Ako uvariť zemiaky v šupke

Ako pripraviť zemiaky v šupke? Tieto sú najlepšie zemiaky, aké môžete uvariť. Musíte si však zakúpiť takzvané nové zemiaky alebo zemiaky s varným typom A. Tieto sú ideálne na varenie. Ostatné odrody v šupke neuvaríte. Takže si na to dajte pozor.

Na uvarenie zemiakov v šupke budete potrebovať:

– 1 kg zemiakov
– voda
– soľ
– hrubá múka (voliteľne)

Ako pripraviť zemiaky v šupke?

Postup:

1. Zemiaky dôkladne umyte a oškrabte, môžete ich nakrájať na menšie kusy, ak chcete.

2. Zemiaky umiestnite do hrnca a zalejte ich vodou. Podľa chuti pridajte soľ.

3. Hrnček s pokrývkou postavte na sporák a varte zemiaky, kým nebudú mäkké. Doba varenia závisí od veľkosti a odrody zemiakov.

4. Ak chcete obaliť zemiaky v hrubej múke, vyberte ich z vody a nechajte ich trošku vychladnúť, aby sa s nimi lepšie manipulovalo.

5. Potom ich obalte v hrubej múke a podávajte.

Bravčové rebierka s omáčkou

Bravčové rebierka s omáčkou

Čítať viac »

6. Zemiaky servírujte ešte teplé. Dobrú chuť!

Ako uvariť zemiaky v šupke?-2

2) Ako uvariť zemiaky v šupke?

Zemiaky sú základným prvkom v mnohých kuchyniach po celom svete. Ich variabilita a jednoduchý spôsob prípravy z nich robia dokonalú voľbu pre akúkoľvek jedlo. Varenie zemiakov v šupke je rýchly a zdravý spôsob, ako si vychutnať túto chutnú zeleninu. V tomto článku vám predvedieme, ako správne pripraviť zemiaky v šupke, vrátane všetkých potrebných surovín a krokov na ich uvarenie.

Potrebné suroviny na varenie zemiakov v šupke

Pre prípravu zemiakov v šupke budete potrebovať nasledujúce suroviny:
1. Zemiaky (uprednostnite malé alebo stredne veľké) – množstvo podľa potreby
2. Soľ – podľa chuti
3. Voda – dostatočné množstvo na zakrytie zemiakov

Pokyny na varenie zemiakov v šupke

Najprv zemiaky dôkladne umyte, aby ste odstránili všetky nečistoty. Následne ich vložte do hrnca a zalejte studenou vodou tak, aby boli úplne ponorené. Pridajte štipku soli. Na strednom ohni privádzajte k varu a potom znížte teplo. Varte zemiaky v šupke približne 20-30 minút, alebo kým nezmäknú. Môžete to skontrolovať pomocou vidlice; ak do nich ľahko preniká, sú hotové.

Po dovarení sceďte zemiaky a nechajte ich chvíľu vychladnúť pred podávaním. Zemiaky v šupke sú chutné samostatne alebo ako príloha k mäsu a zelenine. Doplníte obľúbeným dresingom alebo maslom a užite si toto jednoduché, ale lahodné jedlo.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

3 Komentáre

  1. Svobodova Benadik píše:

    Článok je veľmi užitočný, ďakujem za dobré rady!

  2. Godolova Zelmira píše:

    Varenie zemiakov v šupke je skvelý spôsob, ako si vychutnať ich prírodnú chuť. Určite to vyskúšam podľa vášho návodu.

  3. Vincent73 píše:

    Už sa neviem dočkať, kým si pripravím zemiaky v šupke podľa vášho receptu. Znie to naozaj lahodne!