Bravčová krkovička na dubákovo-syrovej omáčke

Radi sa s vami podelíme o recept na bravčovú krkovičku na omáčke z dubákov a syra po slovensky:

Čo budete potrebovať:

  • 4 kusy bravčovej krkovičky
  • 1 cibuľa, nakrájaná na drobné kusy
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 250 ml vývaru (hovädzí alebo zeleninový)
  • 200 g syra (napríklad eidam alebo čedar), nastrúhaného
  • 2 polievkové lyžice hladkej múky
  • 2 lyžice masla
  • 2 lyžice olivového oleja
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti

 

Bravčová krkovička na dubákovej a syrovej omáčke

Príprava:

  1. Na začiatok si pripravte mäso. Opláchnite ho pod tečúcou vodou a jemne osušte papierovými utierkami. Osoľte a okoreňte podľa vlastnej chuti.
  2. Na panvici rozohrejte olivový olej a pridajte jednu lyžicu masla. Smažte cibuľu a cesnak, kým sa nezlatistia.
  3. Následne pridajte kusy bravčovej krkovičky a opekajte ich z každej strany po dobu približne 3-4 minút, kým nezhnednú.
  4. Akonáhle je mäso krásne opečené, vyberte ho z panvice a preložte na tanier.
  5. Do tej istej panvice pridajte druhú lyžicu masla a počkajte, kým sa nerozpustí. Potom pridajte hladkú múku a pri stálej stimulácii ju opekajte asi 2 minúty, aby sa zbavila surovej chuti.
  6. Postupne prilievajte vývar a za stáleho miešania priveďte omáčku k varu.
  7. Keď omáčka zhustne, pridajte nastrúhaný syr a miešajte, až kým sa syr úplne nerozpustí a omáčka nezíska krémovú konzistenciu.
  8. Vráťte bravčovú krkovičku na panvicu a nechajte ju v omáčke povariť ďalších 5 minút, aby sa chute spojili.
  9. Omáčku dochuťte soľou a čerstvo mletým čiernym korením podľa chuti.
  10. Podávajte hotové bravčové krkovičky s dubákovo-syrovou omáčkou spolu s dusenou ryžou, varenými zemiakmi alebo čerstvým chlebom.

Dobrú chuť!

 

Bravčová krkovička na dubákovo-syrovej omáčke - 2

2) Bravčová krkovička na dubákovo-syrovej omáčke

Ingrediencie:

Na bravčovú krkovičku:

Kuracie prsia a šampióny so smotanou

Kuracie prsia a šampióny so smotanou

Čítať viac »

  • 4 plátky bravčovej krkovičky (približne 200 g každý)
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 1 lyžička mletej papriky
  • 2 strúčiky cesnaku (nasekané)
  • 1 cibuľa (nasekaná)

Na omáčku z dubákov a syra:

  • 200 g čerstvých dubákov (môžete využiť aj sušené, predtým namočené vo vode)
  • 150 ml smotany na varenie
  • 100 g nastrúhaného syra (napr. parmezán alebo čedar)
  • 2 polievkové lyžice masla
  • 1 polievková lyžica múky
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1/2 lyžičky sušeného tymiánu (voliteľne)

Príprava:

  1. Príprava krkovičky:

    • Plátky bravčovej krkovičky dôkladne očistite, osoľte a okoreňte čiernym korením a mletou paprikou.
    • Na panvici ohrejte olivový olej a pridajte nakrájanú cibuľu. Smažte ju, kým nebude priehľadná.
    • Na panvicu pridajte plátky bruchovej mäsa a opečte ich z oboch strán do zlatohnedej farby. Po spracovaní ich odložte na tanier.
  2. Príprava omáčky:

    • Na tej istej panvici, na ktorej ste opiekli bruchové mäso, pridajte kúsok masla a nakrájané dubáky. Smažte, až sa prebytočná tekutina odparí.
    • Pridajte nasekaný cesnak a restujte ešte 1-2 minúty.
    • Posypte múkou a dôkladne premiešajte. Pomaly vlejte smotanu na varenie a neustále miešajte, aby sa netvorili hrudky.
    • Po niekoľkých minútach varenia pridajte nastrúhaný syr a miešajte, kým sa nerozpustí a omáčka nebude hladká. Ochutnajte a pridajte soľ, čierne korenie a tymián podľa potreby.
  3. Spojenie:

    • Keď je omáčka hotová, vráťte opečené plátky bruchového mäsa naspäť do panvice a nechajte ich zakryté povariť v omáčke ešte asi 5-10 minút, aby sa chute prepojili.
  4. Servírovanie:

    • Bravčovú krkovičku podávajte na tanieri s dubákovo-syrovou omáčkou. Môžete ju servírovať so zemiakovou kašou, ryžou alebo čerstvým zeleninovým šalátom.

Príjemnú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

20 Komentárov

  1. Kocúr123 píše:

    Wow, tento recept na bravčovú krkovičku vyzerá skvele! Už sa teším, ako si ho pripravím. Milujem syrové omáčky a dubáky! Určite to bude delikátne jedlo, ktoré poteší celú rodinu. Dúfam, že to bude chutiť tak dobre, ako to vyzerá!

  2. Cukríček píše:

    Tento recept ma úplne dostal! Bravčová krkovička s dubákovo-syrovou omáčkou znie fantasticky. Chcem to vyskúšať a prekvapiť svojich blízkych. Vždy sa snažím variť niečo nové a toto vyzerá ako dokonalý spôsob, ako ich potešiť.

  3. RybkaMia píše:

    Musím povedať, že tento recept je presne to, čo som hľadala! Rada varím a kombinácia bravčového mäsa s touto lahodnou omáčkou je úžasná. Neviem sa dočkať, kedy si ho pripravím. Dám vedieť, aké to bolo chutné!

  4. JanoHrac píše:

    Toto je presne môj štýl! Bravčová krkovička na dubákovo-syrovej omáčke znie tak lákavo! Určite vyskúšam tento recept cez víkend. Verím, že všetci budú nadšení z tejto pochúťky a budeme mať skvelý rodinný večer.

  5. Slniečko2023 píše:

    Recept na bravčovú krkovičku ma veľmi zaujal! Mám rada jedlá so syrom a táto kombinácia mi príde úžasná. Je super, že je tu aj postup na prípravu omáčky. Určite ho vyskúšam a verím, že sa mi podarí!

  6. MačkaVysoká píše:

    Tento recept ma nadchol! Nikdy by som nepovedala, že kombinácia dubákov so syrom môže byť tak chutná pri bravčovej krkovičke. Hneď si zapíšem suroviny a plánujem variť túto delikatesu už zajtra!

  7. PeťaMilovníčka píše:

    ‚Dobrú chuť!‘ – presne toto chcem povedať po uvarení tejto úžasnej krkovičky. Recept vyzerá jednoducho a veľmi chutne! Teším sa na výsledok a už teraz viem, že si to oblíbim. Skvelé tipy!

  8. Janko123 píše:

    Tento recept vyzerá fantasticky! Bravčová krkovička je moja obľúbená a táto omáčka s dubákmi sa mi veľmi páči. Určite to vyskúšam, keď budem variť pre rodinu. Dúfam, že sa nám to podarí!

  9. 'KreatívnyŠéfkuchár' píše:

    ‚Wow!‘ Tento recept je ako stvorený pre mňa! Kombinácia syra s dubákmi na mäsku? To musím vyskúšať hneď zajtra večer! Každý doma bude nadšený z tejto dobroty!

  10. 'FeroFan' píše:

    ‚Som úplne nadšený!‘ Tento recept na bravčovú krkovičku určite vyskúšam cez víkend! Znie to veľmi chutne a už teraz viem, že moje deti budú nadšené z tejto jedinej omáčky!

  11. Kvetinka88 píše:

    Wow, ten recept na bravčovú krkovičku je úžasný! Dubákovo-syrová omáčka znie tak chutne. Mám rada varenie a tento pokrm určite zaradím do svojho jedálnička. Ďakujem za skvelý tip!

  12. Zlatko4ever píše:

    Tento recept mi doslova vyrazil dych! Kombinácia čerstvých dubákov so syrom ma hneď oslovila. Teším sa na túto lahôdku doma pripravenú – určite prinesiem dobré hodnotenie po ochutnaní!

  13. Miloš_1 píše:

    Toto vyzerá ako perfektný recept na víkendový obed! Bravčová krkovička s dubákmi a syrom bude určite mňamka. Už sa teším, keď to pripravím pre priateľov. Dobrú chuť všetkým!

  14. Slniečko2023 píše:

    Ahojte! Recept je veľmi inšpirujúci a jednoduchý na prípravu. Mám rád kombináciu syra s húbami, takže túto omáčku určite vyskúšam. Ďakujem za zdieľanie tohto skvelého nápadu na jedlo!

  15. Peťko_Varí píše:

    Tento recept vyzerá super! Bravčová krkovička je vždy dobrý nápad a táto omáčka ma úplne dostala. Určite ho spravím pre rodinu počas nasledujúceho víkendu. Dúfam, že budú nadšení!

  16. Zuzka_Malá píše:

    Nádherný recept! Vždy som chcela vedieť, ako pripraviť bravčovú krkovičku takto chutne. Dubákovo-syrová omáčka znie neuveriteľne dobre. Teším sa na varenie podľa tohto návodu!

  17. _Kubo_02_ píše:

    ‚Dobrý deň, tento recept ma zaujal hneď pri prvom pohľade! Kombinácia syra a húb je skvelá, určite ho vyskúšam cez víkend na rodinnej oslave. Vďaka za tipy a postupy!‘

  18. _MačkaSyr_95 píše:

    ‚Skvelý recept na bravčovú krkovičku! Mám rada variť a táto omáčka mi príde ako lahôdka, ktorou poteším celú rodinu. Ďakujem za inšpiráciu!‘

  19. _Boris_Smaži_ píše:

    ‚Už som si zapísal tento recept do kuchárskej knihy! Bravčová krkovička s dubákmi? To musí byť delikatesa! Teším sa na varenie aj ochutnávanie!‘

  20. _Danka_Varí_2023 píše:

    ‚Recept vyzerá veľmi chutne! Hľadala som niečo nové na obed a toto ma oslovilo najviac. Určite ho vyskúšam už čoskoro!‘