Bezlepkové opekané čínske rezance so zeleninou a mäsom

Bezlepkové opekané čínske rezance so zeleninou a mäsom.

 

Ingrediencie:

  • 200 g bezlepkových čínskych rezancov
  • 200 g mäsa (napríklad kuracie prsia alebo bravčové mäso), nakrájané na tenké plátky
  • 2 stredne veľké mrkvy, nakrájané na tenké prúžky
  • 1 cibuľa, nakrájaná na tenké plátky
  • 1 paprika (akákoľvek farba), nakrájaná na tenké prúžky
  • 1 strúčik cesnaku, nasekaný na jemné kúsky
  • 2 lyžice bezlepkovej sójovej omáčky
  • 2 lyžice rybieho prípravku
  • 2 lyžice oleja na varenie
  • soľ a korenie podľa chuti

 

Bezlepkové opekané čínske rezance so zeleninou a mäsom

Postup:

  1. V hrnci varíme bezlepkové čínske rezance podľa inštrukcií na obale. Keď sú rezance uvarené, opláchneme ich studenou vodou a necháme odkvapkať.
  2. Na panvici rozohrejeme olej na strednom ohni. Pridáme cibuľu a cesnak a orestujeme ich dozlatista.
  3. Pridáme mäso a opečieme ho zo všetkých strán, kým nie je úplne prepečené.
  4. Pridáme mrkvu a papriku a dusíme ich približne 5 minút, kým sa zelenina zmäkne.
  5. Pridáme bezlepkovú sójovú omáčku, rybie prípravky, soľ a korenie podľa chuti. Dobre premiešame.
  6. Nakoniec pridáme už uvarené čínske rezance a všetko spolu opečieme ešte približne 3-5 minút, kým sa všetky ingrediencie dobre prepoja.

Hotové bezlepkové opekané čínske rezance so zeleninou a mäsom môžete podávať hneď. Dobrú chuť!

 

2)

Bezlepkové opekané čínske rezance sú chutným a výživným jedlom, ktoré osloví každého milovníka čínskej kuchyne. Tento recept ponúka kombináciu aromatických surovín a zdravej zeleniny. Poďme sa teda pozrieť na ingrediencie a postup, ako pripraviť toto vynikajúce jedlo.

Ingrediencie na Bezlepkové Opekané Rezance

Na prípravu tohto jedla budete potrebovať:
– 200 g bezlepkových rezancov
– 1 šálka nakrájanej mrkvy
– 1 šálka brokolice
– 150 g kuracieho mäsa (alebo tofu pre vegetariánsku verziu)
– 2 strúčiky cesnaku
– 2 polievkové lyžice sójovej omáčky (bezlepkovej)
– 1 polievkovú lyžicu sezamového oleja
– Soľ a korenie podľa chuti

Postup Prípravy Bezlepkových Rezancov

1. Najskôr si uvarte bezlepkové rezance podľa pokynov na obale. Po uvarení ich dôkladne sceďte a nechajte bokom.
2. Na panvici rozohrejte sezamový olej a pridajte nakrájané kuracie mäso. Opečte ho do zlatista a pridajte nasekaný cesnak.
3. Po približne 3 minútach pridajte nakrájanú mrkvu a brokolicu. Opečte zeleninu, až kým nebude mäkká, približne 5-7 minút.
4. Nakoniec pridajte uvarené rezance, sójovú omáčku, soľ a korenie. Všetko dobre premiešajte a nechajte zohriate asi 2 minúty.

Tieto bezlepkové opekané čínske rezance so zeleninou a mäsom sú hotové a pripravené na podávanie. Môžete ich ozdobiť sezamovými semienkami alebo nakrájanou jarnou cibuľkou pre extra chuť. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

21 Komentárov

  1. Yveta píše:

    Tento recept je veľmi netradičný, no skusil som ho. Bol som milo prekvapený chuťou.Ďakujem za nápad.

  2. Ppirosova píše:

    Vyzera to skvele, urcite to musim vyskusat!

  3. Urban81 píše:

    Toto jedlo znie velmi chutne a jednoducho na pripravu.

  4. Hanzel Dorota píše:

    Super recept, vyskúšam určite!

  5. Bernard Jakubova píše:

    Tento recept znie skvelo, ďakujem za zdieľanie!

  6. Murcova Matej píše:

    Ďakujem za bezlepkový recept, konečne niečo aj pre nás s intoleranciou!

  7. Urban Finka píše:

    Skvelý recept! Určite vyskúšam.

  8. Eleonora97 píše:

    Bezlepkové opekané čínske rezance sú chutným a výživným jedlom, ktoré osloví každého milovníka čínskej kuchyne. Tento recept ponúka kombináciu aromatických surovín a zdravej zeleniny.

  9. Anonym píše:

    Recept vyzerá skvele, musím ho vyskúšať. Ďakujem!

  10. Zdenka32 píše:

    Tento recept mi veľmi chutí, určite ho budem variť.

  11. Nadezda Kucera píše:

    Bezlepkové opekané čínske rezance sú skvelou voľbou pre ľudí s intoleranciou na lepok. Budem mať radosť pri ich príprave.

  12. Miriam34 píše:

    Tento recept na bezlepkové čínske rezance je úžasný! Veľmi sa mi páči, že je jednoduchý a rýchly. Pridala som aj brokolicu a bolo to skvelé. Určite ho pripravím znova pre celú rodinu. Ďakujem za skvelý tip!

  13. Kocurik01 píše:

    Wow, bezlepkové rezance so zeleninou a mäsom znejú fantasticky! Milujem variť a tento recept ma veľmi inšpiroval. Mám rád, keď môžem experimentovať s rôznymi surovinami. Určite to vyskúšam už tento víkend!

  14. JankoM píše:

    Tento recept je perfektný! Môj syn je celiatik a konečne máme niečo, čo môžeme všetci jesť spolu. Všetkým nám veľmi chutilo a určite ho budeme robiť častejšie. Ďakujem za túto skvelú inšpiráciu!

  15. LuciaForever píše:

    Bezlepkové čínske rezance sú jednoducho úžasné! Rada varím pre rodinu a tento recept ma zaujal hneď na prvý pohľad. Je plný chuti a zdravých ingrediencií. Už sa teším na ďalšie variácie tohto jedla!

  16. Zuzana123 píše:

    Recept na bezlepkové opekané rezance je super! Pripravila som ich s kuracím mäsom a všetkým veľmi chutilo. Je to výborná alternatíva k tradičným cestovinám. Ďakujem za tipy, určite ich vyskúšam aj s inými zeleninami!

  17. PeťkoRybka píše:

    Tento recept ma úplne očaril! Bezlepkové rezance sú chutné a ešte aj zdravé. Pridal som trochu viac cesnaku, čo dodalo jedlu extra chuť. Určite ho odporúčam všetkým priateľom, ktorí milujú varenie.

  18. _CokoladovaKocka_ píše:

    ‘Bezlepkové opekané čínske rezance’ – to znie skvele! Mám rád rôzne jedlá z Ázie a tento recept je presne to, čo som hľadal. Konečne niečo chutné bez lepku, čo si môžem vychutnať so svojou rodinou.

  19. -Milo-90- píše:

    ‘Bezlepkové rezance so zeleninou’ sú skutočne vynikajúce! Pripravil som ich podľa vášho návodu a výsledok bol fantastický. Zelenina bola chrumkavá a mäso šťavnaté, určite sa k tomu vrátim znova!

  20. @KreativneJanko píše:

    ‘Bezlepkové čínske rezance’ sú moja nová obľúbená večera! Rád skúšam nové recepty a tento bol mimoriadne jednoduchý na prípravu. Dúfam, že nájdem viac takýchto chutných nápadov na varenie.

  21. #Fany2023# píše:

    ‘Bezlepkové opekané rezance’ sú jednoducho perfektné pre každého milovníka dobrej kuchyne! Chutnali sme ich s celou rodinou a všetkým nám veľmi chutili. Urobila som aj extra omáčku, aby to bolo ešte lepšie!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *