Tu je pokrm na bravčovú krkovičku s cibuľou a kapustou:
Potrebné ingrediencie:
- 1 kg bravčovej krkovičky
- 2 veľké cibule
- 2 veľké kapii
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice oleja
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
Bravčová krkovička s cibuľou a kapiou
Pokyny:
- Bravčovú krkovičku nasekajte na tenké plátky.
- Cibuľu očistite a rozkrájajte na drobné prúžky. Kapiu nakrájajte na polkruhy a cesnak rozdrvte.
- Na panvici zohrejte olej a orestujte cibuľu, kapiu a cesnak, kým nezmäknú a nestanú sa priesvitnými.
- Pridajte nakrájanú krkovičku do panvice a opečte z oboch strán, až kým nie je krásne zlatá.
- Ochutnajte so soľou a čerstvo mletým čiernym korením.
- Podávajte spolu s kapustou alebo inou prílohou podľa svojich preferencií.
Prajem dobrú chuť!
2)
Ingrediencie:
- 500 g bravčovej krkovičky
- 2 veľké cibule
- 1 červená kapia (sladká paprika)
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice oleja (slnečnicového alebo olivového)
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- 1 lyžička sladkej papriky
- 1/2 lyžičky sušeného oregána (alebo iné bylinky podľa preferencie)
- 100 ml vývaru (zeleninového alebo kuracieho)
- Chlieb alebo zemiaky na prílohu (podľa preferencie)
Pokyny:
-
Príprava ingrediencií: Očistite cibuľu a červenú kapiu. Cibuľu nakrájajte na tenké polkruhy a kapie na pásiky. Cesnak nasekajte najjemnejšie.
-
Opekanie mäsa: Na panvici rozohrejte olej. Krkovičku nakrájajte na plátky hrubé približne 1,5 cm, posoľte a okoreňte čiernym korením. Opečte plátky mäsa na horúcom oleji z oboch strán do zlatista (približne 5 minút z každej strany).
-
Pridanie cibule: K opraženému mäsu vložte nakrájanú cibuľu a cesnak. Smažte spolu s mäsom, kým cibuľa nezoxiduje a nezačne sa karamelizovať (asi 5-7 minút).
-
Pridanie kapie a korenín: Následne pridajte nakrájanú kapiu, sladkú papriku a oregano. Dobre premiešajte a nechajte restovať ďalších 3-5 minút, aby sa chute spojili.
-
Poddusenie: Nalejte vývar do panvice, jemne premiešajte a priveďte k varu. Znížte teplo a zakryte panvicu pokrievkou. Dusíme na miernom ohni asi 20-30 minút, alebo pokým mäso nebude jemné.
-
Servírovanie: Po dokončení ochutnajte a podľa potreby dosoľte. Bravčovú krkovičku podávajte teplú s cibuľou a kapiou na tanieri. Ideálne ako prílohu servírujte chlieb alebo varené zemiaky.
Prajem dobrú chuť!