Bravčová krkovička alebo kuracie stehná s cibuľkou

Ak hľadáte nápad na jedlo, môžem vám ponúknuť jednu receptúru na bravčovú krkovičku alebo kuracie stehná s cibuľkou. Využijem bravčovú krkovičku, alebo môžete použiť aj kuracie stehná podľa preferencie.

Bravčová krkovička s cibuľkou.

Zložky:

  • 500 g bravčovej krkovičky
  • 1 veľká cibuľa (nakrájaná na tenké plátky)
  • 2 strúčiky cesnaku (jemne nasekané)
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • 2 polievkové lyžice oleja

Postup:

  1. Bravčovú krkovičku nakrájame na tenké plátky a osolíme ju z oboch strán.
  2. Na panvici zohrejeme olej a pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak. Orestujeme ich, kým cibuľa nie je zlatisto sfarbená.
  3. Pridáme nakrájanú krkovičku a opečieme z oboch strán, kým nie je mäso dobre prepečené a šťavnaté.
  4. Podávame s dusenou ryžou alebo zemiakovou kašou.

 

Bravčová krkovička alebo kuracie stehná s cibuľkou

Stehná:

Zložky:

  • 4 kuracie stehná
  • 1 veľká cibuľa (nakrájaná na tenké plátky)
  • 2 strúčiky cesnaku (jemne nasekané)
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • 2 polievkové lyžice masla

Postup:

  1. Kuracie stehná osolíme a okoreníme z oboch strán.
  2. Na panvici zohrejeme maslo a pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak. Orestujeme ich, kým cibuľa nie je zlatisto sfarbená.
  3. Pridáme kuracie stehná a opečieme ich z oboch strán, kým nie sú dobre prepečené a šťavnaté.
  4. Podávame s grilovanou zeleninou alebo šalátom.

Dúfam, že vám tieto recepty poskytli dostatočnú inšpiráciu. Dobrú chuť!

 

3)

Ingrediencie:

  • 600 g bravčovej krkovičky
  • 2 veľké cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2-3 lyžice olivového oleja
  • 1 čajová lyžička mletej papriky (sladkej alebo pálivej podľa chuti)
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1-2 bobkové listy
  • 100 ml vývaru alebo vody
  • Čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie (voliteľné)

Postup:

  1. Príprava surovín: Bravčovú krkovičku umyjeme a osušíme papierovým obrúskom. Následne ju nakrájame na väčšie kusy (asi 3-4 cm). Cibuľu olúpeme a nakrájame na tenké kolieska. Cesnak nasekáme na jemno.

  2. Opekanie mäsa: Vo veľkej panvici alebo hrnci rozohrejeme olivový olej na strednej teplote. Kusy krkovičky zo všetkých strán osolíme, okoreníme a opražíme na panvici dozlata (asi 4-5 minút z každej strany). Potom ich vyberieme a necháme chvíľu odpočinúť.

  3. Smaženie cibule: Do tej istej panvice pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak. Restujeme, kým cibuľa nezmäkne a nezačne sa karamelizovať (asi 7-10 minút). Môžeme pridať aj štipku soli, aby sa cibuľa rýchlejšie orestovala.

  4. Dusenie: Keď je cibuľa zlatistá, pridáme späť kusy krkovičky. Posypeme mletou paprikou, pridáme bobkové listy a zalejeme vývarom (alebo vodou). Znížime teplotu, zakryjeme pokrievkou a dusíme asi 40-45 minút, alebo pokiaľ nie je mäso mäkké.

  5. Podávanie: Po uvarení jedlo ochutíme soľou a korením podľa chuti. Podávame teplé, ideálne s prílohou, ako sú varené zemiaky, ryža alebo čerstvý chlieb. Môžeme posypať nasekanou petržlenovou vňaťou na ozdobenie.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

5 Komentárov

  1. Adam Soltisova píše:

    Výborné recepty, musím vyskúšať!

  2. Svetlana60 píše:

    Vďaka za nápad. Môžem dať aj kuracie stehná?

  3. Nora61 píše:

    Mňam, pečené mäso je vždy dobré. Dúfam, že bude chutiť.

  4. Hajzerova Raduz píše:

    Recepty sú veľmi chutné, skúsim si ich pripraviť!

  5. Sulc Boris píše:

    Už vidím, že mi to bude chutiť.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *