Bezlepkové medvedie labky

Bezgluténové medvedie labky predstavujú chutný sladký dezert pre všetkých, ktorí sa rozhodli pre bezgluténovú diétu. Tu je návod na ich prípravu:

Zoznam potrebných surovín:

  • 2 šálky bezgluténovej múky
  • 1/2 šálky kokosového tuku
  • 1/2 šálky medu
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
  • 1/4 čajovej lyžičky jedlej sódy
  • štipka soli
  • 1/2 šálky jahodového džemu (alebo iného ovocného džemu)
  • kakao na ozdobenie

 

Bezlepkové medvedie labky - 1

Bezgluténové medvedie labky

Ako na to:

  1. Predhrejte rúru na 180 stupňov Celzia a pripravte plech s papierom na pečenie.
  2. V miske skombinujte bezgluténovú múku, jedlú sódu a soľ.
  3. Na sporáku alebo v mikrovlnke rozohrejte kokosový tuk a spojte ho s medom a vanilkovým extraktom.
  4. Pridajte suché zložky do misky s tekutými prísadami a dôkladne premiešajte, až vznikne hladké cesto.
  5. Z cesta vytvarujte malé guličky a rozmiestnite ich na pripravenom plechu.
  6. Pomocou zadnej časti lyžice alebo malých formičiek vytvorte v každej guličke malú jamku.
  7. Do každej jamky sa pridajte trochu jahodového džemu.
  8. Pečte v rúre približne 12 – 15 minút, kým medvedie labky nezhnednú.
  9. Nechajte ich vychladnúť a následne ich ozdobte kakaom.
  10. Podávajte a užívajte si tieto chutné bezgluténové medvedie labky!

Verím, že vám tento recept bude chutiť! Ak máte akékoľvek ďalšie otázky, neváhajte sa opýtať.

 

Bezlepkové medvedie labky - 2

2) Bezlepkové medvedie labky –  troška inak receptik

Bezgluténové medvedie labky sú skvelé sladké pečivo, ktoré si obľúbite nielen pre ich chuť, ale aj ako bezgluténovú alternatívu. Tento originálny recept je veľmi jednoduchý, a určite si pri jeho príprave užijete množstvo zábavy. Takže si pripravte všetky potrebné ingrediencie a poďme na to!

 

Univerzálne cesto na bezlepkové cestoviny a záviny

Univerzálne cesto na bezlepkové cestoviny a záviny

Čítať viac »

Na výrobu bezgluténových medvedích labiek potrebujete:

  • 250 g bezgluténovej múky
  • 100 g masla
  • 100 g práškového cukru
  • 2 vajcia
  • 1 balenie prášku do pečiva
  • 100 g mletých orechov (napr. vlašských)
  • Na posypanie: práškový cukor

Návod na prípravu

1. Začnite tým, že predhrejete rúru na 180 °C a pripraviť plech s papierom na pečenie.

2. V miske zmiešajte bezgluténovú múku a prášok do pečiva. V inej miske vyšľahajte maslo s cukrom do hladkej zmesi.

3. Pridajte vajcia do maslovej zmesi a dôkladne premiešajte. Potom postupne prikladáte múku s práškom do pečiva a premiešavajte, kým nezískate hladké cesto.

4. Na záver zamiešajte mleté orechy do cesta. Cesto môže byť trochu lepkavé, ale to je v poriadku.

5. Z cesta tvarujte malé guľky a uložte ich na plech. Pečte ich 12-15 minút, alebo kým nie sú zlatohnedé.

6. Po upečení nechajte medvedie labky vychladnúť a posypte ich práškovým cukrom. A to je všetko! Teraz si môžete vychutnať tieto vynikajúce bezgluténové medvedie labky pri šálke kávy alebo čaju.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *