Banánové lievance bez múky

Vedeli ste, že najlepšiu receptúru na palacinky som už zverejnila?

Banánové lievance bez múky a cukru

Recept na bezlepkové banánové palacinky

Suroviny:

  • 2 zrelé banány
  • 2 vajcia
  • 1/2 čajovej lyžičky vanilkového esencie
  • 1/2 čajovej lyžičky prášku na pečenie
  • štipka soli
  • olej na vyprážanie

Postup:

  1. Banány pomocou vidličky rozmačkajte v miske, až kým nevytvoríte hladkú zmes.
  2. Pridajte vajcia, vanilkovú esenciu, prášok na pečenie a štipku soli. Všetky zložky dôkladne premiešajte, až kým nebude výsledná zmes homogénna.
  3. Na strednom ohni rozohrejte panvicu a pridajte trošku oleja.
  4. Lyžicou naberte cesto a kladte ho na panvicu. Na panvici môžete pripraviť viacero palaciniek naraz, ale nechajte medzi nimi dostatok miesta, aby sa navzájom nespojili.
  5. Palacinky opatrne otočte po 2 až 3 minútach, keď sa na povrchu začnú tvoriť bublinky a okraje stvrdnú.
  6. Hotové palacinky z panvice vyberte a odložte ich na papierovú utierku, aby ste sa zbavili prebytočného oleja.

 

Banánové palacinky
Palacinky z banánov

Servírujte teplé banánové palacinky so sirupom, medom, kandizovaným ovocím alebo čerstvým ovocím. Vychutnajte si ich lahodnú chuť a jemnosť banánov!

Ak máte záujem sledovať video návod na prípravu banánových palaciniek, tu je odkaz, kde si ich môžete pozrieť.

Želám vám dobrú chuť!

 

Banánové lievance bez múky - 2

2) Banánové lievance bez múky

Ingrediencie:

Kuracie prsia plnené na prírodno

Kuracie prsia plnené na prírodno

Čítať viac »

    • 2 zrelé banány
    • 2 veľké vajcia
    • 1/2 čajovej lyžičky prášku na pečenie (voliteľné)
    • Štipka škorice (voliteľné)
    • Štipka soli
    • Kokosový alebo olivový olej na smaženie
    • Med alebo javorový sirup na podávanie
    • Ovocie na dekoráciu (napríklad

jahody

    , maliny, alebo čučoriedky; voliteľné)

Priebeh prípravy:

  1. Príprava banánov: Zrelé banány očistite a dôkladne ich rozmačkajte na hladkú konzistenciu pomocou vidlice alebo mixéra.

  2. Zmiešanie prísad: K roztlačeným banánom pridajte vajcia a dôkladne premiešajte, kým sa ne vytvorí jednotná zmes. Pre vylepšenie chuti je možné pridať prášok do pečiva, škoricu a soľ.

  3. Rozohriatie pánve: Na stredne veľkej pánvi zohrejte trochu kokosového alebo olivového oleja na strednej teplote.

  4. Smaženie lievancov: Na horúcu panvicu nalejte približne 1/4 pohára zmesi na každý lievanec. Smažte 2-3 minúty, kým sa na povrchu nezačnú vytvárať bublinky. Potom opatrne prevráťte lievance a smažte ďalších 2-3 minúty, kým nezískajú zlatú farbu.

  5. Podávanie: Lievance podávajte teplé, pokvapkané medom alebo javorovým sirupom. Môžete ich ozdobiť čerstvým ovocím podľa vlastného výberu.

Tip: Tieto lievance sú výborné na raňajky alebo desiatu a môžete ich variabilne ochutiť pridaním kakaa, orechov alebo proteínového prášku do zmesi.

Prajem dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

36 Komentárov

  1. Miloslava45 píše:

    Veľmi ľahký a rýchly recept! Určite vyskúšam!

  2. Milica Fialova píše:

    Lievance sú moje obľúbené raňajky. Teším sa, že môžem skúsiť tento nový recept!

  3. Gondrejkova píše:

    Neviem sa dočkať, kedy si ich pripravím. Zdajú sa byť veľmi jednoduché na prípravu.

  4. Dominik99 píše:

    Tento recept mi vyzerá skvelý! Mám všetky ingrediencie doma, takže hneď zajtra ráno si ich spravím.

  5. Jhantuchova píše:

    Ďakujem za skvelý recept, určite ho vyskúšam!

  6. Vargova Zdenko píše:

    Vyzerá to veľmi chutne a zdravo! 🙂

  7. Eugenia Paska píše:

    Díky za super recept, určite to skúsim!

  8. Gaspar05 píše:

    Neviem či by som si to vedel predstaviť, ale znie to dobre.

  9. Belo Chudik píše:

    Takéto lievance ešte nikdy v živote, zaujímavé.

  10. Jakubova Bernard píše:

    Skvelý nápad! Určite vyskúšam tento zaujímavý recept!

  11. Monika15 píše:

    Vyzera to chutne. A čo takto skúsiť tú škoricu?

  12. Bohuslava23 píše:

    Ďakujem za recept. Skúsim určite!

  13. Edmund98 píše:

    Toto znie super. Ďakujem za tipy!

  14. Ctibor Konstantinidis píše:

    Vyznie to dobre, vyskúšam pri najbližšej príležitosti.

  15. Veronika02 píše:

    Vyzerá to skvele a zdravo. Ďakujem za návod!

  16. Sabina Pirosova píše:

    Super, že nie je potrebná múka. Vyskúšam.

  17. Miloslav Slastan píše:

    I am happy to have found your post!

  18. Gdubovsky píše:

    Recept na banánové lievance bez múky je super, určite ho vyskúšam.

  19. Sindlerova Jolana píše:

    Tento recept na banánové lievance vyzerá skvele. Už teraz sa teším na vyskúšanie.

  20. Mojmir62 píše:

    Výborný recept! Skvelý na raňajky alebo desiatu.

  21. Marina Szabova píše:

    Mňam! Zaujímavé, určite vyskúšam.

  22. Asimkova píše:

    Vyzera to velmi chutne. Skusim urcite tento recept.

  23. Fedor Kucerova píše:

    Dakujem za recept, vyskusam ho.

  24. Oliver Molnarova píše:

    Dobrá vec, že existujú aj bezmúčne recepty.

  25. Rhascak píše:

    Recept sa mi veľmi páči, ľahko sa pripraví

  26. Anonym píše:

    Lievanec je moja obľúbená sladkosť. Tento recept vyzerá skvelo.

  27. Milica88 píše:

    Dobrý nápad s banánmi a bez múky. Určite vyskúšam.

  28. Kdolezal píše:

    Ďakujem za recept, znie to skvele. Určite to vyskúšam.

  29. Prochazka Alexej píše:

    Vyzerá to chutne, ale musím sa opýtať, či nie je vajce potrebné na tento recept.

  30. Qslovak píše:

    Skvelý recept! Ako by ste ich navrhovali ozdobiť?

  31. Xholubova píše:

    Vďaka za tento recept. Vyzerá veľmi jednoducho a chutne!

  32. Regina Weiss píše:

    Super recept, určite to skúsim.

  33. Agnesa70 píše:

    Neviem, či budú dobre chutiť bez múky.

  34. Ivana Marek píše:

    Takéto lievance som ešte nikdy nesmrdela, zaujímavý recept.

  35. Mojmir65 píše:

    Takéto lievance som ešte nikdy nesmel