Bezlepkové pečené buchty

Pripravila som pre vás recept v slovenčine na bezlepkové pečené pečivo:

Na prípravu budeme potrebovať:

  • 500 g bezlepkovej múky
  • 60 g cukru
  • 10 g sušeného droždia
  • 250 ml mlieka
  • 60 g roztopeného bezlepkového masla
  • 2 vajcia
  • štipka soli
  • vanilkový cukor
  • citrónová kôra (podľa vlastného vkusu)

 

Bezlepkové pečené pečivo

POSTUP:

  1. V rozšírenej miske kombinujte múku, cukor, sušené droždie a štipku soli.
  2. Ak sa mlieko trochu zahreje, kým nebude príjemne teplé (nie horúce). Pridajte vanilkový cukor a citrónovú kôru a nechajte chvíľu odstáť.
  3. K múčnej zmesi prilievajte mlieko s vanilkou, rozpustené maslo a vajcia. Starostlivo premiešajte, kým nedosiahnete hladkú konzistenciu cesta.
  4. Cesto nechajte kysnúť na teplom mieste približne 1 hodinu, kým sa jeho objem zdvojnásobí.
  5. Rúru predhrejte na 180°C.
  6. Z vykysnutého cesta vytvorte malé guľôčky a umiestnite ich na plech pokrytý papierom na pečenie.
  7. Pečte v predhriatej rúre približne 15-20 minút, kým získajú zlatistú farbu.
  8. Po upečení nechajte pečivo chvíľu vychladnúť a následne môžete posypať práškovým cukrom.

Pečivo si môžete vychutnať samostatne alebo ho doplniť obľúbenou ovocnou náplňou. Prajem dobrú chuť!

 

Bezlepkové pečené buchty - 2

2) Bezlepkové pečené buchty

Bezlepkové pečenie naberá na popularite ako spôsob, ako si dopriať chutné dezerty, aniž by to malo negatívny vplyv na zdravie.

Kuracie prsia na zelenine mrazenej

Kuracie prsia na zelenine mrazenej

Čítať viac »

Dnes vám predstavím jedinečný recept na bezlepkové pečené guľôčky, ktoré sú nielen chutné, ale aj mimoriadne výživné. Pripravte sa na kulinárske dobrodružstvo, ktoré určite zaujme celú vašu rodinu!

Ingrediencie na prípravu

Na naše bezlepkové guľôčky budeme potrebovať nasledujúce zložky:
– 200 g bezlepkovej múky
– 50 g cukru
– 1 balenie prášku do pečiva
– 1/2 lyžičky soli
– 1 vajce
– 150 ml mlieka (alebo rastlinného mlieka)
– 50 g roztopeného masla (alebo rastlinného tuku)
– Džem alebo ovocie na plnenie

Postup prípravy bezlepkových guľôčok

1. Predhrejte rúru na 180 °C a pripravte si plech s papierom na pečenie.
2. V širšej mise zmiešajte suché zložky: bezlepkovú múku, cukor, prášok do pečiva a soľ.
3. V inej mise školte mokré ingrediencie: vajce, mlieko a rozpustené maslo. Dobrovoľne premiešajte a následne pridajte k suchým ingredienciam.
4. Všetko poctivo premiešajte, kým nevznikne hladké cesto.
5. Cesto rozdeľte na malé kúsky, kde vložíte džem alebo ovocie. Urobte guľôčky a položte ich na plech.
6. Pečte v predhriatej rúre približne 25-30 minút, kým nebudú zlatisté.

Záver: Vytvorte si novú osviežujúcu tradíciu

Bezlepkové pečené guľôčky sú skvelým spôsobom, ako obohatiť svoj jedálniček. Môžete ich servírovať ako dezert alebo aj ako raňajky.

Očakávajte, že sa stanú obľúbeným hitom vo vašej domácnosti. Nebojte sa experimentovať s plnením a užite si chutný zážitok, na ktorý len tak nezabudnete!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *