Baklažánové lasagne

Baklažánové lasagne – vynikajúce vegetariánske jedlo pre milovníkov talianskej kuchyne. Ja už jem len tieto baklážanové a proste sú najlepšie.

Ingrediencie:

  • 2 väčšie baklažány, nakrájané na tenké plátky
  • 500 g mletého hovädzieho mäsa (alebo bravčového)
  • 1 cibuľa, nasekaná
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1 pohár paradajkového pretlaku
  • 1 lyžica paradajkového koncentrátu
  • 1 čl sušeného oregana
  • 250 g ricotty (alebo iného tvarohu)
  • 1/2 šálky strúhaného parmezánu
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie, podľa chuti
  • Olivový olej na smaženie
  • Čerstvá bazalka na ozdobu

 

Baklažánové lasagne

Postup:

  1. V hrnci si rozohrejte olej a orestujte nasekanú cibuľu a cesnak, kým nebudú mäkké a sklovité.
  2. Pridajte mleté mäso a orestujte ho, kým nie je dobre prepražené a získalo hnedú farbu.
  3. Pridajte paradajkový pretlak, paradajkový koncentrát a sušený oregano. Dochutíme soľou a čiernym korením podľa chuti. Nechajte variť na miernom ohni asi 15-20 minút, aby sa chute spojili.
  4. Rozohrejte rúru na 180°C.
  5. Na pekáči položte vrstvu tenkých plátkov baklažána. Položte na ne polovicu mäsovej zmesi.
  6. Na mäsovú zmes položte ďalšiu vrstvu baklažánových plátkov. Na nej nanesieme vrstvu ricotty a posypeme polovicou strúhaného parmezánu.
  7. Opakujte vrstvenie: baklažán, mäsová zmes, baklažán, ricotta a parmezán.
  8. Pečte v rúre približne 25-30 minút, kým vrch nezískava zlatistú farbu a všetky vrstvy sa dobre prepoja.
  9. Pred podávaním nechajte niekoľko minút odpočívať, aby sa lasagne zotavilo a bolo ľahšie krájať.
  10. Podávajte baklažánové lasagne posypané čerstvou bazalkou ako skvelú alternatívu k tradičným lasagne.

Toto baklažánové lasagne je úžasnou voľbou pre vegetariánov alebo tých, ktorí chcú vyskúšať niečo nové a chutné.

 

2)

Baklažánové lasagne sú skvelou alternatívou k tradičným cestovinám. S nimi si môžeme vychutnať lahodný pokrm plný zeleniny a sýtej chuti, pričom sú nižšie na sacharidy a bohaté na živiny. Ak chcete urobiť tento zdravý recept, prečítajte si, aké sú potrebné ingrediencie a postup.

Ingrediencie na baklažánové lasagne

Na prípravu baklažánových lasagní budete potrebovať:

  • 2 väčšie baklažány
  • 500 g mletého hovädzieho alebo morčacieho mäsa
  • 400 g krájaných paradajok v plechovke
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 200 g ricotty
  • 200 g nastrúhaného mozzarella syra
  • Olivový olej, soľ, čierne korenie, bazalka a oregano na dochutenie.

Postup prípravy baklažánových lasagní

1. Najprv si baklažány nakrájajte na tenké plátky a osolte ich, aby pustili prebytočnú vodu.

2. Na panvici rozohrejte olivový olej a osmahnite na ňom nakrájanú cibuľu a cesnak.

3. Pridajte mleté mäso a smažte, kým nie je hotové. Následne pridajte krájané paradajky, soľ, korenie a bylinky. Nechajte variť asi 15 minút.

4. Na plech striedavo vrstvite baklažány, mäsovú zmes a ricottu. Každú vrstvu posypte nastrúhanou mozzarellou.

5. Nakoniec baklažánové lasagne zakryte alobalom a pečte v predhriatej rúre na 180 °C asi 30 minút. Následne odstráňte alobal a pečte ďalších 10-15 minút, kým sa syr nezlatne.

6. Nechajte lasagne pár minút vychladnúť pred servírovaním. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

3 Komentáre

  1. Katarína píše:

    Robím to podobne ale s cuketou, skúsila som s baklažánom podľa tohto receptu a bolo to ešte lepšie

  2. Lukacova Zaneta píše:

    Ja už jem len tieto baklážanové a proste sú najlepšie.

  3. Kazimirova Emanuel píše:

    Baklažánové lasagne sú skvelou alternatívou k tradičným cestovinám. S nimi si môžeme vychutnať lahodný pokrm plný zeleniny a sýtej chuti, pričom sú nižšie na sacharidy a bohaté na živiny. Ak chcete urobiť tento zdravý recept, prečítajte si, aké sú potrebné ingrediencie a postup.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *