Bonvivani - Šosovicová polievka

Slovenský recept na bonvivani (bielkovinová) šošovicová polievka:

Potrebujeme:
– 250 g sušenej zelenej šošovice
– 2 mrkvy
– 2 cibuľky
– 2 strúčiky cesnaku
– 2 lyžice oleja
– 1 lyžička mletej sladkej papriky
– 1/2 lyžičky mletej rasce
– 1/2 lyžičky mletého kmínu
– soľ a čierne korenie podľa chuti
– 1 liter zeleninového vývaru

 

Bonvivani – šošovicová polievka

Postup:

1. Prepláchnite šošovicu pod tečúcou vodou, aby ste odstránili nečistoty a piesok.

2. Na rozohriatom oleji v hrnci orestujte nadrobno nasekanú cibuľu a cesnak. Pridajte nakrájanú mrkvu na kocky a dusite spolu približne 5 minút.

3. Do hrnca vložte šošovicu a krátko ju restujte s ostatnými ingredienciami.

Kuracinovo-šunkový koláč

Kuracinovo-šunkový koláč

Čítať viac »

4. Pridajte mletú sladkú papriku, rascu a kmín. Ochuťte soľou a čiernym korením podľa chuti.

5. Zalejte zeleninovým vývarom a privarte, kým šošovica nezmäkne. Tento proces môže trvať približne 30-40 minút.

6. Ak chcete dosiahnuť hladšiu konzistenciu, môžete polievku rozmixovať s mixérom alebo ponorným mixérom. Ak preferujete hrubšiu textúru, môžete to vynechať.

7. Na záver podávajte horúcu polievku, ktorú môžete ozdobiť čerstvými bylinkami, ako sú pažítka alebo petržlen.

Takto pripravená bonvivani šošovicová polievka je skvelou voľbou pre milovníkov zdravého a chutného jedla. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *