Rýchla paradajková polievka s grilovaným syrom je skvelou alternatívou pre svižné a chutné jedlo. Tu je ľahký recept, ako si ju pripraviť:
- Na začiatok si zhoď všetky potrebné ingrediencie:
- 500 g rajčín (čerstvé alebo konzervované),
- 1 cibuľu,
- 2 strúčiky cesnaku,
- 2 polievkové lyžice olivového oleja,
- 1 čajovú lyžičku sladkej papriky,
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa vlastnej chuti,
- 500 ml zeleninového vývaru,
- 100 g syra na grilovanie (napríklad eidam alebo gouda).
Rýchla paradajková polievka s grilovaným syrom
- Na začiatku si nasekajú cibuľu a cesnak. V hrnci zahrej olivový olej a orestuj ich do zlatista.
- Pridaj rajčiny a sladkú papriku. Osol a okoreň čiernym korením. Nechaj niekoľko minút dusiť, pokým rajčiny nezmäknú.
- Potom prilej zeleninový vývar a var polievku na strednom ohni asi 10 minút.
- Medzitým si priprav syr na grilovanie. Nakrájaj ho na tenké pláty.
- Použi grilovaciu panvicu alebo malú panvicu a rozohrej ju. Umiestni plátky syra na rozohriatu panvicu a griluj ich z oboch strán, až sa pekne zlatisto sfarbia.
- Keď je polievka hotová, pretlač ju cez sitko alebo ju dobre rozmixuj tyčovým mixérom. Ak chceš ešte jemnejšiu konzistenciu, prelej ju aj cez jemné sitko.
- Polievku nalievaš do taniera a na vrchol poukladaj grilované plátky syra. Podávaj ju horúcu.
Toto je jednoduchý recept na rýchlu paradajkovú polievku s grilovaným syrom. Verím, že si ju vychutnáš! Ak máš akékoľvek otázky, neváhaj sa opýtať.
2) Blesková paradajková polievka s grilovaným syrom
Ak túžiš po niečom výnimočne chutnom a rýchlo pripravenom, rýchla paradajková polievka s grilovaným syrom je skvelou voľbou. Tento recept je nielen jednoduchý a rýchly, ale aj veľmi uspokojujúci, najmä v chladnejších dňoch. Spojením šťavnatých rajčín a zlatisto grilovaného syra táto polievka poteší tvoje chuťové poháriky.
Ingrediencie na rýchlu paradajkovú polievku
Na prípravu tejto chutnej polievky budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:
- 2 plechovky konzervovaných rajčín (400 g každá)
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 400 ml zeleninového vývaru
- 1 čajovú lyžičku cukru (na vyváženie kyslosti)
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- čerstvá bazalka na ozdobu
- 4 plátky chleba a 150 g syra (napríklad mozzarella alebo cheddar) na grilovanie
Postup na prípravu
Najprv si nachystaj cibuľu a cesnak. Cibuľu nakrájaj na malé kocky a cesnak nakrájaj na plátky. Na strednom ohni v hrnci rozohrej trochu oleja a pridaj cibuľu. Smaž ju približne 5 minút, kým nezmäkne, potom pridaj cesnak a smaž jeszcze minútu.
Nasledujúc pridaj konzervované rajčiny, zeleninový vývar a cukor. Premiešaj všetky ingrediencie. Nechaj polievku variť asi 15 minút. Na konci varenia ochutnaj a dochuť soľou a korením.
Medzitým si priprav grilovaný syr. Na panvici opeč chlieb s plátkami syra, až sa syr roztopí a chlieb získa zlatistú farbu.
Polievku podávaj horúcu s grilovaným syrom na strane, alebo nakrájaný a položený priamo na vrch polievky. Na záver ozdob čerstvou bazalkou a vychutnaj si túto rýchlu a lahodnú delikatesu!