Banánové palacinky - lievance - recept 

Banánové palacinky (lievance).

Suroviny:

  • 2 zrelé banány
  • 2 veľké vajcia
  • 1 šálka hladkej múky
  • 1/2 šálky mlieka
  • 1 lyžica cukru
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • štipka soli
  • maslo na vymastenie panvice

 

Banánové palacinky – lievance – recept 

Postup:

  1. Najprv rozdrvte banány vidličkou tak, aby ste získali hladkú hmotu.
  2. Vo veľkej mise zmiešajte vajcia, múku, mlieko, cukor, prášok do pečiva a soľ. Pridajte rozdrvené banány a dôkladne premiešajte, kým nedosiahnete hladkú a konzistenciu.
  3. Panvicu s niekolkými kvapkami masla zohrejte na stredne vysokú teplotu.
  4. Do panvice nalejte polievkovú lyžicu cesta na jednu palacinku. Mokrú lyžicu môžete použiť na stieranie cesta z lyžice na panvicu.
  5. Palacinku pečte na každej strane asi 2-3 minúty alebo dovtedy, kým nie je pekná zlatohnedá.
  6. Pripravte zvyšné palacinky rovnakým spôsobom, prípadne doplňte maslo v panvici podľa potreby.
  7. Podávajte banánové palacinky s medom, javorovým sirupom alebo čerstvým ovocím.

Poznámka: Táto receptúra je dostatočná na približne 12 palacínok, v závislosti od veľkosti, akými ich robíte. Môžete si upraviť množstvo surovín podľa vašich preferencií.

Dobrú chuť!

 

2)

Banánové palacinky, známe aj ako lievance, sú skvelý spôsob, ako využiť zrelé banány. Tieto lahodné a nadýchané kúsky sú ideálne na raňajky alebo ako sladký dezert. V tomto recepte vám ukážeme, ako si pripravíte vlastné banánové palacinky, ktoré si zamilujete!

Ingrediencie na banánové palacinky

Na prípravu banánových palaciniek budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 2 zrelé banány
  • 1 šálku múky
  • 1 vajce
  • 1/2 šálky mlieka
  • 1 lyžicu prášku do pečiva
  • Štipku soli
  • Maslo na panvicu

Postup prípravy banánových palaciniek

1. Najprv si rozpučte banány v miske, až budú hladké. Môžete použiť vidličku alebo mixér, podľa toho, čo preferujete.

2. K banánom pridajte vajce, mlieko a dobre premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili.

3. V inej nádobe zmiešajte múku, prášok do pečiva a soľ. Potom túto zmes pridajte k banánovej zmesi a opatrne premiešajte, aby sa všetko spojilo. Nezabudnite, že je lepšie, ak zostanú niektoré hrudky, aby palacinky boli nadýchané.

4. Rozohrejte panvicu na strednom ohni a pridajte maslo. Keď je maslo rozpustené, naberte lyžicu cesta a vylejte na panvicu. Opečte palacinky asi 2-3 minúty z každej strany, alebo kým nie sú zlatohnedé.

5. Opakujte s ostatným cestom a servírujte s obľúbenými toppingmi, ako sú ovocie, javorový sirup alebo jogurt.

Úspešne ste pripravili lahodné banánové palacinky, ktoré sú nielen chutné, ale aj zdravé! Dobrú chuť!

Podobné príspevky

2 Komentáre

  1. Adam Rozenberg píše:

    Dobre vyzerajú, určite ich vyskúšam.

  2. Holubova Zlatica píše:

    Tieto palacinky robím často, sú veľmi chutné.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *