Ako dlho sa varí údena klobása?

 

Aký je čas varenia údenej klobásy? Dnes sa v tejto receptúre spoločne zameriame na to, ako ju pripraviť správne, aby zostala šťavnatá a zároveň lahodná.

Údenú klobásu môžete variť rôznymi spôsobmi a čas potrebný na jej prípravu sa môže líšiť na základe zvolenej metódy. Tu sú niektoré alternatívy:

  1. Varíme vo vode: Tento spôsob je veľmi jednoduchý. Naplňte hrniec vodou a priveďte ju do varu. Potom pridajte údenú klobásu a varte ju zhruba 20 – 30 minút. Ak je klobása väčšia, môže to trvať aj dlhšie. Nezabúdajte pravidelne kontrolovať jej stav.
  2. Opekanie na panvici: Táto metóda sa hodí pre klobásy, ktoré sú už predpripravené. Na panvici dôkladne zohrejte trochu tuku (olivový olej, maslo atď.) a opečte klobásy z oboch strán. Čas opékania sa líši podľa veľkosti a hrúbky klobásy. Väčšinou stačí 5-10 minút.
  3. Grilovanie: Ak máte k dispozícii gril, môžete údenú klobásu aj grilovať. Predhrejte gril na stredne vysokú teplotu a položte klobásy na mriežku. Opečte ich z oboch strán a pravidelne otáčajte. Grilovanie môže trvať približne 10-15 minút.

 

Recept na špagety s omáčkou

Recept na špagety s omáčkou

Čítať viac »

Aký je čas varenia údenej klobásy?

Majte na pamäti, že uvedené časy sú len orientačné a môžu sa líšiť v závislosti od veľkosti a druhu klobásy. Odporúčame vždy skontrolovať stav klobásy pomocou teplomera na mäso alebo rezom do stredu, aby ste sa uistili, že je dostatočne uvarená.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

5 Komentárov

  1. Omajesky píše:

    Super recept! Skúsim to určite!

  2. Fialova Augustin píše:

    Dúfam, že mi to konečne aj raz vyjde.

  3. Vaclav Mikus píše:

    Ďakujem za tipy, teraz už viem ako na to!

  4. Oslobodnikova píše:

    Mňam, už sa teším na výsledok!