Bravčová krkovička obalená v krúpovom cestíčku

Bravčová krkovička obalená v krúpovom cestíčku predstavuje výborné jedlo, ktoré si bez námahy pripravíte vo vlastnej kuchyni. Tu je jednoduchý návod:

Ingrediencie:

  • 4 kusy bravčovej krkovičky
  • 1/2 šálky krupice
  • 2 vajcia
  • soľ a korenie podľa preferencií
  • olej na vyprážanie

 

Bravčová krkovička obalená v krúpovom cestíčku

Postup:

  1. Do jednej misky nasypte krupicu a do druhej rozšľahajte vajcia.
  2. Krkovičku okoreňte a osoľte podľa vlastných chutí.
  3. Každý kúsok krkovičky namočte najprv do vajíčka a potom do krupice, aby bol dôkladne obalený zo všetkých strán.
  4. Na panvici rozohrejte olej a opražte obalené kusy krkovičky z oboch strán, až kým nezískajú zlatohnedý a chrumkavý vzhľad.
  5. Lokálne krkovičky preložte na papierový uterák, aby ste odstránili prebytočný olej.

Podávať ich môžete s domácimi hranolkami, zemiakovou kašou alebo čerstvým zeleninovým šalátom. Prajeme vám dobrú chuť!

 

Bravčová krkovička obalená v krúpovom cestíčku - 2

2) Bravčová krkovička obalená v krúpovom cestíčku

Ingrediencie:

Na mäso:

Špargľová polievka vegan

Špargľová polievka vegan

Čítať viac »

  • 500 g bravčovej krkovičky
  • Soľ a čierne korenie podľa preferencií
  • 2 strúčiky cesnaku (voliteľné)
  • 1 limetka alebo citrón (na marinovanie)

Na krúpové cestíčko:

  • 100 g krúp (môžete použiť jačmenné alebo pohánkové)
  • 1 vajce
  • 150 ml mlieka
  • 100 g hladkej múky
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • Soľ podľa chuti
  • Olej na vyprážanie

Postup:

  1. Príprava mäsa:

    • Krkovičku dôkladne umyte, osušte a nakrájajte na plátky hrubé približne 1,5 cm.
    • Posoľte a okoreňte mäso z oboch strán. Pre milovníkov cesnaku je možnosť pridať nadrobno nasekaný cesnak alebo cesnakovú pastu.
    • Na marinovanie odporúčame použiť šťavu z limetky alebo citróna a nechať mäso marinovať minimálne 30 minút.
  2. Príprava krúpového cestíčka:

    • Krúpy uvarte podľa pokynov na obale, sceďte ich a nechajte vychladnúť.
    • V miske zmiešajte vajce, mlieko a soľ. Potom pridajte vychladené krúpy a dobre premiešajte.
    • Do vzniknutej zmesi pridajte hladkú múku a prášok do pečiva a premiešajte, aby sa vytvorilo hladké cestíčko.
  3. Obalenie a vyprážanie:

    • Na panvici rozohrejte olej na strednú teplotu.
    • Plátky krkovičky najprv ponorte do krúpového cestíčka tak, aby boli rovnomerne pokryté.
    • Po obalení vložte do horúceho oleja a vyprážajte z každej strany približne 4-5 minút, alebo kým nie sú zlatohnedé a chrumkavé.
    • Vyprážané plátky mäsa preložte na papierové obrúsky, aby ste odstránili prebytočný olej.
  4. Servírovanie:

    • Takto pripravenú bravčovú krkovičku podávajte s obľúbenými prílohami, ako sú varené zemiaky, pečená zelenina alebo čerstvý šalát.
    • Osladiť ju môžete jogurtovou alebo tatárskou omáčkou.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *