Bôčikový zabíjačkový guláš s pečeňou a obličkami

 

Bôčikový zabíjačkový guláš s pečeňou a obličkami

Zloženie:

  • 500 g bôčika
  • 200 g bravčovej pečene
  • 200 g bravčových obličiek
  • 2 veľké cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice bravčovej masti
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 500 ml hovädzieho vývaru
  • 200 ml červeného vína
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie na dochutenie
  • čerstvé bylinky na dekoráciu (napr. petržlen)

 

Bôčikový zabíjačkový guláš s pečeňou a obličkami

Postup:

  1. Bôčik nakrájajte na kocky a na rozpálenej masti v hlbokom hrnci opečte do zlatista.
  2. Bravčovú pečeň a obličky dôkladne umyte a rozkrojte na menšie kúsok.
  3. Cibuľu a cesnak nakrájajte na drobné kúsky.
  4. Do hrnca s opraženým bôčikom pridajte cibuľu a cesnak a restujte ich, kým sa nezmäknú.
  5. Pridajte nakrájanú pečeň a obličky, premiešajte a krátko ich osmahnite.
  6. Posypte múkou a pri neustálom miešaní pomaly vlievajte hovädzí vývar a červené víno.
  7. Nechajte zmes variť, potom znížte plameň a dusíme na miernom ohni približne 1 až 1,5 hodiny, kým mäso nezmäkne a omáčka sa nezhustne.
  8. Na dochutenie pridajte soľ a čierne korenie podľa chuti.
  9. Pred podávaním môžete guláš ozdobiť čerstvými bylinkami, ako je napríklad petržlen.

Dobrú chuť!

 

Bôčikový zabíjačkový guláš s pečeňou a obličkami - 2

2) Bôčikový zabíjačkový guláš s pečeňou a obličkami

Ingrediencie:

  • 500 g bôčika
  • 200 g bravčovej pečene
  • 200 g bravčových obličiek
  • 2 stredne veľké cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 3-4 zemiaky (podľa veľkosti)
  • 1-2 červené papriky
  • 2-3 mrkvy
  • 1 plechovka konzervovaných rajčín (400 g) alebo 3-4 zrelé rajčiny
  • 2 bobkové listy
  • 1 lyžica sladkej papriky (mletej)
  • 1 lyžička kryštálovej soli (podľa individuálnych preferencií)
  • Mleté čierne korenie (podľa preferencií)
  • 1-2 lyžice rastlinného oleja alebo slaniny na opekanie
  • 1 lyžica majoránky
  • Voda alebo vývar (podľa potreby)

Postup:

  1. Príprava surovín: Bôčik nakrájajte na kocky, pečeň a obličky umyte a nasekajte na menšie kocky. Cibuľu nakrájajte nadrobno, cesnak nasekajte, mrkvu a papriku nakrájajte na kolieska a zemiaky na kocky.

    Rebierka na ražni s bylinkami

    Rebierka na ražni s bylinkami

    Čítať viac »

  2. Opekanie mäsa: Na rozohriatej panvici alebo v hrnci rozpálte olej alebo slaninu. Pridajte bôčik nakrájaný na kocky a opečte ho do zlata. Potom do hrnca pridajte cibuľu a cesnak a orestujte, až kým cibuľa nezmäkne.

  3. Pridanie ďalších surovín: Pečeň a obličky pridajte do panvice a krátko ich orestujte. Následne vložte mrkvu, papriku, rajčiny (aj s tekutinou), bobkové listy, sladkú papriku, soľ a korenie. Dobre premiešajte.

  4. Dusenie: Zalejte vodou alebo vývarom, aby všetky suroviny boli ponorené. Priveďte do varu, potom znížte teplotu a nechajte guláš dusiť približne 30-40 minút.

  5. Pridanie zemiakov: Po 20 minútach varenia pridajte nakrájané zemiaky a majoránku. Pokračujte vo varení, kým nie sú všetky ingrediencie mäkké a guláš nedosiahne požadovanú konzistenciu.

  6. Dochutenie a podávanie: Ochutnajte guláš a ak je potrebné, ešte dochuťte soľou a korením. Servírujte teplý s čerstvým chlebom alebo knedľami.

Dobrú chuť! Tento bôčikový zabíjačkový guláš s pečeňou a obličkami je výborným jedlom na chladnejšie dni a určite vás zahreje a zasýti.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

20 Komentárov

  1. Srdiečko123 píše:

    Tento recept na bôčikový guláš vyzerá fantasticky! Už sa teším, ako ho pripravím pre rodinu. Určite to bude skvelé jedlo na chladný večer. Mám rád, keď sa všetci zídu pri dobrom jedle!

  2. ZlatýMacko píše:

    Wow, tento guláš s pečeňou a obličkami je presne to, čo potrebujem! Vyzerá to veľmi chutne a určite sa mi podarí. Teším sa, že si s týmto receptom zaslúžim pochvalu od priateľov!

  3. KreatívnyKuchár píše:

    Som nadšený z tohto receptu! Bôčikový guláš je skvelé jedlo a táto verzia vyzerá naozaj lákavo. Určite ho vyskúšam a verím, že všetci budú spokojní. Dobrú chuť!

  4. JasnéSlnko píše:

    Tento recept ma úplne očaril! Guláš s pečeňou a obličkami je niečo, čo sa doma často nevidí. Som si istý, že moja rodina bude nadšená z tejto špeciality na večeru!

  5. ZelenýList píše:

    Guláš so všetkými týmito prísadami vyzerá skvele! Opečený bôčik a zelenina vytvoria dokonalú kombináciu chuti. Určite ho vyskúšam počas víkendu. Dúfam, že nám všetkým zachutí!

  6. MalýVynálezca píše:

    ‚Bôčikový zabíjačkový guláš‘ – už len názov znie úžasne! Tento recept je presne to, čo potrebujem na zahriatie počas zimy. Teším sa na tú lahodnú chuť plnú byliniek a korenia.

  7. SnežnýVlk píše:

    ‚Dobrú chuť!‘ – toto je fráza, ktorú určite použijem po príprave tohto úžasného guláša! Myslím si, že takto pripravené jedlo si zaslúži nielen pochvalu ale aj lásku k vareniu.

  8. 'ChutnéBoby' píše:

    ‚Chladné dni si pýtajú teplé jedlo‘ – a tento guláš vyzerá ako ideálny kandidát! Už teraz cítim tú vôňu korenín a mäska vo vzduchu. Naozaj sa teším na jeho prípravu!

  9. 'Radosť_v_Živote' píše:

    ‚Recepty ako tento sú pokladom!‘ Vždy som miloval tradičné slovenské jedlá a tento bôčikový guláš s pečeňou ma úplne dostal! Verím, že bude úžasný aj pre moju rodinu.

  10. 'KuchárkaMirka' píše:

    ‚Dnes večer budem variť bôčikový guláš!‘ Je skvelé mať recepty ako tento po ruke. Mám rada jednoduché a chutné jedlá pre celú rodinu – určite nám zachutí!

  11. Janko123 píše:

    Tento bôčikový guláš vyzerá fantasticky! Určite ho vyskúšam. Milujem kombináciu pečene a obličiek, to je pre mňa dokonalá pochúťka. Ďakujem za recept, už sa teším na varenie!

  12. ZuzkaKucharka píše:

    Wow, ten guláš je skutočne lákavý! Veľmi sa mi páči, že je tu aj víno. To dodá jedlu úplne inú chuť! Určite ho pripravím počas víkendu. Dúfam, že bude taký dobrý ako vyzerá!

  13. MiloHracky píše:

    Tento recept na guláš ma úplne nadchol! Nikdy som si nemyslel, že kombinácia bôčika s pečeňou a obličkami môže byť tak chutná. Ďakujem za inšpiráciu, už sa neviem dočkať, kedy to uvarím!

  14. PeťoNaCeste píše:

    Super recept! Bôčikový guláš s pečeňou a obličkami znie skvele. Mám rád jedlá s bohatou chuťou a tento určite patrí medzi ne. Vďaka za tipy na prípravu, určite to skúšam čoskoro!

  15. Svetluska88 píše:

    Tento guláš je úžasný nápad na zimné večere! Kombinácia všetkých ingrediencií znie tak dobre a určite nás zahreje. Už sa teším na tú vôňu v kuchyni pri varení!

  16. Bubko2023 píše:

    Guláš vyzerá veľmi lákavo! Pridanie červeného vína ma zaujalo, určite to dodá jedlu skvelú chuť. Teším sa na to, ako ho pripravím pre rodinu na nedeľný obed.

  17. LenaVarenie píše:

    ‚Mňam!‘ Toto je presne to jedlo, ktoré mám rada. Zimný bôčikový guláš s pečeňou bude ideálny pre chladné dni. Ďakujem za jednoduchý recept, určite ho zaradím do svojho menu!

  18. _Kubo_Magic_ píše:

    ‚Wow!‘ Tento recept vyzerá úžasne! Milujem domáce varenie a tento guláš bude perfektný pre rodinné stretnutie. Už mám všetky ingrediencie doma pripravené, len musím začať variť.

  19. _Anka_Domaca_ píše:

    ‚Zbožňujem‘ guláše a tento vyzerá skutočne výnimočne! Kombinácia bôčika a vnútorností ma vždy dostane. Teším sa na túto lahodnú pochúťku počas chladných večerov.

  20. _RoboKuchynsky_ píše:

    ‚Guláš so všetkým!‘ Tento recept vyzerá veľmi chutne a poctivo pripravené jedlo je vždy lepšie ako rýchle jedlá z obchodov. Neviem sa dočkať toho lahodného výsledku v mojej kuchyni.