Bezlepkové bobaľky

Samozrejme! Tu je jednoduchý recept na bezlepkové bobaľky:

Potrebné suroviny:

  • 250 g bezlepkovej múky (napr. ryžová, kukuričná, tapioková)
  • 1 ½ čajovej lyžičky bezlepkového kypriaceho prášku
  • ½ čajovej lyžičky soli
  • 1 vajce
  • 200 ml mlieka (alebo rostlinného mlieka)
  • 4 lyžice oleja

 

Bezlepkové bobaľky

Postup:

  1. V mise zmiešajte bezlepkovú múku, bezlepkový kypriaci prášok a soľ.
  2. V samostatnej miske rozšľahajte vajce a pridajte mlieko a olej. Dobre premiešajte.
  3. Plynule pridajte mokré zložky do suchej zmesi a miešajte, kým nevznikne hladké cesto.
  4. Následne nechajte cesto odpočívať asi 10-15 minút. Počas tohto času si zapnite rúru a predhrejte ju na 180 stupňov.
  5. Potom formujte malé bobaľky z cesta a rozmiestnite ich na vymastený alebo vyložený papierom na pečenie plech.
  6. Bobaľky pečte vo vyhriatej rúre asi 15-20 minút, alebo kým nebudú pekne zlatisté z vonkajšej strany.
  7. Po upečení ich nechajte trochu vychladnúť na reštaujúcom stojane.
  8. Servírujte a vychutnajte si tieto lahodné bezlepkové bobaľky s obľúbeným náplňou alebo prílohou.

Dúfam, že si vychutnáte tieto bezlepkové bobaľky!

 

2)

Bezlepkové bobaľky sú výnimočným a chutným jedlom, ktoré si obľúbili mnohí, najmä tí, ktorí musia dodržiavať bezlepkovú diétu. Tieto bobaľky sú ideálnym riešením na raňajky, desiatu alebo aj ako dezert. Pripravujú sa z bezlepkových múk, ktoré sú dostupné v obchodoch a na trhoch.

Ingrediencie:

Na prípravu bezlepkových bobaľiek budete potrebovať:

  • 300 g bezlepkovej múky (napr. ryžová, pohánková alebo múka z tapioky)
  • 1 prášok do pečiva
  • 250 ml mlieka (môžete použiť aj rastlinné mlieko)
  • 2 vajcia
  • 2-3 lyžice cukru (podľa chuti)
  • Štipka soli
  • Olej na vyprážanie

Postup:

  1. V miske si zmiešajte bezlepkovú múku s práškom do pečiva, cukrom a soľou.
  2. V ďalšej miske rozšľahajte vajcia a pridajte mlieko. Dobre premiešajte.
  3. Mokré ingrediencie postupne vlejte do suchej zmesy a miešajte, až kým nezískate hladké cesto. Ak je cesto príliš husté, môžete pridať viac mlieka.
  4. Na panvici rozohrejte olej a pomocou lyžice naberajte cesto. Vložte ich na rozpálený olej a vyprážajte bobaľky z oboch strán dozlatista.
  5. Vyprážané bobaľky preložte na papierové utierky, aby ste odstránili prebytočný olej.

Podávanie:

Bezlepkové bobaľky môžete podávať s rôznymi toppingmi. Skvele chutia s ovocím, jogurtom, medom alebo aj s džemom. Na ozdobu môžete pridať aj orechy, semienka alebo škoricu.

Tieto bobaľky sú nielen chutné, ale aj veľmi variabilné. Môžete experimentovať s prídavkom kakaa, vanilky alebo rôznych druhov ovocia priamo do cesta, aby ste ich obohatili o rôzne chute.

Bezlepkové bobaľky sú skvelou alternatívou pre tých, ktorí sa riadia bezlepkovou diétou, a zároveň potešia aj ostatných členov rodiny. Úspešne sa tak presadia na vašom jedálnom lístku ako obľúbené a rýchle jedlo.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *