Bravčová krkovička obalená v krúpovom cestíčku predstavuje výborné jedlo, ktoré si bez námahy pripravíte vo vlastnej kuchyni. Tu je jednoduchý návod:
Ingrediencie:
- 4 kusy bravčovej krkovičky
- 1/2 šálky krupice
- 2 vajcia
- soľ a korenie podľa preferencií
- olej na vyprážanie
Bravčová krkovička obalená v krúpovom cestíčku
Postup:
- Do jednej misky nasypte krupicu a do druhej rozšľahajte vajcia.
- Krkovičku okoreňte a osoľte podľa vlastných chutí.
- Každý kúsok krkovičky namočte najprv do vajíčka a potom do krupice, aby bol dôkladne obalený zo všetkých strán.
- Na panvici rozohrejte olej a opražte obalené kusy krkovičky z oboch strán, až kým nezískajú zlatohnedý a chrumkavý vzhľad.
- Lokálne krkovičky preložte na papierový uterák, aby ste odstránili prebytočný olej.
Podávať ich môžete s domácimi hranolkami, zemiakovou kašou alebo čerstvým zeleninovým šalátom. Prajeme vám dobrú chuť!
2) Bravčová krkovička obalená v krúpovom cestíčku
Ingrediencie:
Na mäso:
- 500 g bravčovej krkovičky
- Soľ a čierne korenie podľa preferencií
- 2 strúčiky cesnaku (voliteľné)
- 1 limetka alebo citrón (na marinovanie)
Na krúpové cestíčko:
- 100 g krúp (môžete použiť jačmenné alebo pohánkové)
- 1 vajce
- 150 ml mlieka
- 100 g hladkej múky
- 1 čajová lyžička prášku do pečiva
- Soľ podľa chuti
- Olej na vyprážanie
Postup:
-
Príprava mäsa:
- Krkovičku dôkladne umyte, osušte a nakrájajte na plátky hrubé približne 1,5 cm.
- Posoľte a okoreňte mäso z oboch strán. Pre milovníkov cesnaku je možnosť pridať nadrobno nasekaný cesnak alebo cesnakovú pastu.
- Na marinovanie odporúčame použiť šťavu z limetky alebo citróna a nechať mäso marinovať minimálne 30 minút.
-
Príprava krúpového cestíčka:
- Krúpy uvarte podľa pokynov na obale, sceďte ich a nechajte vychladnúť.
- V miske zmiešajte vajce, mlieko a soľ. Potom pridajte vychladené krúpy a dobre premiešajte.
- Do vzniknutej zmesi pridajte hladkú múku a prášok do pečiva a premiešajte, aby sa vytvorilo hladké cestíčko.
-
Obalenie a vyprážanie:
- Na panvici rozohrejte olej na strednú teplotu.
- Plátky krkovičky najprv ponorte do krúpového cestíčka tak, aby boli rovnomerne pokryté.
- Po obalení vložte do horúceho oleja a vyprážajte z každej strany približne 4-5 minút, alebo kým nie sú zlatohnedé a chrumkavé.
- Vyprážané plátky mäsa preložte na papierové obrúsky, aby ste odstránili prebytočný olej.
-
Servírovanie:
- Takto pripravenú bravčovú krkovičku podávajte s obľúbenými prílohami, ako sú varené zemiaky, pečená zelenina alebo čerstvý šalát.
- Osladiť ju môžete jogurtovou alebo tatárskou omáčkou.
Dobrú chuť!