Bezlepkové stočené pudingáče

Určite Vám môžem poskytnúť pomoc ohľadom receptu na bezlepkové stočené pudingáče! Tu je jednoduchý postup po slovensky:

Suroviny:

  • 200 g bezlepkovej hladkej múky
  • 50 g mandľovej múky
  • 2 polievkové lyžice bezlepkového kakaa
  • 1 čajová lyžička bezlepkového prášku do pečiva
  • 1 štipka soli
  • 100 g jemne mletých bezlepkových sušienok
  • 3 vajcia
  • 100 ml bezlepkového rastlinného oleja
  • 200 ml bezlepkového mlieka
  • 100 g bezlepkového cukru
  • 1 vanilkový cukor

 

Bezlepkové stočené pudingáče

Postup:

  1. Na začiatok si predhrejte rúru na 180 °C a pripravte plech pokrytý pečiacim papierom.
  2. V miske skombinujte bezlepkovú múku, mandľovú múku, kakao, bezlepkový prášok do pečiva a štipku soli.
  3. Pridajte mleté sušienky a dobre premiešajte.
  4. V inej miske rozmixujte vajcia s bezlepkovým olejom, mliekom, cukrom a vanilkovým cukrom.
  5. Postupne pridávajte suché ingrediencie do mokrých a dôkladne premiešajte, až kým nezískate hladké cesto.
  6. Cesto preneste na pripravený plech a rozotrite rovnomerne.
  7. Pečte približne 20 minút, alebo kým sa na povrchu nezačnú objavovať praskliny a je pevné na dotyk.
  8. Vyberte plech z rúry a nechajte pudingáč vychladnúť.
  9. Potom ho opatrne stočte do rolády a nechajte úplne vychladnúť.
  10. Pred servírovaním môžete roládu ozdobiť čerstvým ovocím alebo ovocnou omáčkou.

Dúfam, že si pochutnáte na týchto bezlepkových stočených pudingáčoch!

 

Bezlepkové stočené pudingáče - 2

2) Bezlepkové stočené pudingáče

Na cesto:

  • 300 g bezlepkovej múky (môže to byť z ryže alebo mandlí)
  • 1 balenie bezlepkového prášku do pečiva
  • 50 g cukru
  • 1 štipka soli
  • 2 vajcia
  • 200 ml mlieka (môžete použiť aj rastlinné alternatívy)
  • 50 ml oleja (napríklad slnečnicového alebo kokosového)

Na náplň:

Špagety carbonára jednoduché

Špagety carbonára jednoduché

Čítať viac »

  • 1 balenie vanilkového pudingu
  • 500 ml mlieka
  • 60 g cukru (podľa chuti)
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu (nepovinné)

Na posypanie:

  • Cukor podľa chuti
  • Škorica (nepovinné)

Postup:

  1. Príprava cesta:

    • V miske spojte bezlepkovú múku, prášok do pečiva, cukor a soľ.
    • Pridajte vajcia, mlieko a olej. Dôkladne premiešajte, aby ste získali hladké cesto.
    • Nechajte následne…cesto nechajte odpočívať asi 15–20 minút.
  2. Príprava pudingovej náplne:

    • V hrnci priveďte do varu 500 ml mlieka spolu s cukrom.
    • V menšej mise zmiešajte puding s malým množstvom studeného mlieka, aby sa dobre rozpustil, a následne ho pridajte do vriaceho mlieka. Miešajte, až kým sa puding nezahustí (podľa pokynov na obale).
    • Ako posledný krok pridajte do uvareného pudingu vanilkový extrakt a nechajte ho vychladnúť.
  3. Tvorba pudingáčov:

    • Na pracovnej doske posypte trochu múky (bezlepkovej) a rozváľajte cesto do obdĺžnikového tvaru.
    • Na cesto rovnomerne naneste vychladený puding.
    • Cesto dôkladne zrolujte do podoby rolády.
    • Odsuňte okraj, aby sa roláda nerozpadla.
  4. Pečenie:

    • Zrolovanú roládu nakrájajte na plátky s hrúbkou približne 3 cm.
    • Plátky poukladajte na plech vystlaný papierom na pečenie.
    • Ak máte záujem, posypte ich cukrom a škoricou.
    • Pečte v predhriatej rúre na 180 °C približne 25–30 minút, alebo kým nevytvoria zlatistú farbu a nebudú upečené.
  5. Podávanie:

    • Po upečení nechajte pudingáče vychladnúť a podávajte buď teplé, alebo studené.

Verím, že si tento recept obľúbite! Bezlepkové rolované pudingáče sú ideálne na obed, ako dezert alebo na maškrtenie s čajom či kávou. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *