Ingrediencie:

  • 4 kusy bravčovej krkovičky
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 lyžičky čerstvého tymiánu
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa vkusu

Petržlenová zemiaková kaša:

  • 4 veľké zemiaky, ošúpané a rozdelené na väčšie kusy
  • 2 lyžice masla
  • 1/4 šálky nasekaného petržlenového vňaťu
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa vkusu

 

Bravčová krkovička s tymiánom a petržlenovou zemiakovou kašou

Postup:

  1. Rúru predhrejte na 180 °C.
  2. V bowl zmiešajte olivový olej, tymián, soľ a čierne korenie.
  3. Krkovičky potrite marinádou z oleja a nechajte odležať aspoň 15 minút.
  4. Zemiaky vložte do hrnca s vriacou osolenou vodou a varte, kým nebudú mäkké. Potom ich sceďte.
  5. Na panvici rozohrejte maslo, pridajte uvarené zemiaky a rozpučte ich vidličkou alebo použite mixér na zemiaky na vyhladenie. Ochutnajte soľou a korením, pridajte nasekaný petržlen a dobre premiešajte.
  6. Na panvici zohrejte trošku olivového oleja a vložte marinovanú krkovičku. Smažte ju z oboch strán, až vyzerá zlatisto.
  7. Krkovičku preneste na plech vyložený papierom na pečenie a umiestnite do predhriatej rúry. Pečte približne 25-30 minút, kým nie je dôkladne uvarená a mäkká.
  8. Podávajte bravčovú krkovičku s petržlenovou zemiakovou kašou.

Prajem vám dobrú chuť!

 

2)

Mäsové guľky v paradajkovej omáčke bez ryže

Mäsové guľky v paradajkovej omáčke bez ryže

Čítať viac »

Ingrediencie:

Na bravčovú krkovičku:

  • 4 plátky bravčovej krkovičky (každý približne 150-200 g)
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1-2 lyžice olivového oleja
  • 1 čajová lyžička sušeného tymiánu (môžete použiť aj čerstvý)
  • Soľ a čierne korenie podľa vkusu
  • 1/2 hrnčeka vývaru (môže byť zeleninový alebo kurací)

Na petržlenovú zemiakovú kašu:

  • 600 g zemiakov (najlepšie múčnatých)
  • 50 g masla
  • 100 ml mlieka
  • Hrsť čerstvého petržlenu (nasekaného)
  • Soľ podľa vkusu

Postup:

  1. Príprava zemiakov:

    • Zemiaky ošúpte a nakrájajte na kocky. Vložte ich do hrnca so slanou vodou a varte do mäkka (asi 20 minút).
    • Po uvarení zemiaky sceďte a vráťte ich späť do hrnca. Pridajte maslo a mlieko a rozmixujte na hladkú kašu. Nakoniec vmiešajte nasekaný petržlen a podľa chuti dochutite soľou.
  2. Príprava bravčovej krkovičky:

    • Na panvici zohrejte olivový olej. Pridajte naklepanú a osolenú krkovičku. Opečte ju z oboch strán do zlatista (približne 4-5 minút z každej strany).
    • Pridajte jemne nasekaný cesnak a tymián, premiešajte a nechajte ešte chvíľu restovať.
    • Následne pridajte vývar a zakryte pokrievkou. Nechajte dusiť na miernom ohni približne 15-20 minút, až kým nie je mäso dostatočne mäkké.
  3. Podávanie:

    • Na tanier položte porciu petržlenovej zemiakovej kaše a na ňu umiestnite plátok bravčovej krkovičky.
    • Môžete ozdobiť čerstvým tymiánom alebo petržlenom.

Prajem vám dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

20 Komentárov

  1. Kocúr123 píše:

    Tento recept na bravčovú krkovičku vyzerá fantasticky! Mám rád, keď je jedlo jednoduché a chutné. Určite to skúsim aj doma, veľmi sa teším na tú zemiakovú kašu s petržlenom. Dobrú chuť!

  2. SlnečnýDník píše:

    Wow, toto vyzerá ako skvelý recept! Bravčová krkovička s tymiánom a zemiakovou kašou je klasika. Určite ho vyskúšam, už sa neviem dočkať tej vône pri pečení. Prajem všetkým dobrú chuť!

  3. PohodovýJanko píše:

    Tento recept je presne to, čo potrebujem na víkend! Krkovička a zemiaková kaša sú moje obľúbené jedlá. Ďakujem za skvelý tip, určite to pripravím pre rodinu. Prajem vám veľa šťastia v kuchyni!

  4. MačičkaMia píše:

    Skvelý recept! Bravčová krkovička s tymiánom znie úžasne. Zemiaková kaša s petržlenom je dokonalý doplnok. Určite to vyskúšam a prinesiem aj priateľom na ochutnávku. Dobrú chuť všetkým!

  5. ZvedavýFrantišek píše:

    Toto jedlo vyzerá veľmi chutne! Rád varím a tento recept ma inšpiroval. Krkovička so zemiakovou kašou je vždy skvelá voľba na obed. Teším sa, ako si pochutnáme spolu s rodinou!

  6. Bublina22 píše:

    Recept na bravčovú krkovičku vyzerá super! Príprava nie je náročná a výsledok určite stojí za to. Už mám predstavu o víkendovej večeri! Ďakujem za inšpiráciu, určite pripravím aj pre priateľov.

  7. JasnýRáno píše:

    Skvelý nápad na obed! Bravčová krkovička s tymiánom mi vždy spraví radosť. A tá zemiaková kaša? Mňam! Vďaka za tento jednoduchý recept, určite ho vyskúšam už čoskoro!

  8. $uperKuchárka$ píše:

    ‚Bravčová krkovička‘ je mojím obľúbeným jedlom a tento recept ma nadchol! Všetky ingrediencie sú úžasné a variabilné. Teším sa, až ho pripravím celej rodine – budeme mať pekný večer pri dobrom jedle.

  9. @MiloSrdce@ píše:

    ‚Dobrú chuť!‘ Tento recept vypadá lákavo a jednoducho sa pripravuje – ideálne pre mňa! Krkovičku si dáme aj s priateľmi pri dobrom víne. Som si istý, že si pochutíme!

  10. #KreatívnyPetrík# píše:

    ‚Tento recept ma veľmi potešil!‘ Rád varím nové veci a bravčová krkovička so zemiakovou kašou bude skvelé jedlo pre víkendový obed. Ďakujem za inšpiráciu – teším sa na výborné chute.

  11. Macko123 píše:

    Tento recept vyzerá naozaj skvele! Bravčová krkovička s petržlenovou zemiakovou kašou je ideálna kombinácia. Určite ho vyskúšam tento víkend. Ďakujem za tip, teším sa na chutné jedlo!

  12. ZelenýJablko píše:

    Wow, tento recept ma úplne nadchol! Bravčová krkovička na tymiáne znie fantasticky. Pridanie čerstvého petržlenu do zemiakovej kaše je úžasný nápad. Určite ho vyskúšam čoskoro a verím, že bude chutiť skvele!

  13. PohodovýKocúr píše:

    Tento recept je presne to, čo som hľadal! Milujem kombináciu bravčového mäsa a zemiakovej kaše. Vďaka za jasný postup, určite to pripravím pre rodinu. Dúfam, že im to bude chutiť rovnako ako mne!

  14. Slniečko2023 píše:

    Recept na bravčovú krkovičku s petržlenovou kašou vyzerá jednoducho báječne! Rád varím pre svojich blízkych a toto jedlo im určite spraví radosť. Ďakujem za inspiráciu a dobré tipy na prípravu!

  15. JasnýHrdina píše:

    Toto je presne ten typ receptu, ktorý milujem! Bravčová krkovička so zemiakovou kašou je klasika, ale s tymiánom to bude ešte lepšie. Určite sa pustím do varenia a už teraz sa teším na výsledok!

  16. ChutnýPalacinka píše:

    Recept sa mi veľmi páči! Kombinácia bravčovej krkovičky s petržlenovou kašou je úžasná voľba na večeru. Teším sa, že môžem vyskúšať nový spôsob prípravy mäsa. Dobrú chuť všetkým kuchárom!

  17. BublinkovýSen píše:

    ‚Bravčová krkovička na tymiáne‘ znie ako niečo skutočne chutné! Veľmi rád varím pre rodinu a tento recept určite zaradím medzi obľúbené. Ďakujem za zdieľanie týchto skvelých tipov na jedlo!

  18. KreatívnyMysliteľ píše:

    ‚Dobrú chuť‘ aj vám! Tento recept ma zaujal svojim jednoduchým postupom a krásnymi ingredienciami. Verím, že táto kombinácia bude chutiť skvele! Určite to vyskúšam čo najskôr.

  19. "ŽltýSlon" píše:

    ‚Bravčová krkovička so zemiakovou kašou‘ – to sú moje obľúbené jedlá! Recept vyzerá veľmi lákavo a už teraz cítim tú vôňu vo vzduchu pri varení. Teším sa na vynikajúcu večeru!

  20. "RýchlyPohyb" píše:

    Tento recept má všetko, čo mám rád – jednoduchosť a skvelé chute! Bravčová krkovička s petržlenovou kašou? To znie ako perfektná večera po náročnom dni. Ešte raz ďakujem za inšpiráciu!