Bezlepkové tvarohové omeletky s ovocím

Omeletky z tvarohu bez lepku s ovocím.

Zloženie:

  • 4 veľké vajíčka
  • 200 g tvarohu bez obsahu lepku
  • 2 polievkové lyžice mandľovej múky
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
  • štipka soli
  • čerstvé ovocie podľa preferencie (napr. jahody, maliny, čučoriedky)

 

Omeletky z tvarohu bez lepku s ovocím

Príprava:

  1. V priestrannej miske premiešajte vajíčka, tvaroh, mandľovú múku, vanilkový extrakt a soľ, až kým nedosiahnete homogénnu zmes.
  2. Na panvici s nepriľnavým povrchom zohrejte malé množstvo oleja na strednej teplote.
  3. Polovicu pripravenej zmesi nalejte na panvicu a rozotrite do rovnomerne tenkej vrstvy.
  4. Omeletku pečte približne 2-3 minúty, kým spodná strana nezíska zlatú farbu a nie je pečená.
  5. Otočte omeletku opatrne a pečte ešte 2-3 minúty na náprotivnej strane.
  6. Pečenú omeletku presuňte na tanier a opakujte postup s druhou časťou zmesi.
  7. Nechajte omeletky vychladnúť na izbovú teplotu.
  8. Na každú omeletku mažte vrstvu čerstvého ovocia a stočte ich do formy palacinky.
  9. Servírujte na tanieri s ďalším ovocím a podľa chuti pridajte med alebo javorový sirup ako sladidlo.

Tieto tvarohové omeletky bez lepku s ovocím predstavujú výbornú voľbu pre zdravé raňajky alebo jemný dezert. Môžu byť skvelým spôsobom, ako využiť čerstvé ovocie a obohatiť váš jedálniček o bielkoviny. Prajeme vám dobrú chuť!

 

Bezlepkové tvarohové omeletky s ovocím - 2

2) Bezlepkové tvarohové omeletky s ovocím

Zloženie:

Ako upiecť cviklu v rúre?

Ako upiecť cviklu v rúre?

Čítať viac »

  • 200 g jemného tvarohu
  • 3 vajíčka
  • 2-3 polievkové lyžice múky bez lepku (napríklad ryžovej alebo pohánkovej)
  • Soľ podľa chuti
  • Štipka čierneho korenia (voliteľne)
  • Maslo alebo olej na panvicu
  • Čerstvé ovocie podľa preferencií (napr. maliny, jahody, banány, čučoriedky)
  • Med alebo javorový sirup na dochutenie (voliteľne)
  • Mleté orechy alebo semienka na posypanie (voliteľne)

Postup:

  1. Príprava zmesi: V miske vyšľahajte vajíčka. Pridajte tvaroh a dôkladne premiešajte, aby sa ingrediencie spojili. Postupne pridávajte múku bez lepku a miešajte, až kým nevznikne hladké cesto. Dochucujte soľou a, ak si prajete, aj čiernym korením.

  2. Rozohrievanie panvice: Na stredne teplej panvici zohrejte trochu masla alebo oleja.

  3. Pečenie omeletiek: Nalejte približne polovicu zmesi na panvicu a rovnomerne ju rozotrite. Omeletku pečte asi 2-3 minúty, kým okraje nezačnú hnednúť. Opatrne ju otočte a pečte ďalšie 2 minúty. Tento postup opakujte s druhou časťou zmesi.

  4. Podávanie: Hotové tvarohové omeletky podávajte teplé na tanieri. Doplňte ich čerstvým ovocím, ktoré môžete rozložiť na vrchu omeletky. Podľa chuti pridajte med alebo javorový sirup, a posypte mletými orechmi alebo semienkami.

  5. Užite si jedlo: Omeletky bez lepku z tvarohu s ovocím sú skvelou voľbou na raňajky alebo desiatu. Prajeme dobrú chuť!

Tip:

Omeletky môžete prispôsobiť svojmu paletu pridaním rôznych bylín alebo korenín do zmesi, alebo ich ozdobiť jogurtom či domácimi džemami.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

5 Komentárov

  1. Františka píše:

    Tuto omeletu si robím každé rano. Ďakujem za recept.Odoručam si to spraviť aj Vám.

  2. Zina28 píše:

    Vďaka za recept! Určite vyskúšam, veľmi sa teším na dobré raňajky!

  3. Simonova Melania píše:

    Toto znie super, milujem tvaroh a ovocie, takže tento recept je presne pre mňa. Ďakujem!

  4. Moric31 píše:

    Výborný nápad, ako uplatniť tvaroh a ovocie inak. Určite sa do toho pustím!

  5. Agata06 píše:

    Dokonalé, práve som hľadala nejaký nový recept na zdravé raňajky. Toto je skvelá voľba, ďakujem!