Ako uvariť zemiaky v šupke

Ako uvariť zemiaky v šupke? To sp najlepšie zemiaky aké mlžete uvariť. No musúte si kúpit takzvané nové zemiaky alebo varný typ A. Tieto sú skvelé na varenie. Ostatné v šupek neuvaríte. Takťe na to dávajte pozor.
Na varenie zemiakov v supke budete potrebovať:

– 1 kg zemiakov
– voda
– soľ
– hrubá múka (opcionálne)

 

Ako uvariť zemiaky v šupke?

Postup:

1. Zemiaky dobre očistite a oškrabte a nakrájajte ich na menšie kúsky.

2. Zemiaky vložte do hrnca a zaliate ich vodou. Pridajte soľ podľa chuti.

3. Hrnec s pokrývkou postavte na sporák a zemiaky povarte až dovtedy, kým nebudú mäkké. Trvanie varenia závisí od veľkosti a typu zemiakov.

4. Ak chcete zemiaky obaliť v hrubej múke, potom ich vyberte z vody a nechajte ich trochu vychladnúť, aby sa dali ľahšie obaliť.

5. Zemiaky následne obalte v hrubej múke a servírujte.

6. Podávajte zemiaky ešte teplé. Dobrú chuť!

 

2)

Zemiaky sú základným pilierom v mnohých kuchyniach po celom svete. Ich variabilita a jednoduchá príprava z nich robia dokonalý voľbu pre akúkoľvek jedlo. Uvarenie zemiakov v šupke je rýchly a zdravý spôsob, ako si vychutnať túto chutnú zeleninu. V tomto článku vám ukážeme, ako správne pripraviť zemiaky v šupke, a to vrátane všetkých potrebných ingrediencií a krokov na ich uvarenie.

Ingrediencie na varenie zemiakov v šupke

Aby ste si mohli uvariť zemiaky v šupke, potrebujete nasledujúce ingrediencie:
1. Zemiaky (preferujte malé alebo stredne veľké) – množstvo podľa potreby
2. Soľ – podľa chuti
3. Voda – dostatočné množstvo na pokrytie zemiakov

Postup na varenie zemiakov v šupke

Najprv zemiaky dôkladne umyte, aby ste odstránili akékoľvek nečistoty. Potom ich vložte do hrnca a zalejte studenou vodou, aby boli úplne ponorené. Pridajte štipku soli. Na strednom ohni priveďte k varu a potom znížte teplo. Varte zemiaky v šupke približne 20-30 minút, alebo až kým nebudú mäkké. Môžete to skontrolovať pomocou vidlice; ak do nich ľahko prenikne, sú hotové.

Po uvarení zemiaky sceďte a nechajte ich chvíľu vychladnúť pred podávaním. Zemiaky v šupke sú chutné samostatne alebo ako príloha k mäsu a zelenine. Dodajte svoj obľúbený dresing alebo maslo a vychutnajte si toto jednoduché, no lahodné jedlo.

Podobné príspevky

3 Komentáre

  1. Svobodova Benadik píše:

    Článok je veľmi užitočný, ďakujem za dobré rady!

  2. Godolova Zelmira píše:

    Varenie zemiakov v šupke je skvelý spôsob, ako si vychutnať ich prírodnú chuť. Určite to vyskúšam podľa vášho návodu.

  3. Vincent73 píše:

    Už sa neviem dočkať, kým si pripravím zemiaky v šupke podľa vášho receptu. Znie to naozaj lahodne!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *