Bravčová krkovička obalená v krúpovom cestíčku

Bravčová krkovička obalená v krúpovom cestíčku je lahodné jedlo, ktoré si môžete ľahko pripraviť doma. Tu je jednoduchý recept:

Prísady:

  • 4 kúsky bravčovej krkovičky
  • 1/2 šálky krupice
  • 2 vajcia
  • soľ a korenie podľa chuti
  • olej na vyprážanie

 

Bravčová krkovička obalená v krúpovom cestíčku

Postup:

  1. Krupicu nalejte do jednej misky a do druhej rozmixujte vajcia.
  2. Bravčovú krkovičku osolte a okoreňte podľa chuti.
  3. Každý kúsok krkovičky ponorte najprv do vajíčka a potom do krupice. Dôkladne obaľte, aby boli všetky strany potiahnuté krupicou.
  4. Na panvici rozohrejte olej a obalené kúsky krkovičky v ňom opražte z oboch strán, kým nebudú zlatisto hnedé a dobre prepečené.
  5. Hotové krkovičky dajte na papierový uterák, aby sa z nich odcedil prebytočný olej.

Môžete ich podávať s domácimi hranolkami, zemiakovou kašou alebo zeleninovým šalátom. Dobrú chuť!

 

2)

Ingrediencie:

Na mäso:

  • 500 g bravčovej krkovičky
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 2 strúčiky cesnaku (voliteľné)
  • 1 limetka alebo citrón (na marinovanie)

Na krúpové cestíčko:

  • 100 g krúp (použiť môžete jačmenné alebo pohánkové)
  • 1 vajce
  • 150 ml mlieka
  • 100 g hladkej múky
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • Soľ podľa chuti
  • Olej na vyprážanie

Postup:

  1. Príprava mäsa:

    • Bravčovú krkovičku umyte, osušte a nakrájajte na plátky hrubé približne 1,5 cm.
    • Posolte a okoreňte plátky mäsa z oboch strán. Ak máte radi cesnak, môžete pridať nadrobno nasekaný cesnak alebo cesnakovú pastu.
    • Na marinovanie môžete použiť šťavu z limetky alebo citróna. Nechajte mäso marinovať aspoň 30 minút.
  2. Príprava krúpového cestíčka:

    • Krúpy uvaríme podľa návodu na obale, následne ich sceďte a nechajte vychladnúť.
    • V miske zmiešajte vajce, mlieko a soľ. Potom pridajte vychladené krúpy a premiešajte.
    • Do zmesi postupne prisypte hladkú múku a prášok do pečiva. Dobre premiešajte, aby vzniklo hladké cestíčko.
  3. Obalenie a vyprážanie:

    • Na panvici rozohrejte olej na strednú teplotu.
    • Plátky krkovičky najprv ponorte do krúpového cestíčka tak, aby boli dobre pokryté.
    • Po obale vložte do horúceho oleja a vyprážajte z každej strany asi 4-5 minút, alebo pokiaľ nie sú zlatohnedé a chrumkavé.
    • Vyprážané plátky mäsa preložte na papierové obrúsky, aby ste odsali prebytočný olej.
  4. Servírovanie:

    • Hotovú bravčovú krkovičku podávajte s obľúbenými prílohami, ako sú varené zemiaky, pečená zelenina alebo čerstvý šalát.
    • Môžete osladiť jogurtovým alebo tatárskym omáčkou.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *