Bezlepkové bobaľky

 

Tu je jednoduchý recept na bezlepkové bobaľky:

Zoznam potrebných ingrediencií:

  • 250 g bezlepkovej múky (napríklad ryžová, kukuričná alebo tapioková)
  • 1 a pol čajovej lyžičky bezlepkového prášku do pečiva
  • Štvrtina čajovej lyžičky soli
  • 1 vajce
  • 200 ml mlieka (alebo rastlinného nápoja)
  • 4 polievkové lyžice oleja

 

Bezlepkové bobaľky

Ako na to:

  1. V mise spojte bezlepkovú múku, bezlepkový prášok do pečiva a soľ.
  2. V inej miske rozšľahajte vajce a potom pridajte mlieko a olej. Dobre všetko premiešajte.
  3. Pomaly vneste mokré ingrediencie do suchých a mixujte, kým nevznikne hladké cesto.
  4. Následne nechajte cesto odpočívať priblížne 10-15 minút. Počas tohto času zapnite rúru a predhrejte ju na 180 °C.
  5. Z cesta formujte malé bobaľky a ukladajte ich na plech vymazaný olejom alebo vyložený papierom na pečenie.
  6. Pečte bobaľky v predhriatej rúre približne 15-20 minút, alebo kým nezískajú peknú zlatistú farbu.
  7. Po pečení ich dám väčšinou na tanier nech vychladnú, no aj na mriežke v rúre môžu chladnúť.
  8. Podávajte a vychutnajte si tieto chutné bezlepkové bobaľky s obľúbenou náplňou alebo prílohou.

Dúfam, že si vychutnáte tieto bezlepkové bobaľky!

 

Mleté mäso s čili omáčkou

Mleté mäso s čili omáčkou

Čítať viac »

2) Bezlepkové bobaľky

Bezlepkové bobaľky sú jedinečným a chutným jedlom, ktoré si obľúbilo množstvo ľudí, zvlášť tých, ktorí musia dodržiavať bezlepkovú diétu. Tieto bobaľky sú skvelým riešením na raňajky, desiatu či dezert. Pripravujú sa z bezlepkových múk, ktoré sú dostupné v obchodoch a na trhoch.

Na výrobu bezlepkových bobaľiek budete potrebovať:

  • 300 g bezlepkovej múky (napríklad ryžová, pohánková alebo tapioková)
  • 1 prášok do pečiva
  • 250 ml mlieka (prípadne rastlinného mlieka)
  • 2 vajcia
  • 2-3 polievkové lyžice cukru (podľa chuti)
  • Kúsok soli
  • Olej na vyprážanie

Postup výroby:

  1. V miske spoľahnite bezlepkovú múku s práškom do pečiva, cukrom a soľou.
  2. V ďalšej miske dôkladne rozšľahajte vajcia a pridajte mlieko. Dobre premiešajte.
  3. Mokré prísady postupne vlievajte do suchej zmesi a miešajte, až vznikne hladké cesto. Ak je cesto príliš husté, pridajte viac mlieka.
  4. Na panvici rozohrejte olej a pomocou lyžice naberajte cesto. Vkladajte ich na horúci olej a vyprážajte bobaľky z oboch strán dozlatista.
  5. Vyprážané bobaľky umiestnite na papierové utierky, aby ste odstránili prebytočný olej.
Podávanie:

Bezlepkové bobaľky je možné podávať s rôznymi prílohami. Skvele chutia s ovocím, jogurtom, medom alebo džemom. Na ozdobu môžete pridať aj orechy, semienka alebo škoricu.

Tieto bobaľky sú nielen chutné, ale aj veľmi všestranné. Môžete experimentovať s prídavkom kakaa, vanilky alebo rôznych druhov ovocia priamo do cesta, aby ste ich obohatili o rôzne chute.

Bezlepkové bobaľky sú skvostnou alternatívou pre tých, ktorí sa riadia bezlepkovou diétou, a potešia aj ostatných členov rodiny. S úspechom sa tak stanú obľúbeným a rýchlym jedlom vo vašej domácnosti.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *