento recept určite odporúčam každej gazdinke!

  11. Mickey12 píše:

    Segedínsky guláš je naozaj skvelé jedlo! Vždy, keď ho varím, cítim sa ako šéf kuchyne. Zbožňujem tú vôňu a chuť. Je úžasné, ako sa chute prepoja a vytvoria dokonalý zážitok. Odporúčam každému skúsiť tento recept!

  12. Kvetinka88 píše:

    Wow, Segedínsky guláš je super! Práve som ho varila a bol fantastický. Takéto tradičné jedlá ma vždy potešia. Určite ho pripravím aj pre svoju rodinu, lebo si zaslúžia takéto dobroty. Ďakujem za recept!

  13. JankoL píše:

    Tento článok o Segedínskom guláši ma inšpiroval! Varenie je moja vášeň a tento recept mi urobil radosť. Veľmi sa teším na to, ako si pochutnáme s rodinou na tejto chutnej špecialite. Dík za tipy!

  14. Smajlík22 píše:

    Segedínsky guláš je klasika! Milujem ho variť a tá vôňa, ktorá sa šíri po celom byte, je neuveriteľná. Mám rád kombináciu kyslej kapusty s mäsom. Určite vyskúšam tento recept podľa vašich pokynov!

  15. Rybka123 píše:

    Tento článok o Segedínskom guláši ma veľmi potešil! Príprava môže trvať dlhšie, ale výsledok stojí za to. Vždy keď varím segedín, cítim sa šťastná a spokojná. Ďakujem za skvelé rady!

  16. PeťkoZ píše:

    Už dlho som nechal variť Segedínsky guláš a teraz mám chuť to opraviť! Tento článok mi pripomenul jeho skvelú chuť a nemôžem sa dočkať, kedy ho znovu pripravím pre svoju rodinu.

  17. MačkaNaDome píše:

    ‚Varenie segedínskeho guláša je pre mňa rituál!‘ Tento recept vyzerá úžasne a už sa teším na ten voňavý výsledok. Takéto jedlo vždy spojí rodinu pri stole a to milujem!

  18. Slnečko45 píše:

    ‚Čítanie o segedíne ma nadchlo!‘ Je to jedno z mojich obľúbených jedál z detstva a veľmi rada ho varím aj teraz pre svojich priateľov. Tento článok určite použijem ako inšpiráciu pri ďalšej príprave.

  19. KuchynskyMistr píše:

    Segedínsky guláš je naozaj skvostná pochúťka! Milujem, ako sa všetky chute spojí a vytvorí úžasný zážitok. Pripravujem ho pre rodinu a vždy máme úspech. Odporúčam pridať aj trošku smotany na zjemnenie!

  20. Pavol123 píše:

    Tento recept na segedínsky guláš je super! Vždy som sa bál, že to nezvládnem, ale podľa vášho postupu sa mi podaril na jednotku. Určite ho pripravím znova, je to veľmi chutné jedlo.

  21. JankaZBanskej píše:

    Segedínsky guláš má v našej rodine zvláštne miesto. Vždy si ho varíme na rodinné stretnutia. Ďakujem za detailný recept! Verím, že všetci si ho zamilujú tak ako my!

  22. Lukášik1990 píše:

    Wow, segedínsky guláš je skutočne úžasný! Pripravil som ho podľa vášho návodu a všetci sa oblizovali až za ušami. Nikdy by som si nemyslel, že to bude také jednoduché a chutné!

  23. SlovenskyFan píše:

    Tento článok ma presvedčil vyskúšať segedínsky guláš! Vždy som mal obavy z varenia takýchto jedál, ale váš jasný popis mi dal odvahu. Teším sa na túto delikatesu s rodinou.

  24. MačkaMia píše:

    ‚Segedínský‘ názov mi už sám o sebe vyvoláva chuť! Znie to jednoducho skvele a ja milujem kyslú kapustu. Určite to skúsim podľa vášho receptu, vyzerá veľmi lákavo!

  25. PetrikNadherny píše:

    ‚Jemné‘ chute segedínskeho guláša sú niečo výnimočné. Pripravil som ho minulý víkend a bol úspech! Rodina bola nadšená a ja tiež. Ďakujem za zdieľanie tohto receptu!

  26. 'Kocúr' Števo píše:

    ‚Segedín‘ nám vždy robí radosť na oslavy! Je výborný nielen chuťou, ale aj vôňou. Tento recept vyzerá jednoducho perfektne a určite ho vyskúšam pri najbližšej príležitosti.

  27. 'Chutny' Andy píše:

    ‚Som nadšený z tejto pochúťky!‘ Segedínsky guláš milujem od detstva a vaša verzia vyzerá fantasticky. Už sa teším, keď si zas budem môcť pochutnať s priateľmi!

  28. 'Tajomný' Filip píše:

    ‚Dnes som pripravil segedín!‘ Skvelé jedlo plné chuti a tradície! Odkedy som objavil tento recept, stal sa neodmysliteľnou súčasťou našich víkendových obedov. Ďakujem za inšpiráciu!

  29. Mačka123 píše:

    Segedínsky guláš je naozaj skvelé jedlo! Milujem, ako sa všetky chute prepoja a vytvoria niečo úžasné. Príprava trvá síce dlhšie, ale výsledok rozhodne stojí za to. Určite si ho pripravím aj tento víkend!

  30. Kocúrik99 píše:

    Wow, Segedínsky guláš! To je moja obľúbená pochúťka! Kyslá kapusta a mäso robia zázraky. Kto by si pomyslel, že varenie môže byť také zábavné? Odporúčam každému, aby to vyskúšal!

  31. ZelenýJablko píše:

    Som nadšený z tohto receptu na segedín! S takým jednoduchým postupom sa dá pripraviť niečo také chutné. Dúfam, že sa mi podarí dosiahnuť rovnakú chuť ako v článku. Ďakujem za inšpiráciu!

  32. RužovýSlon píše:

    Segedínsky guláš je úžasné jedlo pre celú rodinu! Aj keď varenie trvá dlhšie, tá vôňa počas prípravy je neopísateľná. Určite ho budem variť častejšie, lebo všetci doma to milujú!

  33. HravýPanda píše:

    Tento článok ma inšpiroval na prípravu segedínu! Naozaj sa teším na tú bohatú chuť a arómu. Varím rád a verím, že s týmto receptom uspejem. Ďakujem za skvelé tipy!

  34. Slniečko2023 píše:

    Segedínsky guláš je proste klasika! Milujem kombináciu kyslej kapusty s mäsom. Je to výborné jedlo na chladnejšie dni. Taktiež sa mi páči, že môžem pridať svoje vlastné ingrediencie podľa chuti.

  35. FialováBublina píše:

    ! Toto je presne to jedlo, ktoré potrebujem na nedeľný obed! Segedínsky guláš má výborné chute a vône. Rád varím pre rodinu a verím, že ich určite poteším touto špecialitou.

  36. _Kreatívny_Anjel_ píše:

    ! Už dlho som hľadala recept na segedínske jedlo! Som veľmi rada, že som našla tento článok. Všetko vyzerá tak jednoducho a chutne. Určite vyskúšam hneď zajtra!

  37. _Mäsožravec_2023_ píše:

    ! Segedínsky guláš je mojim najobľúbenejším jedlom! Tá kyslá kapusta spolu s mäsom… Mňam! Teším sa na víkendové varenie s rodinou a priateľmi.

  38. _VeselýPiknik_ píše:

    ! Tak toto vyzerá skvele! Segedín mám veľmi rád a už sa neviem dočkať prípravy podľa vášho receptu. Ďakujem za zdieľanie týchto užitočných informácií!

  39. Kuchárka123 píše:

    Segedínsky guláš je naozaj skvelé jedlo! Rád varím a tento recept vyzerá veľmi lákavo. Určite ho vyskúšam. Myslím, že sa mi podarí urobiť ho chutne a budem si užívať čas strávený pri varení!

  40. GulášovýFanúšik píše:

    Mňam! Segedínsky guláš milujem! Je to jedno z najlepších slovenských jedál. Čas prípravy je síce dlhší, ale to určite stojí za to. Už sa teším, keď si ho pripravím na rodinné stretnutie!

  41. ZeleninováHlava píše:

    Tento článok ma veľmi inšpiroval! Segedínsky guláš s kyslou kapustou je jednoducho úžasný. Rada varím a tento recept si určite zapíšem. Teším sa na tú vôňu v kuchyni, keď sa všetko varí!

  42. RadosťZVarenia píše:

    Segedínsky guláš je presne to, čo potrebujem na zimu! Vždy ma zahreje a má výbornú chuť. Ďakujem za tento podrobný návod, určite ho použijem pri ďalšej príprave tohto tradičného jedla.

  43. Šéfkuchár007 píše:

    Veľmi pekný článok o segedínskom guláši! Naozaj sa teším na prípravu tohto jedla pre moju rodinu. Dlhší čas varenia môže byť výhodou, pretože chute sa krásne prepoja a výsledok bude stáť za to!

  44. JedlíkVeselý píše:

    Segedínsky guláš je moja obľúbená špecialita! Čítal som, že správne varenie trvá asi dve hodiny, ale práve kvôli tomu je tak chutný. Odporúčam každému vyskúšať tento fantastický recept – nebudete ľutovať!

  45. KapustovýMajster píše:

    !Super článok o segedíne! Milujem kyslú kapustu a bravčové mäso – dokonalá kombinácia. Tento guláš je skvelý spôsob, ako potešiť rodinu alebo priateľov. Určite si nájdem čas na jeho prípravu!

  46. !Janička! píše:

    🙂 Segedínsky guláš vyzerá úžasne! Nikdy som ho nevarila, ale po prečítaní týchto krokov sa odvážim skúsiť ho pripraviť sama doma. Som si istá, že budem mať úspech a všetci budú nadšení.

  47. !Milan345! píše:

    >Segedínsky guláš je klasika slovenskej kuchyne! Som rád, že existuje tak veľa variantov tohto jedla. Čas varenia síce niekedy odradí, ale výsledok určite stojí za to – teplé jedlo plné chuti je predsa vždy vítané!

  48. !SvetlanaT! píše:

    >Tento recept na segedínske jedlo ma nadchol! Vždy som chcela naučiť variť tradičné slovenské pokrmy a toto vyzerá ako ideálny začiatok. Mám rada dlhé varenie – chuť bude omnoho lepšia!