Bezlepkové medvedie labky

Bezlepkové medvedie labky sú lahodným sladkým dezertom pre všetkých, ktorí preferujú bezlepkovú stravu. Tu je recept na prípravu:

Potrebné ingrediencie:

  • 2 šálky bezlepkovej múky
  • 1/2 šálky kokosového oleja
  • 1/2 šálky medu
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 1/4 čajovej lyžičky jedlej sódy
  • štipka soli
  • 1/2 šálky jahodového džemu (alebo iného ovocného džemu)
  • kakao na ozdobenie

 

Bezlepkové medvedie labky

Postup:

  1. Predhrejte rúru na 180 stupňov Celzia a pripravte si plech na pečenie s papierom na pečenie.
  2. V miske zmiešajte bezlepkovú múku, sódu a soľ.
  3. Na sporáku alebo v mikrovlnnej rúre roztopte kokosový olej a zmiešajte ho s medom a vanilkovým extraktom.
  4. Pridajte suché zložky do misky s tekutými zložkami a dôkladne premiešajte, až kým nevznikne hladké cesto.
  5. Z cesta vytvarujte malé guličky a rozložte ich na pripravený plech.
  6. Pomocou zadnej strany lyžice alebo malých cmeľovacích nástrojov vytvorte v každej guličke malú jamku.
  7. Do každej jamky pridajte trochu jahodového džemu.
  8. Pečte v rúre približne 12 – 15 minút, kým labky nezhnednú.
  9. Nechajte ich vychladnúť a potom ich ozdobte kakaom.
  10. Servírujte a vychutnajte si tieto vynikajúce bezlepkové medvedie labky!

Dúfam, že vám tento recept chutí! Ak máte akékoľvek ďalšie otázky, neváhajte sa opýtať.

 

2)

Bezlepkové medvedie labky sú vynikajúce sladké pečivo, ktoré si zamilujete nielen pre ich chuť, ale aj pre bezlepkovú alternatívu. Tento originálny recept je jednoduchý a určite si pri jeho príprave užijete veľa zábavy. Tak si pripravte všetky ingrediencie a poďme na to!

Ingrediencie pre bezlepkové medvedie labky

Na prípravu bezlepkových medvedích labiek budete potrebovať:

  • 250 g bezlepkovej múky
  • 100 g masla
  • 100 g práškového cukru
  • 2 vajcia
  • 1 balenie prášku do pečiva
  • 100 g mletých orechov (napr. vlašských)
  • Na posypanie: práškový cukor

Postup prípravy

1. Začnite tým, že si predhrejete rúru na 180 °C a pripravíte plech na pečenie s papierom na pečenie.

2. V miske zmiešajte bezlepkovú múku a prášok do pečiva. V inej miske vyšľahajte maslo s cukrom do hladkej zmesi.

3. Pridajte vajcia do maslovej zmesi a dôkladne premiešajte. Potom postupne pridávajte múku s práškom do pečiva a premiešavajte, až kým nezískate hladké cesto.

4. Nakoniec zamiešajte mleté orechy do cesta. Cesto môže byť trošku lepivé, ale to je v poriadku.

5. Vytvorte malé guľky z cesta a uložte ich na plech. Pečte ich 12-15 minút, alebo kým nie sú zlatohnedé.

6. Po upečení nechajte medvedie labky vychladnúť a posypte ich práškovým cukrom. A to je všetko! Teraz si môžete vychutnať tieto lahodné bezlepkové medvedie labky pri šálke kávy alebo čaju.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *