Tu je pokrm na bravčovú krkovičku s cibuľou a kapustou:

Potrebné ingrediencie:

  • 1 kg bravčovej krkovičky
  • 2 veľké cibule
  • 2 veľké kapii
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice oleja
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti

 

Bravčová krkovička s cibuľou a kapiou

Pokyny:

  1. Bravčovú krkovičku nasekajte na tenké plátky.
  2. Cibuľu očistite a rozkrájajte na drobné prúžky. Kapiu nakrájajte na polkruhy a cesnak rozdrvte.
  3. Na panvici zohrejte olej a orestujte cibuľu, kapiu a cesnak, kým nezmäknú a nestanú sa priesvitnými.
  4. Pridajte nakrájanú krkovičku do panvice a opečte z oboch strán, až kým nie je krásne zlatá.
  5. Ochutnajte so soľou a čerstvo mletým čiernym korením.
  6. Podávajte spolu s kapustou alebo inou prílohou podľa svojich preferencií.

Prajem dobrú chuť!

 

2)

Ingrediencie:

  • 500 g bravčovej krkovičky
  • 2 veľké cibule
  • 1 červená kapia (sladká paprika)
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice oleja (slnečnicového alebo olivového)
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1 lyžička sladkej papriky
  • 1/2 lyžičky sušeného oregána (alebo iné bylinky podľa preferencie)
  • 100 ml vývaru (zeleninového alebo kuracieho)
  • Chlieb alebo zemiaky na prílohu (podľa preferencie)

Pokyny:

  1. Príprava ingrediencií: Očistite cibuľu a červenú kapiu. Cibuľu nakrájajte na tenké polkruhy a kapie na pásiky. Cesnak nasekajte najjemnejšie.

    Špagety s morčacím mäsom

    Špagety s morčacím mäsom

    Čítať viac »

  2. Opekanie mäsa: Na panvici rozohrejte olej. Krkovičku nakrájajte na plátky hrubé približne 1,5 cm, posoľte a okoreňte čiernym korením. Opečte plátky mäsa na horúcom oleji z oboch strán do zlatista (približne 5 minút z každej strany).

  3. Pridanie cibule: K opraženému mäsu vložte nakrájanú cibuľu a cesnak. Smažte spolu s mäsom, kým cibuľa nezoxiduje a nezačne sa karamelizovať (asi 5-7 minút).

  4. Pridanie kapie a korenín: Následne pridajte nakrájanú kapiu, sladkú papriku a oregano. Dobre premiešajte a nechajte restovať ďalších 3-5 minút, aby sa chute spojili.

  5. Poddusenie: Nalejte vývar do panvice, jemne premiešajte a priveďte k varu. Znížte teplo a zakryte panvicu pokrievkou. Dusíme na miernom ohni asi 20-30 minút, alebo pokým mäso nebude jemné.

  6. Servírovanie: Po dokončení ochutnajte a podľa potreby dosoľte. Bravčovú krkovičku podávajte teplú s cibuľou a kapiou na tanieri. Ideálne ako prílohu servírujte chlieb alebo varené zemiaky.

Prajem dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

20 Komentárov

  1. Miska123 píše:

    Tento recept na bravčovú krkovičku vyzerá skvele! Určite ho vyskúšam. Mám rád, keď je jedlo jednoduché a chutné. Cibuľa a paprika dodajú jedlu úžasnú chuť. Dúfam, že sa mi podarí pripraviť to tak dobre ako na obrázku!

  2. Slniečko píše:

    Wow, tento recept je presne to, čo hľadám! Milujem bravčové mäso a kombinácia s cibuľou a kapiou znie výborne. Určite si to pripravím cez víkend. Ďakujem za skvelý nápad na večeru!

  3. Kocúrko píše:

    Toto vyzerá ako dokonalý recept! Bravčová krkovička s cibuľou a kapustou znie fantasticky. Rád varím pre rodinu, takže sa teším, že ich prekvapím týmto jedlom. Určite to bude hit na našich rodinných večeriach!

  4. MačkaMia píše:

    Skvelý recept! Naozaj sa teším, že som našla niečo jednoduché a chutné. Kombinácia mäska s kapiou a cibuľou je vždy víťazná. Dúfam, že to bude chutiť aj mojim deťom. Ďakujem za inšpiráciu!

  5. JankaZahrada píše:

    Tento recept ma veľmi zaujal! Bravčová krkovička s cibuľou znie jednoducho fantasticky. Milujem variť pre svojich blízkych a verím, že tento pokrm bude medzi nimi obľúbený. Už sa neviem dočkať, kedy ho vyskúšam!

  6. FunkyDude píše:

    Toto je presne to jedlo, ktoré chcem pripraviť! Kombinácia chutí je super a veľmi ľahko sa dá spraviť. Mám rád varenie a tento recept ma povzbudil vyskúšať niečo nové. Veľká vďaka za tipy!

  7. StarýKocúr píše:

    !Práve som si prečítal tento recept a vyzerá úžasne! Milujem jednoduché jedlá plné chuti, ako je toto. Cibula dáva jedlu skvelú arómu. Taktiež rád experimentujem s rôznymi prílohami; už sa teším na túto kombináciu!

  8. *Rybka* píše:

    !Wow! Tento recept ma úplne dostal! Myslím si, že bravčovú krkovičku vyskúšam už zajtra večer! Dôvodom sú hlavne tie úžasné prísady – cibuľa s paprikou sú moje obľúbené kombinácie pri varení.

  9. !Bublinka! píše:

    !Niekedy sú najlepšie veci tie najjednoduchšie! Tento recept na bravčovú krkovičku vyzerá presne takto – rýchly a chutný! Veď práve o tom varenie aj je; využívať čerstvé suroviny na skvelé jedlá.

  10. #Oslík# píše:

    To je paráda, aký úžasný recept si tu zverejnil/a! Bravčová krkovička so zeleninou mi vždy pripomína domáce chvíle strávené s rodinou pri dobrom jedle. Určite ho vyskúšam tento víkend!

  11. Kocúrik123 píše:

    Tento recept vyzerá naozaj skvele! Milujem, keď sa cibuľa a paprika skombinujú s mäsom. Už sa teším, ako to vyskúšam doma. Určite to bude lahodné jedlo pre celú rodinu!

  12. JankaZahradkarka píše:

    Wow, tento recept ma veľmi inšpiroval! Bravčová krkovička s kapustou je moja obľúbená kombinácia. Určite ho pripravím na víkendovú rodinnú oslavu. Ďakujem za zdieľanie tohto úžasného receptu!

  13. PeterKucharka píše:

    Recept na bravčovú krkovičku vyzerá fantasticky! Mám rád jednoduché jedlá, ktoré chutia skvele. Nielenže to bude výborné na obed, ale aj večeru. Dobrú chuť všetkým, čo to vyskúšajú!

  14. ZlatkoHranolky píše:

    Tento recept je presne to, čo som hľadal! Kombinácia mäsa a zeleniny je perfektná a určite zaujme všetkých hostí. Už sa neviem dočkať, kedy ho pripravím a pochválim sa výsledkom!

  15. MiaMilovnicka píše:

    Na tomto recepte ma najviac láka vôňa pečeného mäsa so zeleninou. Môj manžel miluje bravčové a toto vyzerá ako skvelý spôsob, ako ho potešiť. Veľmi ďakujem za tipy na prípravu!

  16. Svetlonos píše:

    Bravčová krkovička na cibuli znie veľmi chutne! Hlavne keď si predstavím tú jemnú chuť karamelizovanej cibule spolu s mäsom. Tento recept určite vyskúšam už tento víkend.

  17. MačičkaLulu píše:

    ‚Dobrú chuť!‘ – to je presne to, čo som si pomyslela pri čítaní receptu! Myslím si, že by som mohla pridať aj nejaké bylinky podľa chuti. Teším sa na túto dobrotu už teraz!

  18. "KreativnyJanko" píše:

    ‚Suroviny sú jednoducho dostupné a príprava je rýchla.‘ Myslím si, že každý kuchár ocení jednoduchý a chutný recept ako tento. Pripravím ho už čoskoro pre svojich priateľov!

  19. "ChutnyDarek" píše:

    ‚Tento recept je ideálny pre každého!‘ Hľadám niečo špeciálne na sobotnú večeru a myslím si, že toto jedlo bude presne ono! Ďakujem za inšpiráciu.

  20. "Bubbles23" píše:

    ‚Srdce mi poskočilo pri pohľade na tento recept!‘ Taký jednoduchý spôsob prípravy bravčového mäsa s takou dobrou chuťou. Nemôžem sa dočkať toho lahodného výsledku!