Vedeli ste, že najlepšiu receptúru na palacinky som už zverejnila?
Recept na bezlepkové banánové palacinky
Suroviny:
- 2 zrelé banány
- 2 vajcia
- 1/2 čajovej lyžičky vanilkového esencie
- 1/2 čajovej lyžičky prášku na pečenie
- štipka soli
- olej na vyprážanie
Postup:
- Banány pomocou vidličky rozmačkajte v miske, až kým nevytvoríte hladkú zmes.
- Pridajte vajcia, vanilkovú esenciu, prášok na pečenie a štipku soli. Všetky zložky dôkladne premiešajte, až kým nebude výsledná zmes homogénna.
- Na strednom ohni rozohrejte panvicu a pridajte trošku oleja.
- Lyžicou naberte cesto a kladte ho na panvicu. Na panvici môžete pripraviť viacero palaciniek naraz, ale nechajte medzi nimi dostatok miesta, aby sa navzájom nespojili.
- Palacinky opatrne otočte po 2 až 3 minútach, keď sa na povrchu začnú tvoriť bublinky a okraje stvrdnú.
- Hotové palacinky z panvice vyberte a odložte ich na papierovú utierku, aby ste sa zbavili prebytočného oleja.

Servírujte teplé banánové palacinky so sirupom, medom, kandizovaným ovocím alebo čerstvým ovocím. Vychutnajte si ich lahodnú chuť a jemnosť banánov!
Ak máte záujem sledovať video návod na prípravu banánových palaciniek, tu je odkaz, kde si ich môžete pozrieť.
Želám vám dobrú chuť!
2) Banánové lievance bez múky
Ingrediencie:
- , maliny, alebo čučoriedky; voliteľné)
Priebeh prípravy:
-
Príprava banánov: Zrelé banány očistite a dôkladne ich rozmačkajte na hladkú konzistenciu pomocou vidlice alebo mixéra.
-
Zmiešanie prísad: K roztlačeným banánom pridajte vajcia a dôkladne premiešajte, kým sa ne vytvorí jednotná zmes. Pre vylepšenie chuti je možné pridať prášok do pečiva, škoricu a soľ.
-
Rozohriatie pánve: Na stredne veľkej pánvi zohrejte trochu kokosového alebo olivového oleja na strednej teplote.
-
Smaženie lievancov: Na horúcu panvicu nalejte približne 1/4 pohára zmesi na každý lievanec. Smažte 2-3 minúty, kým sa na povrchu nezačnú vytvárať bublinky. Potom opatrne prevráťte lievance a smažte ďalších 2-3 minúty, kým nezískajú zlatú farbu.
-
Podávanie: Lievance podávajte teplé, pokvapkané medom alebo javorovým sirupom. Môžete ich ozdobiť čerstvým ovocím podľa vlastného výberu.
Tip: Tieto lievance sú výborné na raňajky alebo desiatu a môžete ich variabilne ochutiť pridaním kakaa, orechov alebo proteínového prášku do zmesi.
Prajem dobrú chuť!
Veľmi ľahký a rýchly recept! Určite vyskúšam!
Lievance sú moje obľúbené raňajky. Teším sa, že môžem skúsiť tento nový recept!
Neviem sa dočkať, kedy si ich pripravím. Zdajú sa byť veľmi jednoduché na prípravu.
Tento recept mi vyzerá skvelý! Mám všetky ingrediencie doma, takže hneď zajtra ráno si ich spravím.
Ďakujem za skvelý recept, určite ho vyskúšam!
Vyzerá to veľmi chutne a zdravo! 🙂
Díky za super recept, určite to skúsim!
Neviem či by som si to vedel predstaviť, ale znie to dobre.
Takéto lievance ešte nikdy v živote, zaujímavé.
Skvelý nápad! Určite vyskúšam tento zaujímavý recept!
Vyzera to chutne. A čo takto skúsiť tú škoricu?
Ďakujem za recept. Skúsim určite!
Toto znie super. Ďakujem za tipy!
Vyznie to dobre, vyskúšam pri najbližšej príležitosti.
Vyzerá to skvele a zdravo. Ďakujem za návod!
Super, že nie je potrebná múka. Vyskúšam.
I am happy to have found your post!
Recept na banánové lievance bez múky je super, určite ho vyskúšam.
Tento recept na banánové lievance vyzerá skvele. Už teraz sa teším na vyskúšanie.
Výborný recept! Skvelý na raňajky alebo desiatu.
Mňam! Zaujímavé, určite vyskúšam.
Vyzera to velmi chutne. Skusim urcite tento recept.
Dakujem za recept, vyskusam ho.
Dobrá vec, že existujú aj bezmúčne recepty.
Recept sa mi veľmi páči, ľahko sa pripraví
Lievanec je moja obľúbená sladkosť. Tento recept vyzerá skvelo.
Jednoduchý a lahodný recept.
Dobrý nápad s banánmi a bez múky. Určite vyskúšam.
Ďakujem za recept, znie to skvele. Určite to vyskúšam.
Vyzerá to chutne, ale musím sa opýtať, či nie je vajce potrebné na tento recept.
Skvelý recept! Ako by ste ich navrhovali ozdobiť?
Vďaka za tento recept. Vyzerá veľmi jednoducho a chutne!
Super recept, určite to skúsim.
Neviem, či budú dobre chutiť bez múky.
Takéto lievance som ešte nikdy nesmrdela, zaujímavý recept.
Takéto lievance som ešte nikdy nesmel