Bravčová krkovička na hubách

Na prípravu bravčovej krkovičky s hubami budete potrebovať nasledujúce suroviny:

  • 500 g bravčovej krkovičky
  • 250 g čerstvých húb (napríklad žampióny, hlivy alebo dubáky)
  • 1 stredne veľká cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1/2 šálky vývaru
  • 1/2 šálky smotany na varenie
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • soľ a korenie podľa vlastnej chuti
  • čerstvá petržlenová vňať

 

Pokyny:

  1. Krkovičku nakrájajte na plátky hrubé približne 1 cm. Osolte a okoreňte z oboch strán.
  2. V hlbokom hrnci rozohrejte olivový olej a opečte plátky krkovičky z oboch strán do zlatista. Potom ich vyberte z hrnca a odložte na stranu.
  3. Do tej istej pánvice pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak a orestujte, kým nezmäknú a nezískajú zlato-hnedú farbu. Následne pridajte nakrájané huby a restujte ich spoločne s cibuľou a cesnakom približne 5 minút, až kým nezmäknú.
  4. Vložte späť plátky krkovičky do hrnca s hubami. Pridajte vývar a smotanu na varenie. Priveste zmes do varu, potom znížte teplotu a varte jemne pod pokrievkou približne 15-20 minút, kým mäso nebude mäkké.
  5. Uvarenú bravčovú krkovičku s hubami podávajte s ryžou alebo zemiakmi a ozdobte čerstvou nasekanou petržlenovou vňaťou.

Prajem vám dobrú chuť!

 

Bravčová krkovička na hubách - 2

2) Bravčová krkovička na hubách

Potrebné suroviny:

  • 600 g bravčovej krkovičky
  • 300 g čerstvých húb (napr. šampiňóny alebo hlivy)
  • 2 cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 200 ml smotany na varenie
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžica masla
  • soľ a čierne korenie podľa vlastnej chuti
  • čerstvý petržlen na ozdobu
  • 1 lyžička mletej papriky (voliteľné)

Pokyny:

  1. Príprava mäsa: Bravčovú krkovičku umyte, osušte a nakrájajte na plátky hrubé asi 1,5 cm. Osolte a okoreňte ich zo všetkých strán.

    Bravčové karé recepty v ruré

    Bravčové karé recepty v ruré

    Čítať viac »

  2. Smaženie mäsa: Na panvici rozohrejte olivový olej a maslo. Plátky krkovičky opražte z oboch strán do zlatista, približne 4-5 minút z každej strany. Potom ich vyberte a odložte na tanier.

  3. Príprava hubovej omáčky: Na tej istej panvici pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak. Smažte, kým cibuľa nezmäkne a nezíska zlato-hnedú farbu. Potom pridajte nakrájané huby a smažte ďalších 5-7 minút, kým sa tekutina z húb odparí.

  4. Pridanie smotany: Do panvice pridajte smotanu na varenie a dôkladne premiešajte. Pridajte mletú papriku (ak používate), osolte a okoreňte podľa chuti. Varíte asi 2-3 minúty, aby sa omáčka spojila.

  5. Dokončenie pokrmu: Vráťte plátky krkovičky späť do panvice a varte na miernom ohni približne 10 minút, kým sa mäso prepečie a nasaje chuť omáčky.

  6. Servírovanie: Podávajte horúce, posypané čerstvým nasekaným petržlenom. Môžete ich servírovať s prílohou podľa vlastného výberu, napríklad s knedľami, ryžou alebo zemiakmi.

Prajem vám dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *