Banánové palacinky - lievance - recept 

Banánové lievance.

Ingrediencie:

  • 2 zrelé banány
  • 2 veľké vajcia
  • 1 šálka hladkej múky
  • 1/2 šálky mlieka
  • 1 lyžica cukru
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • štipka soli
  • maslo na vymastenie panvy

 

Recept na banánové lievance

Návod na prípravu:

  1. Na začiatku banány rozdrvte vidličkou, až kým sa nezíska hladká hmota.
  2. V priestrannej mise zmiešajte vajcia, múku, mlieko, cukor, prášok do pečiva a štipku soli. Pridajte rozdrvené banány a dôkladne zamiešajte, kým sa nevytvorí hladká zmes.
  3. Panvicu s niekoľkými kvapkami masla zohrejte na stredne vysokú teplotu.
  4. Na panvicu nalejte lyžicu cesta na jednu palacinku. Mokrú lyžicu môžete využiť na prenesenie cesta z lyžice na panvicu.
  5. Vyprážajte palacinky asi 2-3 minúty z každej strany, alebo kým nezískajú peknú zlatohnedú farbu.
  6. Pokračujte v príprave zvyšných palaciniek rovnako a ak je to potrebné, pridajte viac masla na panvicu.
  7. Servírujte banánové lievance s medom, javorovým sirupom alebo čerstvým ovocím.

Poznámka: Tento recept je dostatočný na približne 12 lievancov, v závislosti od veľkosti, akou ich pripravujete. Môžete si prispôsobiť množstvo ingrediencií podľa svojich preferencií.

Prajem dobrú chuť!

 

2)

Banánové lievance, známe aj ako palacinky, predstavujú skvelý spôsob, ako využiť zrelé banány. Tieto chutné a nadýchané klenoty sú ideálne na raňajky alebo ako dezert. V tomto recepte vám ukážeme, ako si vytvoriť svoje vlastné banánové lievance, ktorým sa jednoducho nebudete môcť vzdať!

Kuracie prsia s kukuricou

Kuracie prsia s kukuricou

Čítať viac »

Ingrediencie na banánové lievance

Na prípravu týchto lahodných lievancov potrebujete nasledovné zložky:

  • 2 zrelé banány
  • 1 šálku múky
  • 1 vajce
  • 1/2 šálky mlieka
  • 1 lyžicu prášku do pečiva
  • Štipku soli
  • Maslo na panvicu

Návod na prípravu banánových lievancov

1. Na začiatok rozpučte banány v miske, kým nedosiahnu hladkú konzistenciu. Môžete si pomôcť vidličkou alebo mixérom, podľa vašich preferencií.

2. K rozdrveným banánom pridajte vajce, mlieko a dobre zamiešajte, aby sa všetky zložky spojili.

3. V inej nádobe zmiešajte múku, prášok do pečiva a soľ. Následne pridajte túto zmes k banánovej zmesi a jemne premiešajte, aby sa všetko spojilo. Nezabúdajte, že je lepšie, ak niektoré hrudky zostanú, aby lievance boli nadýchané.

4. Rozohrejte panvicu na strednom ohni a pridajte maslo. Keď sa maslo rozpustí, naberte lyžicu cesta a vylejte na panvicu. Opečte lievance približne 2-3 minúty z každej strany, alebo kým nezískajú krásnu zlatohnedú farbu.

5. Tento postup opakujte s ostatným cestom a servírujte s obľúbenými prílohami, ako sú ovocie, javorový sirup alebo jogurt.

Úspešne ste si pripravili výborné banánové lievance, ktoré sú nielen chutné, ale aj výživné! Prajem vám dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

2 Komentáre

  1. Adam Rozenberg píše:

    Dobre vyzerajú, určite ich vyskúšam.

  2. Holubova Zlatica píše:

    Tieto palacinky robím často, sú veľmi chutné.