Bezlepkové pečené buchty

Pre vás mám recept aj v slovenskom jazyku na bezlepkové pečené buchty:

Potrebujeme k príprave:

  • 500 g bezlepkovej múky
  • 60 g cukru
  • 10 g sušeného droždia
  • 250 ml mlieka
  • 60 g roztopeného bezlepkového masla
  • 2 vajcia
  • štipka soli
  • vanilkový cukor
  • citrónová kôra (podľa chuti)

 

Bezlepkové pečené buchty

POSTUP:

  1. Vo veľkej miske zmiešajte múku, cukor, sušené droždie a štipku soli.
  2. Ohrejte mlieko na niekoľko minút, kým nebude teplé (nie horúce). Pridajte vanilkový cukor, citrónovú kôru a nechajte chvíľu odpočinúť.
  3. Do múčnej zmesi prilite mlieko s vanilkou, rozpustené maslo a vajcia. Dobre premiešajte, kým nezískate hladké cesto.
  4. Cesto nechajte vykysnúť na teplom mieste približne 1 hodinu, kým nedosiahne dvojnásobnú veľkosť.
  5. Predhrejte rúru na 180°C.
  6. Z vykysnutého cesta utvorte malé buchty a rozložte ich na plech vystlaný pečiacim papierom.
  7. Pečte buchty v predhriatej rúre asi 15-20 minút, kým nebudú zlatavo hnedej farby.
  8. Po upečení nechajte buchty trochu vychladnúť a potom ich môžete posypať práškovým cukrom.

Môžete si ich vychutnať samotné alebo doplniť obľúbenou ovocnou náplňou. Dobrú chuť!

 

2)

Bezlepkové pečenie sa stáva čoraz populárnejším spôsobom, ako si vychutnať chutné dezerty bez negatívneho vplyvu na zdravie. Dnes vám predstavíme jedinečný recept na bezlepkové pečené buchty, ktoré sú nielen chutné, ale aj výnimočne výživné. Pripravte sa na kulinárske dobrodružstvo, ktoré zaujme celú vašu rodinu!

Ingrediencie potrebné na prípravu

Na naše bezlepkové buchty budeme potrebovať nasledujúce ingredience:
– 200 g bezlepkovej múky
– 50 g cukru
– 1 balenie prášku do pečiva
– 1/2 lyžičky soli
– 1 vajce
– 150 ml mlieka (alebo rastlinného mlieka)
– 50 g rozpusteného masla (alebo rastlinného tuku)
– Džem alebo ovocie na plnenie

Postup prípravy bezlepkových buchiet

1. Rúru predhrejeme na 180 °C a pripravíme si plech s papierom na pečenie.
2. Vo väčšej mise zmiešame suché ingrediencie: bezlepkovú múku, cukor, prášok do pečiva a soľ.
3. V druhej mise zmiešame mokré ingrediencie: vajce, mlieko a rozpustené maslo. Dobre premiešame a potom pridáme do suchých ingrediencií.
4. Všetko dôkladne premiešame, kým nevznikne hladké cesto.
5. Cesto rozdělíme na malé kusy, do ktorých vložíme džem alebo ovocie. Urobíme guľôčky a položíme ich na plech.
6. Pečieme v predhriatej rúre asi 25–30 minút, kým nebudú zlatisté.

Záver: Vybudujte si novú osviežujúcu tradíciu

Bezlepkové pečené buchty sú výborným spôsobom, ako obohatiť svoj jedálniček. Môžete ich podávať ako dezert alebo aj ako raňajky. Očakávajte, že sa stanú obľúbeným hitom vo vašej domácnosti. Skúšajte experimentovať s plnením a vychutnajte si lahodnú chuť, na ktorú len tak ľahko nezabudnete!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *