Na zhotovenie zajaca po slovensky budete potrebovať nasledujúce suroviny:
– 1 zajac
– 1 cibuľa
– 2 mrkvy
– 2 strúčiky cesnaku
– 200 ml hovädzieho vývaru
– 1 lyžica mletej papriky
– soľ a čierne korenie podľa vkusu
– olej na opraženie
Ako na prípravu zajaca?
Návod:
1. Najprv dôkladne očistite zajaca a nakrájajte ho na menšie časti.
2. Na panvici rozohrejte trošku oleja a opečte nakrájanú cibuľu s cesnakom.
3. Pridajte nakrájanú mrkvu a restujte ju spolu s cibuľou a cesnakom.
4. Následne pridajte mletú papriku a dobre premiešajte.
5. Potom vložte pripravené kúsky zajaca a opečte ich zo všetkých strán.
6. Zalejte všetko hovädzím vývarom a nechajte variť na miernom plameni približne 30-40 minút, alebo kým mäso nebude tender.
7. Pred servírovaním dochuťte soľou a čiernym korením a podávajte napríklad s knedľami alebo zemiakovou kašou.
Dobrú chuť!