Bezlepkové škoricové hviezdičky

Tu máte jednoduchý recept na bezlepkové škoricové hviezdičky:

Prísady:

  • 200 g bezlepkovej múky (napríklad ryžovej, kukuričnej alebo mandľovej)
  • 100 g masla (alebo rastlinného mäkkého tuku)
  • 100 g práškového cukru
  • 1 lyžička mletej škorice
  • 1 vajce
  • štipka soli
  • vanilkový extrakt (voliteľné)
  • šťava z polovice citróna (voliteľné)

 

Bezlepkové škoricové hviezdičky

Postup:

  1. Vo veľkej miske zmiešajte bezlepkovú múku, práškový cukor, škoricu a štipku soli.
  2. Pridajte maslo (alebo rastlinný tuk) a vajce. Ak chcete, môžete tiež pridať vanilkový extrakt a šťavu z citróna pre chuť.
  3. Vypracujte cesto rukami, kým sa všetky ingrediencie spoja a vytvoria hladké cesto. Ak je cesto príliš lepkavé, pridajte trochu ďalšej múky.
  4. Zabaľte cesto do potravinárskej fólie a nechajte ho v chladničke odležať aspoň 30 minút.
  5. Po odpočinku cesto rozvaľkajte na cca 1/2 cm hrubé pláty a pomocou hviezdičkového výkrojníka vyrežte hviezdičky.
  6. Umiestnite hviezdičky na plech vyložený papierom na pečenie a pečte ich v predhriatej rúre na 180°C (356°F) asi 10-12 minút, alebo kým nebudú pekné zlatohnedé.
  7. Nechajte hviezdičky vychladnúť na plechu a potom ich môžete podávať.

Poznámka: Táto bezlepková verzia škoricových hviezdičiek je vhodná pre ľudí s intoleranciou na lepok alebo celiakiou. Múku je možné si vybrať podľa preferencie a potrieb.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *