Bravčová krkovička s bielou fazuľou a lečom.
Tento prehľadný fotorecept vám priblíži, ako pripraviť chutné jedlo z bravčovej krkovičky, bielej fazule a leča. Tieto suroviny sa spoločne kombinujú a vytvárajú výnimočné chute a bohatú sýtosť, ktorá zaručene zachutí.
Potrebné suroviny:
- 500 g bravčovej krkovičky
- 400 g bielej fazule
- 200 g leča
- 1 veľká cibuľa, nakrájaná na kocky
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané nadrobno
- 2 lyžice olivového oleja
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie na dochutenie
Bravčová krkovička s bielou fazuľou a lečom
Postup prípravy:
- Bravčovú krkovičku umyte pod vodou a dôkladne osušte pomocou papierovej utierky. Osoľte a posypte čiernym korením z každej strany.
- Na rozohriatom oleji orestujte cibuľu a cesnak, až kým nezačnú jemne zlatieť. Potom pridajte bravčovú krkovičku a opražte ju zo všetkých strán, kým nezíska zlatistý povrch.
- Do hrnca pridajte biele fazule a lečo a dôkladne premiešajte, aby sa všetky suroviny spojili. Podlejte vodou alebo zeleninovým vývarom tak, aby boli suroviny dobre zakryté.
- Na miernom ohni varte približne 60-70 minút, alebo do doby, kým nebude mäso krehké a fazuľa aj lečo sa nezmäknú. Občas premiešajte, aby sa jedlo neprilepilo na dno a podľa potreby doplňte tekutinu, ak sa priveľmi rýchlo odparí.
- Keď je jedlo uvarené, nechajte ho 5-10 minút odpočinúť. Servírujte teplé a prípadne ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou.
A tu to máte! Môžete si vychutnávať toto vynikajúce jedlo plné intenzívnych chutí, ktoré vás zahreje v každom súste. Dobrú chuť!
Poznámka: Tento recept je určený približne pre 4 porcie a množstvo surovín si môžete upraviť podľa svojich chuťových preferencií.
2) Bravčová krkovička na bielej fazuli s lečom
Potrebné suroviny:
- 500 g bravčovej krkovičky
- 300 g bielej fazule (sušenej)
- 1 väčšia cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 mrkvy
- 1 červená paprika
- 1 plechovka leča (prípadne čerstvé lečo)
- 2 bobkové listy
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- 1 čajová lyžička sladkej papriky
- 2-3 lyžice oleja
- 1 liter vývaru (zeleninového alebo bravčového)
Postup:
-
Príprava fazule: Biele fazuľe prepláchnite a namočte do vody minimálne na 8 hodín (ideálne cez noc). Potom ich sceďte a varte vo vode, kým nezmäknú (asi 1 hodinu).
-
Príprava mäsa: Bravčovú krkovičku umyte a nakrájajte na kocky. Na panvici alebo v hrnci rozohrejte olej a opečte krkovičku do zlatistej farby. Osoľte, okoreňte a pridajte mletú papriku. Po opražení krkovičku vyberte z panvice a odložte na tanier.
-
Zelenina: Na tej istej panvici, kde ste opiekli krkovičku, vložte nakrájanú cibuľu a jemne nasekaný cesnak. Opečte ich dozlatista, následne pridajte mrkvu nakrájanú na kolieska a kocôčky červenej papriky. Restujte ďalších 5-7 minút.
-
Spojenie ingrediencií: Vráťte krkovičku späť do panvice so zeleninou, pridajte uvarenú fazuľu a lečo. Všetko zalejte vývarom a pridajte bobkové listy. Dobre premiešajte.
-
Varíme: Dovarte do varu, potom znížte teplotu a nechajte pod pokrievkou dusiť približne 30-40 minút. Občas premiešajte a ak je to potrebné, pridajte trošku vody.
-
Servírovanie: Po varení skontrolujte dochutenie soľou a korením. Podávajte teplé, ideálne s chlebom alebo čerstvým pečivom.
Dobrú chuť!