Ako narezať gaštany?

Rezaním gaštanov treba postupovať opatrne. Tu je krok za krokom postup, ako ich správne nakrájať:

  1. Začnite tým, že očistíte vonkajší tvrdý povrch gaštanov, odstráňte všetky špiny a všetky nečistoty. Môžete ich umyť, ale nechajte ich vysušiť úplne pred rezaním.
  2. Na každom gaštane urobte malý rez. To je dôležité, pretože to pomôže pri varení a zabráni praskaniu gaštanov.
  3. Potom gaštany dajte do hrnca s vriacou vodou a povarte ich asi 10 minút. Varíme ich iba toľko, aby sme uľahčili odstránenie kože a varenie postranných zápaliek.
  4. Odstráňte hrniec z ohňa a z gaštanov postupne oddeľujte kožu. Môžete to urobiť buď okamžite alebo počkať, kým sa gaštany trochu vychladnú, aby sa koža odstránila ľahšie.
  5. Keď sú gaštany ošúpané, môžete ich nakrájať. Pokiaľ plánujete použiť ich celistvý tvar, môžete ich podľa potreby rozrezať. Môžete ich nakrájať na polovice alebo na štvrtiny, podľa veľkosti gaštanov a vašich preferencií.

 

Ako narezať gaštany?

Pamätajte, že pri rezaní gaštanov sa odporúča používať ostrý nož alebo nožnice. Užite si svoje čerstvé a nakrájané gaštany!

 

2) 

Gaštany sú obľúbenou pochúťkou, najmä počas jesenných mesiacov. Predtým, než sa pustíme do pečenia, je dôležité ich správne narezať. Tento proces zabezpečí, že sa gaštany dobre upečú a ich chuť sa maximálne uvoľní. V nasledujúcich odsekoch si prejdeme postup, ako na to.

Čo budete potrebovať?

Ak chcete narezať gaštany správne, budete potrebovať niekoľko základných nástrojov: ostrý nôž, dosku na krájanie a samozrejme, čerstvé gaštany. Je dôležité si vybrať kvalitné gaštany, vyhýbajte sa tým s prasklinami alebo plesňou. Vaša práca s gaštanmi bude omnoho jednoduchšia s dobrými ingredienciami.

Postup rezania gaštanov

1. Na začiatok si upevnite gaštan na doske na krájanie. Môžete ho držať jednou rukou alebo použiť kuchynskú utierku, aby ste sa vyhli šmyknutiu.

2. Ostrým nožom urobte na povrchu gaštana krížový rez. Tento rez by mal byť hlboký asi do jedného centimetra. Je dôležité, aby ste sa vyvarovali rezu príliš hlboko, aby ste nemenili chuť samotného jadra.

3. Po narezaní je ďalej potrebné gaštany namočiť na približne 30 minút, čo pomôže pri pečení a zvýrazní ich chuť.

4. Gaštany môžete na grilovať alebo upiecť v rúre, pričom krížový rez zabezpečí, že sa nebudú praskať, a uľahčí vám ich následné olúpanie.

Dodržiavaním týchto krokov si môžete doma pripraviť lahodné gaštany, ktoré sú ideálne na snack alebo ako prísada do mnohých receptov. Nezabudnite vychutnať si túto jesennú pochúťku!

Podobné príspevky

4 Komentáre

  1. Oto Oslejova píše:

    Ďakujem za návod. Skúsila som a gaštany sa podarili na jednotku.

  2. Bartos Levoslav píše:

    Vďaka za užitočné informácie, získal som odvahu skúsiť si ich nakrájať sám.

  3. Kralova Ilja píše:

    Skvelé rady! Už sa nebojím, že by som to pokazila.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *