Bravčová krkovička alebo kuracie stehná s cibuľkou

Pokiaľ hľadáte inšpiráciu na jedlo, rád by som vám predstavil recept na bravčovú krkovičku alebo kuracie stehná so cibuľou. Môžete zvoliť bravčovú krkovičku, alebo sa rozhodnúť pre kuracie stehná podľa svojich chutí.

Bravčová krkovička so cibuľou.

Suroviny:

  • 500 g bravčového pleca
  • 1 veľká cibuľa (nasekaná na jemné plátky)
  • 2 strúčiky cesnaku (nasekané nadrobno)
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa preferencie
  • 2 polievkové lyžice oleja

Návod na prípravu:

  1. Bravčovú krkovičku nakrájame na tenké kusy a poriadne ju osolíme na obidvoch stranách.
  2. Na panvici zohrejeme olej a pridáme nakrájanú cibuľu s cesnakom. Orestujeme, až kým cibuľa nezíska zlatistý odtieň.
  3. Pridáme nakrájanú krkovičku a opražíme ju z oboch strán, kým nie je dobre prepečená a šťavnatá.
  4. Podávame s dusenou ryžou alebo kašou zo zemiakov.

 

Bravčová krkovička alebo kuracie stehná so cibuľou

Stehná:

Suroviny:

  • 4 kusy kuracích stehien
  • 1 veľká cibuľa (nakrájaná na tenké plátky)
  • 2 strúčiky cesnaku (jemne nasekané)
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • 2 polievkové lyžice masla

Návod na prípravu:

  1. Kuracie stehná osolíme a okoreníme z dvoch strán.
  2. Na panvici roztopíme maslo a pridáme cibuľu s cesnakom. Orestujeme ich, kým cibuľa nezískava zlatistý odtieň.
  3. Kuracie stehná pridáme na panvicu a opražíme ich z oboch strán, kým nie sú dokonale prepečené a šťavnaté.
  4. Podávame s grilovanou zeleninou alebo čerstvým šalátom.

Verím, že vám tieto recepty priniesli potrebnú inšpiráciu. Prajem vám dobrú chuť!

 

3)

Ingrediencie:

Krémová polievka z mangoldu

Krémová polievka z mangoldu

Čítať viac »

  • 600 g bravčového pleca
  • 2 väčšie cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2-3 polievkové lyžice olivového oleja
  • 1 čajová lyžička mletej papriky (sladkej alebo pálivej podľa voľby)
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1-2 bobkové listy
  • 100 ml vývaru alebo vody
  • Čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie (voliteľné)

Postup:

  1. Príprava surovín: Bravčovú krkovičku opláchneme a osušujeme papierovou utierkou. Potom ju rozkrájame na väčšie kusy (približne 3-4 cm).

  2. Cesnak nasekáme na drobno.

  3. Opekanie mäsa: V rozsiahlej panvici alebo hrnci rozpálime olivový olej na strednej intenzite. Kúsky krkovičky z každej strany posolíme, okoreníme a opražíme na panvici do zlatista (približne 4-5 minút z oboch strán). Potom ich vyberieme a necháme chvíľu oddýchnuť.

  4. Smaženie cibule: Do tej istej panvice pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak. Restujeme, až kým cibuľa nezmäkne a nezačne sa karamelizovať (okolo 7-10 minút). Môžeme pridať aj štipku soli, aby sa cibuľa rýchlejšie orestovala.

  5. Dusenie: Keď je cibuľa zlatohnedá, vrátime späť kúsky krkovičky. Posypeme mletou paprikou, pridáme bobkové listy a zalejeme vývarom (alebo vodou). Znížime teplotu, zakryjeme pokrievkou a dusíme približne 40-45 minút, alebo dovtedy, kým mäso nie je mäkké.

  6. Podávanie: Po dokončení varenia jedlo dochutíme soľou a korením podľa preferencií. Podávame teplé, najlepšie s prílohou, ako sú varené zemiaky, ryža alebo čerstvý chlieb. Na ozdobenie môžeme posypať nasekanou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

5 Komentárov

  1. Adam Soltisova píše:

    Výborné recepty, musím vyskúšať!

  2. Svetlana60 píše:

    Vďaka za nápad. Môžem dať aj kuracie stehná?

  3. Nora61 píše:

    Mňam, pečené mäso je vždy dobré. Dúfam, že bude chutiť.

  4. Hajzerova Raduz píše:

    Recepty sú veľmi chutné, skúsim si ich pripraviť!

  5. Sulc Boris píše:

    Už vidím, že mi to bude chutiť.